Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cannot seem to get sendir script to work - Solved!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cannot seem to get sendir script to work - Solved!

    I have not had any luck getting the following to work.

    &hs.PluginFunction("BLUSBUIRT","","SendIR",New Object(){"Technics_Receiver","Power"})

    I get the following error message in the log.

    Script Running script(2) &hs.PluginFunction("BLUSBUIRT","","SendIR",New Object(){"Technics_Receiver","Power"}), init error: Expected end of statement

    I can send the IR command from within the plug-in page and it works fine. I just cannot get the function to work as scripted within the context of the HSDesigner/Client setup on an Iphone 5. I did try it without the & sign as a leadin but the log returned the same error and automatically included the & sign indicating an immediate script command.

    Any help would be appreciated.

    Mark A.

  • #2
    What version fo HS are you running?
    -Rupp
    sigpic

    Comment


    • #3
      HS3 Pro Edition 3.0.0.97

      I also tried running the command from the control panel and cannot get it to work there either. I can get ir commands with BLUSBUIRT to run normally as events.

      Mark A.

      Comment


      • #4
        A work around that is functional.

        I designed a workaround to get the ir music controls (amplifier power, selector, volume, etc.) working in the hstouch system. I defined an event for each ir command within hs and then attached the event to the appropriate buttons in the hs touch system. This works although I still think I ought to be able to put a script command into the hs touch designer and have it work with the touch system. Oh well.

        Mark A.

        Comment


        • #5
          Hi Mark,

          You will likely need a newer version of HS3 for this to work, but try calling it with:

          Code:
          &nhs.PluginFunction("BLUSBUIRT","","SendIR",New Object(){"Technics_Receiver","Power"})
          Take a look at http://bugzilla.homeseer.com/bugzill...ug.cgi?id=1654 for an explanation.

          I think the &nhs functionality was added around version .125 or so.

          Cheers
          Al
          HS 3.0.0.548: 1965 Devices 1146 Events
          Z-Wave 3.0.1.262: 122 Nodes on one Z-Net

          Comment


          • #6
            Thanks, Al,

            I will give the nhs a try tomorrow. I rather suspected the problem was in the compiler between .net and vb script. I am in the process of converting to hs3 and it has gone reasonably well. But some things cannot be easily guessed and this is one of them. I have been off the boards for a very long time as I had a very stable hs2 running for years but just thought it was time to move.

            Mark

            Comment


            • #7
              Many thanks, Al.

              I upgraded my hs to version 130 and then tried your suggestions. Worked great. This will allow me to complete my update from hs2 to hs3. I just need to redo a number of touch screens for the new approach to IR commands. Sigh...I have Iphones, Mini Ipads and regular Ipads so it will take a few hours but I am retired so time is not that big a deal. I did take a look at the technical explanation and it made sense to me.

              Mark A.

              Comment


              • #8
                Hi Mark, glad it worked for you. Yes, it's not an easy migration, but worth it in the end (IMHO).

                Cheers
                Al
                HS 3.0.0.548: 1965 Devices 1146 Events
                Z-Wave 3.0.1.262: 122 Nodes on one Z-Net

                Comment

                Working...
                X