Announcement

Collapse
No announcement yet.

Always have to restart plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Always have to restart plugin

    I have 2 events created one that mutes when HS speaks and one that unmute when HS is done speaking. The mute event pictured below. When I first set it up I manually triggered the speak event and the TV's muted and unmuted as expected. Next morning when my speak event triggered it muted when HS started speaking however instantly unmuted. I restarted the plugin, did another manual test and it worked. Next morning when my speak event triggered the TV's didn't mute at all. Tried manual trigger the event but TV's were not muting. Restarted the plugin again and it work. It appears I have it configure correctly since it work when the plugin is restarted. . Why would it stop working after a while? Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	98
Size:	33.0 KB
ID:	1322988

    #2
    That is strange
    Can you capture me 2 debug logs.

    One when restarting the plugin and then see if you can capture one when the morning one runs

    Attach them zipped so I can see what is going on

    Make sure you do this first before capturing debug logs

    https://forums.homeseer.com/forum/3r...-debug-logging
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    Comment


      #3
      I changed the .ini file. Were is the log file? I enabled debug, ran a few test but can seem to find the log file.

      Comment


        #4
        It is in the HS3 root folder
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


          #5
          Here you go. If you look around 10:20 I manually ran morning announcement. It didn't mute or unmute. Restarted the plugin and re ran the event and this time it muted but didn't unmute.
          Attached Files

          Comment


            #6
            I see a trigger being executed

            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck() started
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck(): triggerName --> HomeSeer Starts Speaking
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck(): TrigsToCheck.Length --> 1
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck(): * processing trigger (evref: 38;TANumber: 9;SubTANumber: -1;UID: 7480)
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck(): ** Trigger (HomeSeer Starts Speaking) was EXECUTED!!!
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck(): numberOfTriggersExecuted --> 1
            08-27-2019 10:23:12:800 PM : v2.0.76.0 - HomeseerFunctions.TriggerCheck() finished

            I will test this myself once I am home today
            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


              #7
              The trigger executed at 10:23. That was after restarting the plugin and the TV was muted, however unmute didn't run. At 10:21 before plugin restart HS spoke and there was no muting.

              Comment


                #8
                What triggers the unmute to run?
                Cheers,
                Bob
                Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                Comment


                  #9
                  See screenshot. And the mutes are toggle so it's not sending unmute but mute. In HS log the mute event showed up but not the unmute. In my preliminary testing both mute and unmute was working
                  Attached Files

                  Comment


                    #10
                    You are muting them in the stops speaking event - is that right?
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                      #11
                      I have to events. Screen shots below. One triggered when HS starts to speak and one that triggers when HS stops speaking. Both events send the same "mute" command because both my tv's mute/unmute are toggle so sending the same command should first mute it and then unmute. In preliminary test both events were successfully triggering an muting tv when HS started speaking and unmuting when HS stopped speaking.
                      Attached Files

                      Comment


                        #12
                        That is odd - I will test that at home and see what I see
                        Are you using the latest build of the plugin?
                        Cheers,
                        Bob
                        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                        Comment


                          #13
                          Version 2.0.76.0

                          Comment

                          Working...
                          X