Announcement

Collapse
No announcement yet.

DeviceClass error for Switch13

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    DeviceClass error for Switch13

    I am getting this error message evertime I use the config of MCStemp. once I hit update. I have no item named swtich 13. Loong in all the tabs on the config screen I can not find it either.




    <TABLE cellSpacing=2 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:02:29 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Database Item </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Saving Device Switch13</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:02:29 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty house code. Returning to A</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:02:29 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty device code. Returning to 1</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:02:29 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>mcsTemperature </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>Creating Virtual Device(s) </TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:02:46 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Info </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Web Server authorized local login successful from: 192.168.128.70 User: default</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:05:19 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Database Item </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>Saving Device Switch13</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:05:19 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty house code. Returning to A</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:05:19 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty device code. Returning to 1</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:05:19 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>mcsTemperature </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Creating Virtual Device(s) </TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:05:29 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Info </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>Web Server authorized local login successful from: 127.0.0.1 User: default</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:06:44 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Info </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Web Server authorized local login successful from: 192.168.128.70 User: default</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:07:39 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Info </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>Web Server authorized local login successful from: 127.0.0.1 User: default</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:07:44 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>ConfigIO </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Calling ConfigIO for mcsTemperature</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:08:02 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Database Item </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>Saving Device Switch13</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:08:02 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty house code. Returning to A</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime0 noWrap align=left>8/2/2006 11:08:02 AM </TD><TD class=LOGType0 align=left colSpan=3>Error </TD><TD class=LOGEntry0 align=left colSpan=8>DeviceClass error for Switch13, cannot have a null or empty device code. Returning to 1</TD></TR><TR><TD class=LOGDateTime1 noWrap align=left>8/2/2006 11:08:02 AM </TD><TD class=LOGType1 align=left colSpan=3>mcsTemperature </TD><TD class=LOGEntry1 align=left colSpan=8>Creating Virtual Device(s)





    </TD></TR></TBODY></TABLE>
    Here is my ini file. I had many extra devices that were not being used. I deleted the INI file. shutdown HS and then let it recreate the ini file. This same error message was happening prior to the new ini file.

    [Devices]
    4A0008005726A810="\1,COM3,,,0"
    BB000800EF805010="\2,,,,0"
    B9000800EF95B710="\3,,,,0"
    7D00000073CF6626H="deleted"
    7D00000073CF6626="\98,,,,0"
    7D00000073CF6626V="deleted"
    7D00000073CF6626V1="deleted"
    7D00000073CF6626V2="deleted"
    570008001DDC0010="\5,01:01,,0,0"
    920008001E286110="\6,00:02,,0,0"
    FF0008001DDFEA10="\7,00:03,,0,0"
    240008001DCCFC10="\8,00:04,,0,0"
    240008001DCCFC10H="\4,,,,0"
    7D00000073CF66261="deleted"
    7D00000073CF66262="deleted"
    [Temperature]
    License=99.91.76.87.94.67.83
    DSPort="<COM3>"
    WeedLastDays=180
    WeedMaxInterval=60
    WeedFirstDays=30
    RainCalibration="1"
    WaterFlowCalibration="1"
    WattCalibration="1"
    RainCalibrationRate="0.2"
    WaterFlowCalibrationRate="0.4"
    WattCalibrationRate="1.0"
    WindCalibration="1"
    RelayCommandDelay="250"
    WDTString=""
    iconPixels="16"
    UseRelay05=false
    StoreRelay1=false
    StoreRelay2=false
    StoreRelay3=false
    StoreRelay4=false
    StoreRelay5=false
    StoreRelay6=false
    StoreRelay7=false
    StoreRelay8=false
    ReverseColorScale=false
    RetainSettingByClient=false
    InMenu=true
    forceHumidityScale=false
    UseHTML=false
    OnlyTemperatureIcon=false
    alwaysShowGraph=false
    UseForecast=false
    UseDatabase=true
    csvDelete=false
    csvDelete2=false
    csvDelete3=false
    HumidityCal=false
    NormalPriority=false
    UseCSV=false
    UseCSV2=false
    UseCSV3=false
    UseWeatherPLUG=false
    AverageSites=false
    UseTemp05=true
    ShowRawData=false
    UseQuasar=false
    UseWeatherXMLFile=false
    UseWeatherXMLSite=false
    UseDS9097=true
    MetricInTemp=false
    MetricTemp=false
    MetricBaro=false
    MetricWind=false
    ReverseWind=false
    MetricRain=false
    EnableTriggers=true
    DisableWindow=false
    AlarmingSwitches=false
    UseSQL=false
    SQLSource=""
    SlowWeight=""
    FastWeight=""
    showTemperatureDataPoints=false
    ConnectDots=false
    LimitHumidity=false
    IncludeHumidity35=false
    excludeHeaderAndFooter=false
    ShowOnlyDeviceName=true
    CompatibilityMode=false
    AllowLocalHostForTouchscreen=false
    Temp05Version5=false
    DebugLog=false
    DebugLog2=false
    VersionAfter416OrUsingV1=true
    usePreviousOnBadReadings=false
    NorthDirection="0"
    QuasarPort=""
    Temp05CommPort="4"
    StyleSheet="Style.css"
    Database="mcsTemperature.mdb"
    TemperatureTable="Temperature"
    DateFieldName="SampleDate"
    TemperatureFieldPrefix="R"
    DataCollectionInterval=5
    LegendHeight="35"
    LegendLeft="55"
    TemperatureHouse="\"
    decimalCharacter="."
    Version_Id="I3"
    GUIColor="gray"
    TextColor="gray"
    ForecastLowColor="Black"
    ForecastHighColor="Red"
    TextColorSize=""
    TableFontColor="gray"
    TableFontColorSize=""
    MaxVerticalPixels=16
    GraphColorBase="motion/TEMP"
    bca="##00000"
    DisplayOrder="RCur"
    WindOnThreshold="5"
    RefreshImageRate="1"
    TemperatureDeviceLocation="Temperature"
    DiscreteSpacing="2"
    QuasarSampleInterval=1
    DSSampleInterval=200
    CSVSampleInterval=5
    CSVSampleInterval2=5
    CSVSampleInterval3=5
    T05SampleInterval=5
    high_wind="\50"
    MinimumHumidity="20"
    SignificantDigits="1"
    UserDefinedLabel0=""
    UserDefinedLabel1=""
    UserDefinedLabel2=""
    UserDefinedLabel3=""
    LineWidthTemperature="1"
    LineWidthOther="1"
    SymbolSizeL="2"
    SymbolSizeR="5"
    SymbolDeltaL="2"
    SymbolDeltaR="2"
    ClientChartLegendSize="8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8"
    ClientChartUpdateTimeSize="7, 7, 7, 7, 7, 7, 7, 7, 7, 7"
    ClientChartAxisTitleSize="8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8"
    ClientChartAxisSize="8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8"
    ClientChartOverallHeight="300, 370, 440, 510, 580, 650, 720, 790, 860, 930"
    ClientChartOverallWidth="600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500"
    ClientChartWidth="520, 620, 720, 820, 920, 1020, 1120, 1220, 1320, 1420"
    ClientChartHeight="210, 280, 350, 420, 490, 560, 630, 700, 770, 840"
    ClientChartScreenSize="600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500"
    LineChartBorderColor=D0D0D0
    LineChartCenterColor=FCFDCF
    DefaultLineColors=""
    Client0="Default,0"
    Client1=",0"
    Client2=",0"
    Client3=",0"
    DefaultGraph=All
    DefaultPeriod=6Hour
    DefaultAggregate=None
    SelectedGroup=Temp
    HouseCode=92
    HouseCode2=94
    [Database]
    \1=",0,1"
    \2=",0,1"
    \3=",0,1"
    \4=",6,1"
    \5="Garage,0,1"
    \6="HA_CPU,0,1"
    \7="Attic_Upper,0,1"
    \8="Attic_Lower,0,1"
    \41=",0,1"
    \67=",0,1"
    \68=",0,1"
    \69=",0,1"
    \98=",0,1"
    W1=""
    W2=""
    W3=""
    W4=""
    W5=""
    W6=""
    W7=""
    W8=""
    W9=""
    W10=""
    W12=""
    W13=""
    W14=""
    W21=""
    W22=""
    W23=""
    W24=""
    W25=""
    W26=""
    W27=""
    W28=""
    W29=""
    W30=""
    W32=""
    W33=""
    W34=""
    W41=""
    W42=""
    W43=""
    W44=""
    W45=""
    W46=""
    W47=""
    W48=""
    W49=""
    W50=""
    W52=""
    W53=""
    W54=""
    =",11,1"
    [Cals]
    \41=""
    \67=""
    \68=""
    \69=""
    [Forecast]
    ForecastVDCode0=""
    ForecastVD0=false
    ForecastChart0=false
    ForecastVDCode1=""
    ForecastVD1=false
    ForecastChart1=false
    ForecastVDCode2=""
    ForecastVD2=false
    ForecastChart2=false
    ForecastVDCode3=""
    ForecastVD3=false
    ForecastChart3=false
    ForecastVDCode4=""
    ForecastVD4=false
    ForecastChart4=false
    ForecastVDCode5=""
    ForecastVD5=false
    ForecastChart5=false
    ForecastVDCode6=""
    ForecastVD6=false
    ForecastChart6=false
    ForecastVDCode7=""
    ForecastVD7=false
    ForecastChart7=false
    ForecastVDCode8=""
    ForecastVD8=false
    ForecastChart8=false
    ForecastVDCode9=""
    ForecastVD9=false
    ForecastChart9=false
    ForecastVDCode10=""
    ForecastVD10=false
    ForecastChart10=false
    ForecastVDCode11=""
    ForecastVD11=false
    ForecastChart11=false
    ForecastVDCode12=""
    ForecastVD12=false
    ForecastChart12=false
    ForecastVDCode13=""
    ForecastVD13=false
    ForecastChart13=false
    ForecastVDCode14=""
    ForecastVD14=false
    ForecastChart14=false
    ForecastVDCode15=""
    ForecastVD15=false
    ForecastChart15=false
    ForecastVDCode16=""
    ForecastVD16=false
    ForecastChart16=false
    [Group]
    Default="None","All","\1"-1,"\2"-1,"\3"-1,"\5"-1,"\6"-1,"\7"-1,"\8"-1,"\41"-1,"\67"-1,"\68"-1,"\69"-1,"\98"-1,"\4"-1
    Temp="None","All","\5"-1,"\6"-1,"\7"-1,"\8"-1
    [ASP]
    TemperatureTemperature56=checked
    TemperatureTemperature40=checked
    TemperatureTemperature41=checked
    TemperatureHumidity43=checked
    TemperatureGarage=checked
    TemperatureHACPU=checked
    TemperatureAtticUpper=checked
    TemperatureAtticLower=checked
    TemperatureHumidity42=checked
    TemperatureVoltage44=checked
    TemperatureVoltage45=checked
    TemperatureVoltage46=
    TemperatureTemperature57=checked
    Garage=checked
    HACPU=checked
    AtticUpper=checked
    AtticLower=checked
    [Scale]
    Temp=,,,

    Any help would be great.

    Chris

    PS, As I am on vacation this week, I have time to try and finish my upgrade from 1.7x to 2.1. at this time I have ver 2.1.110.0 on my system

    #2
    Should be fixed in 4.47.16 posted at the top of this subforum

    Comment


      #3
      That did the trick, thanks for the help this week.


      Chris

      Comment

      Working...
      X