Announcement

Collapse
No announcement yet.

Plug IN Crashes, every couple days...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Plug IN Crashes, every couple days...

    So first off, I have to say, thank you so much for keeping this plug in alive, it works PERFECT!!!
    recently, over the past couple days, it has started to crash on me,
    the symptons are, i attempt to cntrol something via an HStouch screen, and it doesnt respond, when i remote into the server, i see

    HSPI_MEiHarmonyHub has stopped working
    Problem signature:
    Problem Event Name: CLR20r3
    Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
    Problem Signature 02: 3.1.0.12
    Problem Signature 03: 5c6b39cd
    Problem Signature 04: HSPI_MeiHarmonyHub
    Problem Signature 05: 3.1.0.12
    Problem Signature 06: 5c6b39cd
    Problem Signature 07: 3f3
    Problem Signature 08: ec
    Problem Signature 09: System.NullReferenceException
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.320.65
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

    I am running the following
    HS3 PRO
    MeiHarmonyHub version 3.1.0.12

    Please let me know what else i can get to you to assist in troubleshooting, it is very frustrating..
    FYI< After it crashes, and i close the error on the screen the Plug in restarts no problem that i can recall, and then runs fine for a few days or a week even possibly..

    Thanks
    Fred

  • #2
    Hi Fred, I will definitely look into this tonight. Sorry for the delay I had to travel out of town yesterday for work and was gone from 5am till 9:30pm. I saw your message, but didn't find time to respond.
    MeiAutomtion Home

    Comment


    • #3
      Hey Frank,
      No worries at all, thanks so much for the reply, no rush, its not every day, so its not the biggest deal, just a slight annoyance...
      thanks so much for the work you put into this plugin!!
      Fred
      PS let me know if you need any more info from me, or anything i can do to help you troubleshoot

      Comment


      • #4
        Hey Hey Frank
        Just curious if you had a chance to look into this.. its still happening..
        just happened again to me.. heres the problem details.

        Problem signature:
        Problem Event Name: CLR20r3
        Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
        Problem Signature 02: 3.1.0.12
        Problem Signature 03: 5c6b39cd
        Problem Signature 04: HSPI_MeiHarmonyHub
        Problem Signature 05: 3.1.0.12
        Problem Signature 06: 5c6b39cd
        Problem Signature 07: 3f3
        Problem Signature 08: ec
        Problem Signature 09: System.NullReferenceException
        OS Version: 6.1.7601.2.1.0.320.65
        Locale ID: 1033
        Additional Information 1: 0a9e
        Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
        Additional Information 3: 0a9e
        Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

        Read our privacy statement online:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

        If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
        C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

        please let me know if there is anything I can do to help troubleshooot

        Comment


        • #5
          Originally posted by thetaz01 View Post
          Hey Hey Frank
          Just curious if you had a chance to look into this.. its still happening..
          just happened again to me.. heres the problem details.

          Problem signature:
          Problem Event Name: CLR20r3
          Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
          Problem Signature 02: 3.1.0.12
          Problem Signature 03: 5c6b39cd
          Problem Signature 04: HSPI_MeiHarmonyHub
          Problem Signature 05: 3.1.0.12
          Problem Signature 06: 5c6b39cd
          Problem Signature 07: 3f3
          Problem Signature 08: ec
          Problem Signature 09: System.NullReferenceException
          OS Version: 6.1.7601.2.1.0.320.65
          Locale ID: 1033
          Additional Information 1: 0a9e
          Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
          Additional Information 3: 0a9e
          Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

          Read our privacy statement online:
          http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

          If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
          C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

          please let me know if there is anything I can do to help troubleshooot
          I looked up the error message and I found a potential solution for you to at least test. If this works, I'll see if I can adjust my code:

          This is just because the application is built in non unicode language fonts and you are running the system on unicode fonts. change your default non unicode fonts to arabic by going in regional settings advanced tab in control panel. That will solve your problem.

          That one seemed off , so I dug deeper. Another solution is to try and reinstall the .net framework, or to install the whole framework (SDK). I built this plugin using 4.6.1 so you should install the version of .net or newer.

          What version of .net do you have installed?
          MeiAutomtion Home

          Comment


          • #6
            Originally posted by sirmeili View Post

            I looked up the error message and I found a potential solution for you to at least test. If this works, I'll see if I can adjust my code:




            That one seemed off , so I dug deeper. Another solution is to try and reinstall the .net framework, or to install the whole framework (SDK). I built this plugin using 4.6.1 so you should install the version of .net or newer.

            What version of .net do you have installed?
            Hey Frank,
            So interesting enough, I was running .net 4.5.2
            I am currently, upgrading to .net 4.6.1
            I will let it run and see if that helps...
            I also ran windows updates,
            Im running on hometroller windows 7 embedded... and I was way over due for updates..

            I'll keep you posted.
            thanks

            Fred

            Comment


            • #7
              I have .Net 4.7.1 (4.7.02558) installed and also have this error occurring. I recently moved my Homeseer installation to a new computer, but also had this error on the previous computer. Both are Windows 7 with Homeseer 3.0.0.500 and 3.1.0.16 of the hub plugin.

              I just tried upgrading to .Net 4.8 runtime on the computer but it is still occurring. Do you have any suggestions for what to try next? Thanks.

              Comment


              • #8
                Today I also tried uninstalling the .Net 4.8 runtime and installed the .Net 4.7.2 full developer version but still have the same error. I can startup Homeseer and it does not crash until I try to use any of the commands in the plugin, then it immediately crashes with the first command.

                Problem signature:
                Problem Event Name: CLR20r3
                Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
                Problem Signature 02: 3.1.0.16
                Problem Signature 03: 5c8ba975
                Problem Signature 04: mscorlib
                Problem Signature 05: 4.7.3062.0
                Problem Signature 06: 5ab95126
                Problem Signature 07: 3902
                Problem Signature 08: 1e
                Problem Signature 09: A4DH5WWIWWW1YJTMP0C0KV4ZWCALU4IN
                OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
                Locale ID: 1033
                Additional Information 1: 0a9e
                Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
                Additional Information 3: 0a9e
                Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

                Comment


                • #9
                  Originally posted by dilbert1 View Post
                  Today I also tried uninstalling the .Net 4.8 runtime and installed the .Net 4.7.2 full developer version but still have the same error. I can startup Homeseer and it does not crash until I try to use any of the commands in the plugin, then it immediately crashes with the first command.

                  Problem signature:
                  Problem Event Name: CLR20r3
                  Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
                  Problem Signature 02: 3.1.0.16
                  Problem Signature 03: 5c8ba975
                  Problem Signature 04: mscorlib
                  Problem Signature 05: 4.7.3062.0
                  Problem Signature 06: 5ab95126
                  Problem Signature 07: 3902
                  Problem Signature 08: 1e
                  Problem Signature 09: A4DH5WWIWWW1YJTMP0C0KV4ZWCALU4IN
                  OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
                  Locale ID: 1033
                  Additional Information 1: 0a9e
                  Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
                  Additional Information 3: 0a9e
                  Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
                  Can you go to the the plugin general settings, turn on debug logging (check the box, no need to change the HS Logging Level). Then reproduce?

                  Then can you send me the logs? You can PM them to me instead of posting them on the forum. I don't think they have sensitive information, but better safe than sorry
                  MeiAutomtion Home

                  Comment


                  • #10
                    Thanks, I just sent a PM to you with the logs.

                    Comment


                    • #11
                      I was able to get it working. I uninstalled it from Homeseer but it still had the devices listed in Homeseer so I manually deleted them. I then closed Homeseer and went through the folder and any configuration files in Homeseer, trying to delete any traces of it that I could find. After reinstalling it, it seems to be working now. Thanks for the help with it.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by dilbert1 View Post
                        I was able to get it working. I uninstalled it from Homeseer but it still had the devices listed in Homeseer so I manually deleted them. I then closed Homeseer and went through the folder and any configuration files in Homeseer, trying to delete any traces of it that I could find. After reinstalling it, it seems to be working now. Thanks for the help with it.
                        Hmm..ok. very weird. I'll try and reproduce in my dev anyways to see if I can get it to break. Glad to hear you got it working .Let me know if it breaks again.
                        MeiAutomtion Home

                        Comment


                        • #13

                          Hello, just an FYI this is happening again...
                          almost every day so far..
                          and the worst part is, when it happens, it stops most other plug ins from working, especially my HSTOUCH

                          Problem signature:
                          Problem Event Name: CLR20r3
                          Problem Signature 01: HSPI_MeiHarmonyHub.exe
                          Problem Signature 02: 3.1.0.16
                          Problem Signature 03: 5c8ba975
                          Problem Signature 04: HSPI_MeiHarmonyHub
                          Problem Signature 05: 3.1.0.16
                          Problem Signature 06: 5c8ba975
                          Problem Signature 07: 3dd
                          Problem Signature 08: ec
                          Problem Signature 09: System.NullReferenceException
                          OS Version: 6.1.7601.2.1.0.320.65
                          Locale ID: 1033
                          Additional Information 1: 0a9e
                          Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
                          Additional Information 3: 0a9e
                          Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

                          Read our privacy statement online:
                          http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

                          If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
                          C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

                          Comment


                          • #14
                            Have you tried 3.1.0.17? I don't know if it will fix your issue ,but it is the newest version. I'm on hour 26 of my work day, but I'll try and look at it soon. Were you able to capture any debug logs?
                            MeiAutomtion Home

                            Comment


                            • #15
                              Hey just getting to finally do this..
                              I get being busy no worries at all.. trust me..
                              I installed the beta 3.1.0.17 installed no problem I did get this warning
                              Update is not configured properly in updater.txt file, missing interface name.
                              not sure if thats an issue..
                              I will run this for a bit and let you know, thanks
                              fred

                              Comment

                              Working...
                              X