Announcement

Collapse
No announcement yet.

xapmcsRF - W800 / RFXCOM xAP Node

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Thanks Michael,
    but I think about a problem about DS10.

    Well,
    it works for my KR10 :
    08/11/07 22:34:02 81242.63 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 29, E3
    08/11/07 22:34:02 81242.64 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at E3ECA
    08/11/07 22:34:02 81242.64 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at E3ECA on DC E3ECA
    08/11/07 22:34:02 81242.66 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: EC, 06, F9, 8E, 00 | E3EC=6
    08/11/07 22:34:02 81242.8 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 29, E3, EC, 06, F9, 8E, 00 | Debounce Discard of E3EC=6
    08/11/07 22:34:02 81242.86 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 29
    08/11/07 22:34:02 81242.88 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E3, EC, 06, F9, 8E, 00 | Debounce Discard of E3EC=6
    08/11/07 22:34:02 81242.98 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 29, E3, EC, 06, F9
    08/11/07 22:34:03 81243 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 8E, 00 | Debounce Discard of E3EC=6
    08/11/07 22:34:03 81243.09 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 29
    08/11/07 22:34:03 81243.13 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E3, EC, 06, F9, 8E, 00 | Debounce Discard of E3EC=6

    But not for my DS10:
    08/11/07 22:34:11 81251.66 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0
    08/11/07 22:34:11 81251.66 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0 on DC EFE0
    08/11/07 22:34:11 81251.67 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0D
    08/11/07 22:34:11 81251.67 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0D on DC EFE0D
    08/11/07 22:34:11 81251.67 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0B
    08/11/07 22:34:11 81251.67 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0B on DC EFE0B
    08/11/07 22:34:11 81251.67 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05, FA, E2, 00 | EFE0=5
    08/11/07 22:34:11 81251.78 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05, FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
    08/11/07 22:34:11 81251.89 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0
    08/11/07 22:34:11 81251.91 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 05, FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
    08/11/07 22:34:12 81252.02 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05
    08/11/07 22:34:12 81252.03 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
    08/11/07 22:34:12 81252.14 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05, FA, E2
    08/11/07 22:34:12 81252.16 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 00 | Debounce Discard of EFE0=5
    For the RK10, the Status is changed in HS. (for three fonctions Panic, Arm and Light) and for DS10, I have three fonctions, but status doesn't changed :
    EFE0 = ON
    EFE0B = ON
    EFE0D = OFF

    It's the same in Browser of RF : Status and date doesn't changed.

    I tried all option, but nothing changes ?

    Comment


    • UV Sensor Oregon scientific

      Hi Michael
      I have a UV Sensor, but XAp doesn't recognize it.

      When the UV sensor sends a message, the "IO Window" shows :
      21:20:57 | 78, EA, 7C, 10, 03, 08, F0 | Discarding 78 while trying to sync on byte-count byte | Discarding EA while trying to sync on byte-count byte | Discarding 7C while trying to sync on byte-count byte | Discarding 10 while trying to sync on byte-count byte | Discarding 03 while trying to sync on byte-count byte | Discarding 08 while trying to sync on byte-count byte | Discarding F0 while trying to sync on byte-count byte
      21:20:57 | BF, 24, F6, FF, AF, CE, 07, 31 | Discarding BF while trying to sync on byte-count byte | Discarding 24 while trying to sync on byte-count byte | Discarding F6 while trying to sync on byte-count byte | Discarding FF while trying to sync on byte-count byte | Discarding AF while trying to sync on byte-count byte | Discarding CE while trying to sync on byte-count byte | Discarding 07 while trying to sync on byte-count byte | Discarding 31 while trying to sync on byte-count byte
      21:20:57 | 80 | Discarding 80 while trying to sync on byte-count byte
      for UV = 0

      Can you help me again ?

      For my DS10, I haven't find solution yet.

      Comment


      • when I enter that message in the RFreceiver simulate the result is OK:

        Simulate: 78EA7C100308F0BF24F6FFAFCE073180
        UV1 UVR138 CH 1 addr:03 UV factor:0 Level: low bits=120

        Comment


        • Yes, me too, If I use RFreceiver.exe, the message is the same of you :

          78EA7C100300F03F34F3FFAFCE073100 UV138 UV sensor CH 1 addr:03 UV factor:0 Level: low bits=120

          but in the 'IO Window' of XapRF, the message is not recognize.

          Comment


          • I have the original OS sensors, but there was a wave of new units that were not added. I can add the UV.

            The data you posted shows the DS10 providing an unchanging value of 5. It only transmits xAP messages on a value change.

            Comment


            • Thanks for UV sensor.

              For my DS10, if the DS10 providing a changing value of 5 to 133, nothing change :

              10/11/07 10:36:12 38172.07 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0
              10/11/07 10:36:12 38172.07 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0 on DC EFE0
              10/11/07 10:36:12 38172.08 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0D
              10/11/07 10:36:12 38172.08 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0D on DC EFE0D
              10/11/07 10:36:12 38172.1 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0B
              10/11/07 10:36:12 38172.11 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0B on DC EFE0B
              10/11/07 10:36:12 38172.11 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05, FA, E2, 00 | EFE0=5
              10/11/07 10:36:12 38172.18 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9
              10/11/07 10:36:12 38172.19 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: EF, E0, 05, FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
              10/11/07 10:36:12 38172.3 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF
              10/11/07 10:36:12 38172.32 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E0, 05, FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
              10/11/07 10:36:12 38172.43 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0
              10/11/07 10:36:12 38172.44 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 05, FA, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
              10/11/07 10:36:12 38172.55 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 05, FA
              10/11/07 10:36:12 38172.57 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=5
              10/11/07 10:36:14 38174.89 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0 on DC EFE0
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0D
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0D on DC EFE0D
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit at EFE0B
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug AddW800Unit Existing Device at EFE0B on DC EFE0B
              10/11/07 10:36:14 38174.91 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E0, 85, 7A, E2, 00 | EFE0=133
              10/11/07 10:36:15 38175.02 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0
              10/11/07 10:36:15 38175.04 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 85, 7A, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=133
              10/11/07 10:36:15 38175.14 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 85, 7A
              10/11/07 10:36:15 38175.16 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=133
              10/11/07 10:36:15 38175.27 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 85, 7A, E2
              10/11/07 10:36:15 38175.29 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: 00 | Debounce Discard of EFE0=133
              10/11/07 10:36:15 38175.39 | xapmcsW800 Debug Data Received and Procesed: A9, EF, E0, 85, 7A, E2, 00 | Debounce Discard of EFE0=133

              Comment


              • I tested some configurations:
                - with minimun delay :
                value is 0x04 (door open) or 0x84 (door close)
                ==> XXXX = ON
                ==> XXXXD = OFF
                ==> XXXXB = OFF

                if I open or close the door, the value doesn't change.

                -with max delay :
                value is 0x00 (door open) or 0x80 (door close)
                ==> XXXX = OFF
                ==> XXXXD = ON
                ==> XXXXB = OFF

                if I open or close the door, the value doesn't change.

                Comment


                • I have a last question about DS10:
                  The sensor can send 8 informations group in 4 categories.

                  min : ALERT NORMAL
                  max : ALERT NORMAL
                  min low bat : ALERT NORMAL
                  max low bat : ALERT NORMAL

                  And xapRF create only 3 devices.
                  XXXX for min
                  XXXXB for max
                  XXXXD ??


                  I thought that xapRF had created 4 devices. One for each categories.

                  Is it possible to do that ?

                  Comment


                  • I viewed the devices to be a battery, max delay and min delay. The DS10 battery status bit was transmitted as part of the status information contained in the max delay or min delay devices. Does this device actually have a battery "button"?

                    Comment


                    • OK, so XXXX is for Minimun, XXXXD is for Delay and XXXXB is for Battery.
                      Thanks.
                      This device has a battery 'AA'. Why?

                      Comment


                      • I dont understand your question about the AA. I uploaded DSA10 correction and the UV sensor decoding in V1.7.13.

                        Comment


                        • Thank's for everything.

                          Matisere

                          Comment


                          • Michael,

                            Debounce doesn't seem to be working for me. I'm not sure what I changed in the configuration to disable it. I have the time set to 1000ms but when my RFXPower transmits, it sends 4 receptions to HS.

                            Here is an example from the IO Log:

                            Code:
                            21:16:12 |  F7, 0B, 00 | 01F1 = 766711
                            21:16:12 |  B0, 01, F1, B2, F7
                            21:16:12 |  0B, 00 | 01F1 = 766711
                            21:16:12 |  B0, 01
                            21:16:12 |  F1, B2, F7, 0B, 00 | 01F1 = 766711
                            21:16:12 |  B0, 01, F1
                            21:16:12 |  B2, F7, 0B, 00 | 01F1 = 766711
                            21:16:12 |  B0, 01, F1, B2, F7, 0B, 00 | 01F1 = 766711
                            21:16:13 |  B0, 00, F0, DB
                            Thanks,
                            PiperPilot

                            Comment


                            • I added debounce for the RFX Power in V1.7.14.

                              Comment


                              • I think this is the correct forum to post my question, but not absolutely sure. I'm running the latest version of mcstemperature and xapmcsrf. Everything seems to work fine, but I'm having a problem w/ reseting "rain today" w/ an Oregon Scientific RGR968.

                                I thought I had read that rain today should automatically reset daily, but my numbers are steadily increasing. I wasn't able to find posts w/ the same problem , so I assume there's a problem w/ my setup.

                                I tried manually reseting the hs device codes, but xapmcrf adds the totalized rain today as soon as more rain occurs. The RF status window shows the last totals for rain today, so I assume the problem is w/ xapmcsrf not reseting the total rainfall. Do I need to create a script to reset "rain today"? TIA

                                RF device is the RFXcom 433/310 receiver. BTW, what is "flip" and how is it used?

                                Comment

                                Working...
                                X