Announcement

Collapse
No announcement yet.

getting started with the the older hobby board 1-wire master hub

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • getting started with the the older hobby board 1-wire master hub

    Michael,
    are you still supporting this device in HS3?

    if so, is there a getting started thread for that outlines what to do?
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

  • #2
    Here is what I did so far and it's working:

    installed 1-wire drivers
    installed j script runtime library
    installed xaphub (v1.2.4)
    installed xapmsc1wire (V3.0.6.2/3.0.6.3)

    I am getting temperatures back from the sensors

    I need to install the plugin and get that connected.
    Mark

    HS3 Pro 3.0.0.534
    Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
    Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
    Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

    Comment


    • #3
      The xAP applications run independent of HS so any version of HS will be compatible. mcsXap plugin exists for HS1, 2 and 3. The one for HS3 is not quite as clean since HS3 does not support DeviceStatus so if you need both value and status from xAP you will need to generate two HS3 devices. Otherwise I tried to make mcsXap comply with the look and feel of HS3.

      You should keep each xAP application in its own folder. Don't throw everything under HS3 unless you use subfolders for each.

      Comment


      • #4
        I don't understand the following settings. see pic

        in the xap plugin I see when I accept this sensor

        [ mcs.OneWire.srvr:xapmcs1Wire_sensor_1.DD000001319A2E28.Tempe rature] mcs.OneWire.srvr:xapmcs1Wire_sensor_1.DD000001319A2E28.Tempe rature.Text
        the associated HS3 device is named

        mcs.OneWire.srvr:xap mcs1Wire_sensor_1.DD 000001319A2E28.Tempe rature
        there seems to be extra spaces in the name, but I'm only interested in the Name field 'sensor_1' in HS3
        Attached Files
        Mark

        HS3 Pro 3.0.0.534
        Hardware: Insteon Serial PLM | AD2USB for Vista Alarm | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
        Plugins: Insteon (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire3 | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | BLDenon | Jon00 Charting
        Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory

        Comment

        Working...
        X