Announcement

Collapse
No announcement yet.

SonyAVR plugin - Beta Testing

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SonyAVR plugin - Beta Testing

    The SonyAVR plugin is designed to allow HomeSeer to control and monitor Sony Audio/Video Receivers (AVR)

    Please read the User Guide for detailed description

    Installation:
    • download the zip attached to this post and save it in the HS3 application folder in /Updates3/Zips
    • download the file named updater_override.txt attached to this post and save it in the HS3 application folder.
    • go to the "PLUG-INS > Manage" page and click the "Update Listing" button, then click "Additional interfaces > Test Plugin" and check the SonyAVR line.
    • click the "Download and Install" button
    • enable the plugin from the "PLUG-INS > Manage" page
    • delete updater_override.txt from your HS3 application folder


    Changes to 3.0.0.7
    - Handle volume parameter passed as int instead of string

    Changes to 3.0.0.6
    - Handle json messages sent without any Line Feed (\n)

    Changes to 3.0.0.5
    - Added possibility to log to file
    Attached Files
    Last edited by spud; May 16th, 2018, 07:18 AM.

  • #2

    Comment


    • #3
      maybe this model is not compatible...
      did you try to change "Network settings > Access Setings > Auto Access" to Allow, and then restart the plugin?

      Comment


      • #4

        Comment


        • #5
          Log entries

          Spud

          Using port 50001, this is a typical debug log entry:

          Mar-16 21:51:46 SonyAVR INFO Initializing SonyAVR Client
          Mar-16 21:51:46 SonyAVR INFO Shutting down SonyAVR Client
          Mar-16 21:51:45 SonyAVR DEBUG RX:HTTP/1.1 501 X-AV-Server-Info: av="5.0"; cn="Sony Corporation"; mn="STR-DN1030"; mv="1.00" X-AV-Physical-Unit-Info: pa="STR-DN1030" Connection: close
          Mar-16 21:51:45 SonyAVR DEBUG TX:{ "id": 1, "type": "get", "feature": "system.volumedisplay" }
          Mar-16 21:51:45 SonyAVR INFO Initializing SonyAVR Client

          Looks like the receiver responds but probably not how your plugin is expecting. Is it anything close to the format you have working and Solvable?

          All the different TX requests for the status have the same response followed by the client restarting.

          Thanks

          Jon

          Comment


          • #6
            Originally posted by B50int View Post
            Spud

            Using port 50001, this is a typical debug log entry:

            Mar-16 21:51:46 SonyAVR INFO Initializing SonyAVR Client
            Mar-16 21:51:46 SonyAVR INFO Shutting down SonyAVR Client
            Mar-16 21:51:45 SonyAVR DEBUG RX:HTTP/1.1 501 X-AV-Server-Info: av="5.0"; cn="Sony Corporation"; mn="STR-DN1030"; mv="1.00" X-AV-Physical-Unit-Info: pa="STR-DN1030" Connection: close
            Mar-16 21:51:45 SonyAVR DEBUG TX:{ "id": 1, "type": "get", "feature": "system.volumedisplay" }
            Mar-16 21:51:45 SonyAVR INFO Initializing SonyAVR Client

            Looks like the receiver responds but probably not how your plugin is expecting. Is it anything close to the format you have working and Solvable?

            All the different TX requests for the status have the same response followed by the client restarting.

            Thanks

            Jon
            Yeah it looks like some kind of http response, the plugin communicate at TCP level, so this is something else.
            So this model is probably not compatible if you don't see an "External Control" setting.

            Comment

            Working...
            X