Announcement

Collapse
No announcement yet.

NETcam crashes if camera goes off line.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NETcam crashes if camera goes off line.

    Hi is there a fix for netcam to prevent it crashing if the camera is not available?

    i get an error message if one of my cams is not there and it will not let me access the config pages to recify the problem

    Raptor
    HS3 Pro on Windows 8 64bit
    53 Z-wave nodes(46 devices, 7 remotes), 15 DS10a's, 10 ms16a's, 9 Oregon Sensors, W800, RFXCOMtrx433, Way2Call, 3 HSTouch Clients, 2xRussound CAS44, Global Cache GC100-12,10 Rollertrol blinds(+ zwave) ,3 Squeezebox Radios and 1 Squeezebox Boom,DMX Arduino via ethernet,Rain8Net,3x Echo Dot's


    Check out my electronics blog here:
    https://www.facebook.com/RaptorsIrrationalInventions

  • #2
    Try editing the Netcam plugin INI file removing the cam in question with HS off and see if that works. Restart HS and go to the netcam configuration page and add the camera back if it is up.
    - Pete

    Auto mator
    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.500 (Linux) - Ubuntu 18.04 64 bit Intel CPU - Mono 5.18
    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.531 (Linux) - ARMBian Ubuntu 18.04 64 bit Arm CPU - Mono 5.20

    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

    Comment


    • #3
      Hi Pete,

      yea that works and is what i do today but it gets annoying when it happens when i am away from home and can't edit the ini.

      Raptor
      HS3 Pro on Windows 8 64bit
      53 Z-wave nodes(46 devices, 7 remotes), 15 DS10a's, 10 ms16a's, 9 Oregon Sensors, W800, RFXCOMtrx433, Way2Call, 3 HSTouch Clients, 2xRussound CAS44, Global Cache GC100-12,10 Rollertrol blinds(+ zwave) ,3 Squeezebox Radios and 1 Squeezebox Boom,DMX Arduino via ethernet,Rain8Net,3x Echo Dot's


      Check out my electronics blog here:
      https://www.facebook.com/RaptorsIrrationalInventions

      Comment


      • #4
        I guess maybe circumventing the Netcam event process with a manual/auto script might work. The issues that you are writing about has always existed with the Netcam plugin. All my cameras are hardwired versus wireless. (even though its available like the Foscam I have configured in the garage).

        My cams are all polled from the Zoneminder box and if I delete one or change it then I get the same thing occuring.

        You can maybe do a check if IP is up then run the event. It won't help you with the config but you can have the event send you an email should the IP be down.

        Secondarily here I do the mobile access for my camera server such that I have another means to get to the pictures/video. Easier than one off IP configuration per rule set per camera on the firewall easy to do with 1,2 or 3 cameras but gets tedious with 15, 16 or more cameras. I'm in the process of taking all of the camera's power to a Tycon midspan switch. It has a web interface such that I could monitor the power to the camera, turn it off or on, etc. Using the same box for the Joggler touchscreens (which use POE now).
        - Pete

        Auto mator
        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.500 (Linux) - Ubuntu 18.04 64 bit Intel CPU - Mono 5.18
        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.531 (Linux) - ARMBian Ubuntu 18.04 64 bit Arm CPU - Mono 5.20

        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

        Comment


        • #5
          This is odd, I never have NetCAm crash when one of my cams is down.
          The timeout is so ridiculously large, that it takes ages to finaly get the other cams displayed, but it never crashes.
          Do you wait long enough ?

          Comment


          • #6
            I have the same issue and I'm running the latest hs pro build and plugin.
            If all the cameras have power and are connected it works, otherwise it does not update.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Raptor View Post
              Hi is there a fix for netcam to prevent it crashing if the camera is not available?

              i get an error message if one of my cams is not there and it will not let me access the config pages to recify the problem

              Raptor
              I'm in the process of migrating from HS2 to HS3. Trying to decide if I should continue to use Netcam. Does anyone know whether or not the Netcam plugin for HS3 has this issue?

              Comment

              Working...
              X