Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ocelot and SecuIR

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ocelot and SecuIR

    I have been having a problem with the ADIocelot plugin and the SecuIR.

    When Homeseer starts, it does not always find the IR Zones, sometimes HS does not list any IR Zones, this usually occurs when just stopping and restarting HS. Sometimes restarting HS again the IR Zones show up.

    I had figured it was the machine it is running on, but now I have a new machine that I am setting up with HS and only the Ocelot with the 5 secu modules including the SecuIR and the same problem is occurring.

    On Startup, The logs always lists all the Modules.
    Only the IR zones are missing sometimes.

    Any Thoughts ?

    StevenE
    Why oh why didn't I just leave things alone, they had been working.

  • #2
    When the plugin starts its searches for modules connected to the oceot. The reult of this search is shiwn on the setup form. Ae you indicating that the pkugin de not find the odules ir hs does not know the odules exist? I'm not positive a secu1ir shws up n the search, but i could go look at the source to see if it is expecting it.

    Comment


    • #3
      Micheal,

      The log on startup shows the following.

      12/15/2008 6:24:09 PM ~!~Info~!~Initializing Plug-in: ADIOcelot
      12/15/2008 6:24:09 PM ~!~COM Plugin~!~Calling InitIO
      12/15/2008 6:24:11 PM ~!~ADIOcelot~!~Using Comm Port 1 0
      12/15/2008 6:24:12 PM ~!~ADIOcelot~!~Found CPU-XA/Ocelot 0
      12/15/2008 6:24:12 PM ~!~ADIOcelot~!~Ocelot IR size: 1024 0
      12/15/2008 6:24:14 PM ~!~ADIOcelot~!~Unit found: SECU16 Addr: 1 0
      12/15/2008 6:24:14 PM ~!~ADIOcelot~!~Unit found: SECU16I Addr: 2 0
      12/15/2008 6:24:14 PM ~!~ADIOcelot~!~Unit found: SECU16 Addr: 3 0
      12/15/2008 6:24:14 PM ~!~ADIOcelot~!~Unit found: SECU16IR Addr: 4 0
      12/15/2008 6:24:14 PM ~!~ADIOcelot~!~Unit found: SECU16 Addr: 5 0
      12/15/2008 6:24:18 PM ~!~Info~!~Finished initializing plug-in ADIOcelot


      The Log always lists all the modules with no problem.
      The IR zones is what doesn't seem to load everytime.


      StevenE
      Why oh why didn't I just leave things alone, they had been working.

      Comment


      • #4
        What specific indication or lack of indication do you have that shows HS does not know about the ir zones? From the plugin perspective and interface with hs there are 17 zones and 1024 devices for IR. The labels and the zone to device relationshipis maintained in text files in the \config folder.

        Comment


        • #5
          Micheal,

          Normally, The IR page lists all the IR commands and at the bottom of the IR page is a list of Zones 1,2,3,4 ( the 4 zones I use ) and then the option to add a new one.

          When I restart sometimes, the IR list is all there but the list of Zones is empty and just the Add button is there.
          When this happen's HS doesn't send any IR to the Zones, I have to restart HS again for the IR Zones to show up.

          I have not found any errors listed in any logs when this happens.

          StevenE
          Why oh why didn't I just leave things alone, they had been working.

          Comment


          • #6
            The only Zone information provided by the plugin back to HS is the max number of IR zones. I added an log output in the attached that shows the number of zones that ADIOcelot is telling HS. The management of zones, labels and the browser interface around it is all contained within HS. I do not know what they use to sometimes show zones and sometimes not.
            Attached Files

            Comment

            Working...
            X