Announcement

Collapse
No announcement yet.

AVR-2313CI - How to control with serial?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AVR-2313CI - How to control with serial?

    Hi,

    My AVR-2313CI network adapter stopped working a long time ago. Now, I'm trying to control it from serial.

    In the BLDenon plunging page, I choose connection type RS232. The plugin keep asking me to enter an IP address...

    Is it possible to control my receiver with RS232? If yes, how?

    Stef

  • #2
    When you pick RS232 it should let you put in the com port number
    Can you show me a screenshot of what you are seeing
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


    • #3
      This is what I have:
      Click image for larger version

Name:	2018-08-22_17-57-19.png
Views:	18
Size:	296.8 KB
ID:	1242835

      BTW, I'm using an iTach IP2SL configured as com 4.

      Comment


      • #4
        OK I need a debug log to see what is happening
        Do this first:

        https://forums.homeseer.com/forum/3r...-debug-logging

        Then do the following:

        1. Disable BLDenon
        2. Edit the hspi_BLDenon.ini and change debugLevel=true
        3. Save INI file
        4. Restart BLDenon

        Once the plugin has run for a minute or so turn off debug logging in the plugin options page

        Upload the BLDenon-Detailed.log zipped to my cloud

        https://nextcloud.btmaslen.com/index...sBzTCyz7g3cfeZ
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


        • #5
          Done!

          Comment


          • #6
            I am seeing this in the log

            2018-08-22 19:21:29 : v2.0.52.0 - Connect_To_Denon_Receiver(): theMsg --> Error: Port in use

            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


            • #7
              Yes. I saw it also after uploading it to you. I'll try to find why.

              Comment


              • #8
                It's finally working. I had to configure it for TCP, not RS232. Thank you for your help!

                Comment


                • #9
                  No problem - glad you got it working
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                  • #10
                    Hi Blade,

                    The Main zone is woking both way. But for zone 2, the plugin can control the Denon 2313ci but if power or source is changed from the remote, nothing happen in HS...

                    Is there something missing in the setup?

                    Thanks

                    Comment


                    • #11
                      Capture a debug log of you changing the source from the remote and then give it a minute, then disable debug logging and attach the debug log zipped
                      Cheers,
                      Bob
                      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                      Comment


                      • #12
                        Hi Blade, I've upload the log file. I did a few commands in that order: Zone2 power on, Zone2 input change to CBL/SAT, DVD, AUX and CD. After that I did a Zone2 power off.

                        Comment


                        • #13
                          I do not see the log attached
                          Cheers,
                          Bob
                          Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                          Comment


                          • #14
                            It's because I uploaded it to your site.
                            Attached Files

                            Comment


                            • #15
                              Yep sorry - forgot I gave you the cloud link (you are the only one that has it)
                              I see errors in your log
                              I will need to study the log and see what is happening
                              Cheers,
                              Bob
                              Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                              Comment

                              Working...
                              X