Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jon00 Performance Monitor V2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Jon00 Performance Monitor V2

    Homeseer 2 and Homeseer 3/4 versions available!

    Due to the popularity of this package, V2 of my Performance Monitoring has been released which has been converted to a unmanaged plug-in. This means that it runs on its own executable outside homeseer. V1 has not been withdrawn and is still available for download.

    There are a few changes which include the ability to monitor up to 16 cores (rather than 8) for average CPU percentage and also the number of Homeseer scripts running. I'm not sure if this last metric is of value, but you have the choice to use it or not. You can see which script(s) are running by using the tool tips on the graph.

    Just to recap, this package enables you to monitor several computer & Homeseer metrics including memory usage and CPU utilisation and trigger events/scripts when reaching pre-defined high and/or low values.

    The Plug-in has the following features:

    Metric monitoring:Graphing:Values:Triggering:Logging:
    Attached Files
    Last edited by jon00; February 7, 2020, 06:39 AM.
    Jon


    #2
    Awesome Jon! Installing it now.

    Question: I assume it is OK to reuse the same devices as used in V1? For now, I just disabled the V1 event and was putting the same devices in the INI for V2.

    Steve

    Comment


      #3
      Yes of course.
      Jon

      Comment


        #4
        Steve,

        Been using it here now for a bit over a week and its doing well.

        It was a plug n play transition from V1.
        - Pete

        Auto mator
        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb- Mono 6.12.X
        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.12.X
        HS4 Pro - V4.1.7.0 - Ubuntu 18.04/VB W7e 64 bit Intel Kaby Lake CPU - 32Gb - Mono 6.12.x
        HS4 Lite -

        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation. OmniPro 2, Russound zoned audio, Smartthings hub, Hubitat Hub, and Home Assistant

        Comment


          #5
          Nice Jon.
          I like the idea that I can put the metrics in the device order I want.
          Real courage is not securing your Wi-Fi network.

          Comment


            #6
            Will you be doing the same thing with your ProcessMon?
            Real courage is not securing your Wi-Fi network.

            Comment


              #7
              Yes I expect so ... cannot say when though.
              Jon

              Comment


                #8
                Jon,

                Just installed V2, but it doesn't create the devices.
                I have put free device codes in the ini file and the Jon00PerfMonHS2.exe is also running.

                Comment


                  #9
                  Did you put the device codes in after running the exe? If so, restart Homeseer.
                  Jon

                  Comment


                    #10
                    No i put them in before i start the exe.
                    I have restart homeseer allready a couple off times, but still no devices.

                    Comment


                      #11
                      What do you see in the homeseer log when you start the exe?
                      Jon

                      Comment


                        #12
                        Then i see the following error

                        10-2-2013 14:36:27 Network Remote client connected from: 192.168.0.18910-2-2013 14:36:27 Warning Remote application connection refused from 192.168.0.189 User: default User does not exist or password is incorrect.

                        saw the error before but was not aware that it was from the exe.

                        Comment


                          #13
                          The plugin uses the account:

                          User: default
                          Password: default

                          It should work without adding them to your web users list, however just try adding 'default'.
                          Jon

                          Comment


                            #14
                            I have added the default user, but still no luck

                            Comment


                              #15
                              Jon,

                              I have put the user rights on Admin and then it is working.
                              But i don't like the idea of having a default user with admin rights.

                              Comment

                              Working...
                              X