Announcement

Collapse
No announcement yet.

ERROR System is not a Raspberry Pi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ERROR System is not a Raspberry Pi

    Just picked up a Raspberry Pi 3 B+ and am attempting to install RaspberryIO as a remote plugin to my current Homeseer setup. I'm running HS3 Pro Edition 3.0.0.425 on Windows 10. I followed the install guide and when I launch the plugin I get an error in both Homeseer and on the Pi that states "ERROR System is not a Raspberry Pi".

    Output from Pi:
    Code:
    admin@raspberrypi:/opt/RaspberryIO $ sudo ./run.sh
    Plugin: RaspberryIO Instance: doors starting...
    Connecting to server at 192.168.0.99...
    Connection attempt #1
    Connected (HomeSeer API 3). Waiting to be initialized...
    Oct-07 11:06:50 INFO RaspberryIO version 3.0.0.12
    Oct-07 11:06:56 ERROR System is not a Raspberry Pi
    ERROR System is not a Raspberry Pi
    Logs from Homeseer (it just repeats this over and over). I do have the log level output set to Debug and this is all it reported which seemed odd?
    Code:
    Oct-07 11:54:04 AM         RaspberryIO    ERROR System is not a Raspberry Pi
    Oct-07 11:53:59 AM         RaspberryIO    INFO RaspberryIO version 3.0.0.12
    Oct-07 11:48:32 AM         RaspberryIO    ERROR System is not a Raspberry Pi
    Oct-07 11:48:27 AM         RaspberryIO    INFO RaspberryIO version 3.0.0.12
    Oct-07 11:47:39 AM         RaspberryIO    ERROR System is not a Raspberry Pi
    Oct-07 11:47:34 AM         RaspberryIO    INFO RaspberryIO version 3.0.0.12
    Not really sure where to go from here.

  • #2
    I think I need to add support for RPi 3B+ version
    Could you tell me what returns this command on your RPi:

    Code:
     
     cat /proc/cpuinfo
    thanks

    Comment


    • #3
      Below is the output:


      Code:
      admin@raspberrypi:~ $  cat /proc/cpuinfo
      processor       : 0
      model name      : ARMv7 Processor rev 4 (v7l)
      BogoMIPS        : 38.40
      Features        : half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tls vfpv4 idiva idivt vfpd32 lpae evtstrm crc32
      CPU implementer : 0x41
      CPU architecture: 7
      CPU variant     : 0x0
      CPU part        : 0xd03
      CPU revision    : 4
      
      processor       : 1
      model name      : ARMv7 Processor rev 4 (v7l)
      BogoMIPS        : 38.40
      Features        : half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tls vfpv4 idiva idivt vfpd32 lpae evtstrm crc32
      CPU implementer : 0x41
      CPU architecture: 7
      CPU variant     : 0x0
      CPU part        : 0xd03
      CPU revision    : 4
      
      processor       : 2
      model name      : ARMv7 Processor rev 4 (v7l)
      BogoMIPS        : 38.40
      Features        : half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tls vfpv4 idiva idivt vfpd32 lpae evtstrm crc32
      CPU implementer : 0x41
      CPU architecture: 7
      CPU variant     : 0x0
      CPU part        : 0xd03
      CPU revision    : 4
      
      processor       : 3
      model name      : ARMv7 Processor rev 4 (v7l)
      BogoMIPS        : 38.40
      Features        : half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tls vfpv4 idiva idivt vfpd32 lpae evtstrm crc32
      CPU implementer : 0x41
      CPU architecture: 7
      CPU variant     : 0x0
      CPU part        : 0xd03
      CPU revision    : 4
      
      Hardware        : BCM2835
      Revision        : a020d3
      Serial          : 00000000b1cc0569
      Thank you!

      Comment


      • #4
        I added support for RPi 3B+ in version 3.0.0.13, that you can install from the Beta section of the updater, or there is a remote install package available here: https://www.dropbox.com/s/oaivpev2nn...l_3-0-0-13.zip

        Please test and let me know

        Comment


        • #5
          Originally posted by spud View Post
          I added support for RPi 3B+ in version 3.0.0.13, that you can install from the Beta section of the updater, or there is a remote install package available here: https://www.dropbox.com/s/oaivpev2nn...l_3-0-0-13.zip

          Please test and let me know
          Running no problem now. Thanks for your help!

          Comment

          Working...
          X