Announcement

Collapse
No announcement yet.

Device: Trigger not working.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Device: Trigger not working.

    When I include a trigger action in an event, the motion trigger is not activated and I get an error in the log. I've tried it for several cameras and it fails for all of them.
    Debug log (time is inverted, starts at bottom):

    Sep-01 2:45:18 PM Blue-Iris Error Trigger motion sensor on Shed failed:
    Sep-01 2:45:18 PM Blue-Iris Triggering motion sensor on Shed
    Sep-01 2:45:18 PM Blue-Iris Debug SetIOMulti set value: 101->ref:1619
    Sep-01 2:45:18 PM Device Control Device: Camera Blue-Iris Shed PTZ to Trigger (101)
    Sep-01 2:45:18 PM Event Event Trigger "Test Camera trigger test"
    Using the trigger button for the cameras on the Device Management page gives the same error.
    Clicking on 'Trigger now' in the BI GUI works as expected.

    Is there a configuration step that I've missed? Other diagnostics that I can try?
    Mike____________________________________________________________ __________________
    HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

    HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

    #2
    Can you post your event?
    Michael

    Comment


      #3
      Originally posted by Rvtravlr View Post
      Can you post your event?
      It's pretty simple. (The image is from a test with a different camera than the one that generated the error message in the earlier post, but all cameras produce the same error message.)
      Attached Files
      Mike____________________________________________________________ __________________
      HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

      HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

      Comment


        #4
        What are you trying to achieve? We use the BI triggers to run events.
        Michael

        Comment


          #5
          Originally posted by Rvtravlr View Post
          What are you trying to achieve? We use the BI triggers to run events.
          This is not a HS trigger from the BI plug-in to initiate an event, but a BI camera motion trigger to begin recording as if motion was detected by the camera. It's the equivalent of clicking on the "trigger" button on the HS camera device created by the BI plug-in (which also doesn't work). I want to have the camera go to a specific preset position (which works) and start recording (which doesn't work).
          Mike____________________________________________________________ __________________
          HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

          HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

          Comment


            #6
            Michael, I sent this on Sunday but it never posted. Sorry for the delay.

            Would this work?
            Michael

            Comment


              #7
              Originally posted by Rvtravlr View Post
              Michael, I sent this on Sunday but it never posted. Sorry for the delay. Would this work?
              Thanks for the suggestion. I actually tried to use manual record first, but that didn't seem to work either. I'll give it another try, though. Does it work for you?

              Mike____________________________________________________________ __________________
              HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

              HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

              Comment


                #8
                I've tested enabling manual trigger again, and it still does not appear to work. If I enable manual recording from within BI, then recording starts as expected, but using the plug-in function has no effect. Only the PTZ controls seem to work from the plug-in.

                Another disadvantage of enabling manual recording vs. emulating a motion trigger is that BI does not create a new clip, but apparently appends the recording on the end of an existing manual record file if there is one. The date stamp on the file changes, but the file name remains the time of the first recording in the file.
                Mike____________________________________________________________ __________________
                HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                Comment


                  #9
                  Originally posted by Uncle Michael View Post
                  I've tested enabling manual trigger again, and it still does not appear to work. If I enable manual recording from within BI, then recording starts as expected, but using the plug-in function has no effect. Only the PTZ controls seem to work from the plug-in.

                  Another disadvantage of enabling manual recording vs. emulating a motion trigger is that BI does not create a new clip, but apparently appends the recording on the end of an existing manual record file if there is one. The date stamp on the file changes, but the file name remains the time of the first recording in the file.
                  if I click the trigger button on the hs3 interface, blue iris makes a recording on the appropriate camera. there is no stopping it once started however...

                  Comment


                    #10
                    Well that's something, I guess. I was under the impression that pressing the trigger button was supposed to emulate a BI motion detect recording.
                    What happens if you right click on the camera in the BI user interface and then click on 'Trigger now' in the drop list? Does that recording behave like a motion detect trigger? It does for me.
                    Mike____________________________________________________________ __________________
                    HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                    HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by Uncle Michael View Post
                      Well that's something, I guess. I was under the impression that pressing the trigger button was supposed to emulate a BI motion detect recording.
                      What happens if you right click on the camera in the BI user interface and then click on 'Trigger now' in the drop list? Does that recording behave like a motion detect trigger? It does for me.
                      what do you mean by "behave like a motion detect trigger"? did you mean does it give notice in the hs3 log?

                      For me, Trigger now in Blue Iris behaves exactly the same as the Trigger button in HS3, both begin recording.

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by wadesready View Post
                        what do you mean by "behave like a motion detect trigger"?
                        For me, 'Trigger now' in BI creates a red rectangle around the camera window, creates an alert clip in the 'New' folder, and records for the time specified for a motion detect event in BI, the same as if BI had actually detected motion for that camera.

                        For me, Trigger now in Blue Iris behaves exactly the same as the Trigger button in HS3, both begin recording.
                        For me, the plug-in device Trigger button has no effect.
                        Mike____________________________________________________________ __________________
                        HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                        HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                        Comment


                          #13
                          When you trigger from BI, you need to add this as a trigger in your event (replace FDcam with your short name camera):
                          OR IF Camera FDcam has a(n) EXTERNAL alert
                          Michael

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by Rvtravlr View Post
                            When you trigger from BI, you need to add this as a trigger in your event
                            I'm confused.
                            The problem that I'm having is that I'm trying to trigger a BI function from HS, and BI is not responding as I expect.
                            I am not trying to trigger a HS event FROM BI.

                            Mike____________________________________________________________ __________________
                            HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

                            HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

                            Comment


                              #15
                              Originally posted by Uncle Michael View Post
                              I'm confused.
                              The problem that I'm having is that I'm trying to trigger a BI function from HS, and BI is not responding as I expect.
                              I am not trying to trigger a HS event FROM BI.
                              This works for us. Much the same as above, but manually run from HS3. Our Driveway camera goes to preset 2 and BI starts recording.


                              [OT]Can someone tell me how to make the screenshot larger?[/OT]
                              Michael

                              Comment

                              Working...
                              X