Announcement

Collapse
No announcement yet.

HS3 Plugin Samples

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    HSPI_SAMPLE.dll problem

    Dear All ,

    I download the plug-in sample.
    I am using VB.Net 2010 Express.

    HSPI_SAMPLE\HSPI_SAMPLE.vbproj , I can compile it and save the output EXE to the HS3 directory , start the HS3, in the startup log , I can see the HS3 can search this plugin. No problem at all.

    HSPI_SAMPLE\HSPI_SAMPLE DLL.vbproj , I can compile it without error. But it save HSPI_SAMPLE.dll to the HS3 directory , start the HS3 , it cannot find this plug-in.

    Any idea ? I stuck on it for a few days already...

    Thanks

    Comment


      #77
      Originally posted by Kevin Lo View Post
      Dear All ,

      I download the plug-in sample.
      I am using VB.Net 2010 Express.

      HSPI_SAMPLE\HSPI_SAMPLE.vbproj , I can compile it and save the output EXE to the HS3 directory , start the HS3, in the startup log , I can see the HS3 can search this plugin. No problem at all.

      HSPI_SAMPLE\HSPI_SAMPLE DLL.vbproj , I can compile it without error. But it save HSPI_SAMPLE.dll to the HS3 directory , start the HS3 , it cannot find this plug-in.

      Any idea ? I stuck on it for a few days already...

      Thanks
      I thought I read somewhere the new plugins for HS3 go into their own folder, with the folder name being the name of the plugin.

      Different than HS2 plugins which just go to the HS2 folder.
      huggy_d1

      Automating made easy

      Comment


        #78
        hs3 only uses exe plugins no dll plugins

        Comment


          #79
          Originally posted by wetlip View Post
          hs3 only uses exe plugins no dll plugins
          Ar .... i think it should remove the HSPI_SAMPLE DLL.vbproj for misleading.

          Comment


            #80
            Hi
            I can only test in hs3 "hspi sample basic", after compilation.
            The hspi_sample and hspi_sample_basicMI, in hs3 generates an error "com port..."

            How can i use them ?

            Thanx
            Last edited by pawnies20; April 10, 2014, 02:41 AM.

            Comment


              #81
              not compilable

              Originally posted by rjh View Post
              [UPDATED 2/19/14]

              Here are 3 plug-in samples that show the 3 ways to configure a plugin. One is a standard sample, one is a more basic sample that has simple actions/triggers, and the third shows how to create a multi-instance plugin.

              http://homeseer.com/updates3/hs3_plugin_samples.zip

              10/19/13 Changes:

              * Modified multi-instance sample so it supports both single and multiple EXE modes properly
              If I try to compile the plugins I get a lot of errors like
              -Error 35 'AddAjaxHandlerPost' is not a member of 'HSPI_SAMPLE.WebTestPage'. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 93 24 HSPI_SAMPLE
              -Error 80 'clsJQuery' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 311 24 HSPI_SAMPLE
              -Error 32 'divToUpdate' is not a member of 'HSPI_SAMPLE.WebTestPage'. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 54 17 HSPI_SAMPLE

              Something wrong?
              Thank you

              Comment


                #82
                Originally posted by pawnies20 View Post
                Hi
                I can only test in hs3 "hspi sample basic", after compilation.
                The hspi_sample and hspi_sample_basicMI, in hs3 generates an error "com port..."

                How can i use them ?

                Thanx
                Make sure you have the latest version of the samples, and then finish writing the whole error! I cannot track down an error message with only part of it - "com port..." is not going to be found in the code!
                Regards,

                Rick Tinker (a.k.a. "Tink")

                Comment


                  #83
                  Originally posted by fabiopascolo View Post
                  If I try to compile the plugins I get a lot of errors like
                  -Error 35 'AddAjaxHandlerPost' is not a member of 'HSPI_SAMPLE.WebTestPage'. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 93 24 HSPI_SAMPLE
                  -Error 80 'clsJQuery' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 311 24 HSPI_SAMPLE
                  -Error 32 'divToUpdate' is not a member of 'HSPI_SAMPLE.WebTestPage'. C:\Users\Fabio.Pascolo.BO-DI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\HSPI_SAMPLE\WebTestPage.vb 54 17 HSPI_SAMPLE

                  Something wrong?
                  Thank you
                  You have not set your references to the HS3 libraries - HomeSeerAPI.dll, HSCF.dll, and Scheduler.dll.
                  Regards,

                  Rick Tinker (a.k.a. "Tink")

                  Comment


                    #84




                    Error message for sample plugin is:
                    **FATAL**: Failed getting InterfaceStatus from Sample Plugin - the interface was not found in the list of active interfaces.


                    For sample-basic MI
                    **FATAL**: Failed getting InterfaceStatus from Sample-BasicMI - the interface was not found in the list of active interfaces.


                    Thanx

                    Comment


                      #85
                      OK solved with informations in this post!
                      Thanx
                      Last edited by pawnies20; April 16, 2014, 04:34 PM.

                      Comment


                        #86
                        Exception Raised when GetDeviceEnumerator() is Called from Remote Plugin

                        When HSPI_Sample is run on a remote PC an exception is raised (Object Reference not set to instance of the object) when the call to hs.GetDeviceEnumerator () is made. It works fine when the same plugin is run on the local HS3 server with 3.0.0.68 installed.

                        The server is a hometroller and the remote PC is running Windows 8.1 64bit.

                        Any help would be appreciated.

                        Comment


                          #87
                          Make sure you run the HS3 installer on the remote PC as the plugin needs access to many of the HS3 DLL files.

                          Originally posted by Kirby View Post
                          When HSPI_Sample is run on a remote PC an exception is raised (Object Reference not set to instance of the object) when the call to hs.GetDeviceEnumerator () is made. It works fine when the same plugin is run on the local HS3 server with 3.0.0.68 installed.

                          The server is a hometroller and the remote PC is running Windows 8.1 64bit.

                          Any help would be appreciated.
                          website | buy now | support | youtube

                          Comment


                            #88
                            I have run the installer and all three of the HS3 dlls are referenced:
                            HomeSeerAPI.dll 2/17/14 1.0.2.1
                            HSCF.dll 2/17/14 1.0.0.2
                            Scheduler.dll 2/17/14 3.0.0.0

                            Comment


                              #89
                              Could it be linked to this http://forums.homeseer.com/showthread.php?t=166099 ? Seems to be the right symptoms...

                              Comment


                                #90
                                Should not be, the sample does not use any custom objects. I will load it here and see if I can re-create.

                                Originally posted by mrhappy View Post
                                Could it be linked to this http://forums.homeseer.com/showthread.php?t=166099 ? Seems to be the right symptoms...
                                website | buy now | support | youtube

                                Comment

                                Working...
                                X