Announcement

Collapse
No announcement yet.

GC-100 Status

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GC-100 Status

    I've got a GC-100 set up. I've been starting to dork with GCIR plug in. Pretty cool. Have my TIVO IR remote controlling my zwave and sonos.

    I've got the correct GC-100 IR/Sensor ports set to :"Sensor_with Autonotify".

    Whether sensor is open or closed, it is reported "Inactive"

    If the 1/8" is unplugged from the GC-100, It is reported as "Active"

    I presume that this is not correct behavior.

    It seems that the status reflects the connectivity of the plug, not the state of the plug.

    An open plug reports differently than a disconnected port.

    Does the GC-100 require a plug other than a 1/8" 2 pole?

    I think that I am running current software and firmware.

    Thanks, Pete

  • #2
    I just tested the sensor with auto-notify with a Global Cache GC-SP1 and it is working. Are you using a Global Cache sensor or are you trying to create your own?

    Regards,
    Ultrajones
    Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

    Comment


    • #3
      I'm creating my own, using a garage door receiver and a zwave dry contact. At this point, it is not working by simply shorting an 1/8" plug's contacts together.

      I don't think this is actually a plug in issue, but a GC-100 issue. I thought maybe someone here has seen this and might know how to remedy it.

      I've opened a ticket with GC, hopefully they will respond in the next day or so.

      Pete

      Comment


      • #4
        You may need to buy one of these:

        http://store.homeseer.com/store/Glob...r-P864C47.aspx

        Regards,
        Ultrajones
        Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

        Comment


        • #5
          Thanks. This must be it. I expect GC will say the same thing.

          Do the itach devices require this?

          Pete

          Comment


          • #6
            Looking this up on the GC site, led me to this doc:
            http://www.globalcache.com/files/doc...C1_distrib.pdf

            Which indicates the pinout with a TRS, not a TS, with Ring and Sleeve as the closure, not Tip and sleeve.

            I wired a TRS this way and now this works.

            I am now controlling my lighting with my car garage door opener (I have a carport with no garage door) using a WDRR-372R: http://www.waynedaltonstore.com/prod...ersion-module/

            Thanks for steering me in the right direction.

            Pete

            Comment

            Working...
            X