Announcement

Collapse
No announcement yet.

DS18B20 - Errors

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    DS18B20 - Errors

    Hello

    Sorry for my English.
    I have un Sistem for the control of temperatures of the schoolroom.

    i have one problem and i need your help.

    I have 1 HomeTroller Zee S2 with 2 arduinos.
    1 Arduino (Uno) have 4 x DS18B20. (5-6 m cable cat 5)
    1 Arduino (Mega) have 1 x DS18B20.(with 8m cable cat 5)


    With all the sensors have the Error.
    I tried to connect DS18B20 with 1=GND, 2=OUT, 3="+" and 1 resistor 4,7K. After I change the resistor to 2,2K and 1K.
    I tried to connect 1+3=GND and 2=OUT with 4,7K to "+" ( http://www.theengineeringprojects.co...0-arduino.html)

    But .... nothing.
    After same minuts the sensors is in Error (but not all the sensors in the same moments)
    Attached Files

    #2
    Originally posted by mihaium View Post
    Hello

    Sorry for my English.
    I have un Sistem for the control of temperatures of the schoolroom.

    i have one problem and i need your help.

    I have 1 HomeTroller Zee S2 with 2 arduinos.
    1 Arduino (Uno) have 4 x DS18B20. (5-6 m cable cat 5)
    1 Arduino (Mega) have 1 x DS18B20.(with 8m cable cat 5)


    With all the sensors have the Error.
    I tried to connect DS18B20 with 1=GND, 2=OUT, 3="+" and 1 resistor 4,7K. After I change the resistor to 2,2K and 1K.
    I tried to connect 1+3=GND and 2=OUT with 4,7K to "+" ( http://www.theengineeringprojects.co...0-arduino.html)

    But .... nothing.
    After same minuts the sensors is in Error (but not all the sensors in the same moments)
    The first thing I would try is to hook up a single sensor with very short wires and see if that works. Once that is working you can gradually extend things.

    I have three of these sensors on about 15m of cat 6 cable connected to an Ardino UNO. The pull-up resistor is about 1.5k. I get occasional errors, but it is mostly ok. I catch the errors in a simple script that I can post if it is helpful.

    Regards
    Doug

    Comment


      #3
      Thanks for your response.
      I tried 1 sensor and is ok.
      Now i have 2 sensors and the resistor 1,5 k and i have the occasional error.

      Is possible send me your script for this error, please?

      Thanks

      Inviato dal mio SM-G920F utilizzando Tapatalk

      Comment

      Working...
      X