Announcement

Collapse
No announcement yet.

1wire device version

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • vasrc
    replied
    Originally posted by enigmatheatre View Post
    Sorry about that. It should be fixed in V.117

    Greig
    Perfect...

    Thanks,
    Z

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    Sorry about that. It should be fixed in V.117

    Greig

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Should have added that it does fix the problem with OneWire though.

    Thanks,
    Z

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Originally posted by enigmatheatre View Post
    OK I found enough time at lunch to get this fixed. Please try V.116 in the beta section of the updater.

    Greig.
    Can't download the sketch.
    At PI startup it gives on the PI page:
    API Version = Error Finding API.ino

    When you try to download the sketch it gives:
    Error Creating Homeseer.ino = (Error finding line = #define BoardType)

    I see the dropdown for the board type is now: Arduino and Ardunio API

    Z

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    OK I found enough time at lunch to get this fixed. Please try V.116 in the beta section of the updater.

    Greig.

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Originally posted by enigmatheatre View Post
    Thanks.

    I can now reproduce the error so will hunt it down and get it fixed. I am at work for the next 2 days so give me time.

    Greig.
    Not a problem, I can live without the temps for awhile.

    Z

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    Thanks.

    I can now reproduce the error so will hunt it down and get it fixed. I am at work for the next 2 days so give me time.

    Greig.

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Originally posted by enigmatheatre View Post
    can you send me a debug of this so I can have a better idea of what is causing it.

    Greig.
    Here you go.

    THanks,
    Z
    Attached Files

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    can you send me a debug of this so I can have a better idea of what is causing it.

    Greig.

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Looks like it's failing at RecievedRom.

    If flagArray(0) Then
    Util.hs =
    DirectCast(Conversions.ChangeType(RuntimeHelpers.GetObjectVa lue(objArray(0)),
    GetType(IHSApplication)), IHSApplication)
    End If

    Thanks,
    Z

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    OK, still getting the same error (Debug log below). I'm running Dallas Lib 3.7.6 and OneWire Lib 2.3.2. New DS18B20, no other devices connect.
    All Dallas and OneWire example sketches work fine and identify the device (The PI does as well, it just doesn't like something) Looks like the PI is either not finding what it's looking for, or not accepting new data sent to it (VERSION). I wonder if this only occurs on new devices added which would explain why existing systems still work OK?

    Thanks,
    Z

    22/7/2016 ,13:43:19.725 Data Received:1 Rom 4014091040000128238 29.50
    22/7/2016 ,13:43:19.726 Timer 1 Reset
    22/7/2016 ,13:43:19.732 Rom Address = 37B4EA88874934EE , Value = 29.50
    22/7/2016 ,13:43:19.739 Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class.
    Service Version: NO_VERSION
    22/7/2016 ,13:43:27.236 Data Received:1 Rom 4014091040000128238 29.00
    22/7/2016 ,13:43:27.237 Timer 1 Reset
    22/7/2016 ,13:43:27.239 Rom Address = 37B4EA88874934EE , Value = 29.00
    22/7/2016 ,13:43:27.243 Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class.
    Service Version: NO_VERSION
    22/7/2016 ,13:43:57.619 Sent to com port No:10 = 1 K ,Keep Alive Command
    22/7/2016 ,13:43:57.620 Keeping Board: 1 Comport Alive.
    22/7/2016 ,13:43:57.792 Data Received:Alive 1
    22/7/2016 ,13:44:27.331 Data Received:1 Rom 4014091040000128238 29.00
    22/7/2016 ,13:44:27.332 Timer 1 Reset
    22/7/2016 ,13:44:27.336 Rom Address = 37B4EA88874934EE , Value = 29.00
    22/7/2016 ,13:44:27.339 Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class.
    Service Version: NO_VERSION

    Leave a comment:


  • vasrc
    replied
    Originally posted by enigmatheatre View Post
    The supported devices are DS18S20, DS18B20 or DS1822 but this may work. Can you get the standard one wire sketch to see them? Send me a debug and I will see what is being sent.

    Greig.
    Odd thing is, it worked prior to .115 and it works on the example script.
    Other odd thing, is when I have the devices connected, the digital inputs stop responding.. Like it's stuck in a OneWire discovery loop..
    I've disconnected it waiting for new 3wire devices, so don't have a debug right now. Should have the parts tomorrow so have an update soon.

    Thanks,
    Z

    Leave a comment:


  • enigmatheatre
    replied
    Originally posted by vasrc View Post
    Any idea what causes these errors? It reads the device, but seems it's missing the version (NO_VERSION)?
    I'm assuming it's the 1wire devices I use (DS1920) are not supported (They're pretty ancient)

    Thanks,
    Z

    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Error = Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class. Service Version: NO_VERSION
    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Rom Address = 2410906F24043BA , Value = 29.69
    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Data Received:1 Rom 162420987000800186 29.69
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Error = Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class. Service Version: NO_VERSION
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Rom Address = 2410906F24043BA , Value = 29.75
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Data Received:1 Rom 162420987000800186 29.75
    The supported devices are DS18S20, DS18B20 or DS1822 but this may work. Can you get the standard one wire sketch to see them? Send me a debug and I will see what is being sent.

    Greig.

    Leave a comment:


  • vasrc
    started a topic 1wire device version

    1wire device version

    Any idea what causes these errors? It reads the device, but seems it's missing the version (NO_VERSION)?
    I'm assuming it's the 1wire devices I use (DS1920) are not supported (They're pretty ancient)

    Thanks,
    Z

    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Error = Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class. Service Version: NO_VERSION
    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Rom Address = 2410906F24043BA , Value = 29.69
    Jul-21 11:24:18 AM Arduino Plugin Data Received:1 Rom 162420987000800186 29.69
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Error = Exception in RecievedRom : There is not a method with name 'GetType' in service class. Service Version: NO_VERSION
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Rom Address = 2410906F24043BA , Value = 29.75
    Jul-21 11:24:17 AM Arduino Plugin Data Received:1 Rom 162420987000800186 29.75
Working...
X