Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem sending float values

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Searider
    replied
    If you look at the very bottom of the list of available plug-ins, there is a section for BETA. v1.0.0.147 is available there.

    Leave a comment:


  • backkri
    replied
    Hi Greig,

    You are right, also saw that.
    But update is not pushed to my system? Displayed version in 'manage plugins' is 1.00.131 and it shows no updates are available (N/A). Also in the list of plugins that can be installed, only version 131 is available.

    Is there a way to force the update to 139?

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    As in the thread you poster this was fixed in plugin V.139 so you would need to update.


    Greig.

    Leave a comment:


  • backkri
    started a topic Problem sending float values

    Problem sending float values

    Hi all,

    I am testing a setup with Arduino uno with ethernet shield, API Version = API1.0.0.118 and IDE.
    I want to read gas and water consumption using reed contact. However, I am having trouble sending float values, values in HS don't have decimal places and are multiplied with 100. In my systems, comma is decimal mark, so probably linked with regional settings?

    In my log, I have:
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin New UDP Text Recieved = 1 API 4 24.00
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin Board 1, Device Ref = 726, API Input 4, Value = 2400, String = 2400liter
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin Data Received:1 API 4 24.00
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin Sent to IP:192.168.1.80 Port No:8900 = 1 h ,Ack Command
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin Board 1, Device Ref = 724, API Input 3, Value = 2, String = 2m3
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin New UDP Text Recieved = 1 API 3 0.02
    mrt-18 22:52:23 Arduino Plugin Data Received:1 API 3 0.02

    I created text value range with 2 decimal places as suggested here:
    https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=171392
Working...
X