Announcement

Collapse
No announcement yet.

Board type "NodeMCU" not available

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Board type "NodeMCU" not available

    I am running ver 1.0.0.157 of the Arduino plugin on a RasPi with HS3. I have ver 1.6.8 of the Arduino IDE and have downloaded and installed the latest libraries (but the http://arduino.esp8266.com/staging/p...com_index.json link is giving a 404 error so I used http://arduino.esp8266.com/stable/pa...com_index.json instead - I do have the "NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module)" selected as the board type. I am familiar with NodeMCU development using the Arduino IDE...

    When I add a new board, my only choices for type are "Arduino" and "Arduino API"...no NodeMCU is available.

    Thoughts?


  • #2
    This looks to be a Linux problem I will see what I can do but I am busy for the next couple of days.

    Greig.
    Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
    X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
    Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
    Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
    Scripts =
    Various

    Comment


    • #3
      Just did a quick check and when I did the update the old .exe is still loaded. try restarting your system.

      Greig.
      Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
      X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
      Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
      Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
      Scripts =
      Various

      Comment


      • #4
        That was it! I restarted and everything is working as-expected. I did notice, BEFORE I restarted my system, that the status line on top of the Arduino Plugin Config page:

        "Arduino Plugin created by Greig DempsterEnigmatheatre). V1.0.0.157. / Click Here for the Help File."

        was displaying the previous version of the plugin, even though I knew I had installed the beta.

        Thanks for the quick response!

        Comment


        • #5
          No problems. Have fun with the nodeMCU boards.

          Greig.

          Sent from my SM-G950F using Tapatalk

          Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
          X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
          Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
          Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
          Scripts =
          Various

          Comment

          Working...
          X