Announcement

Collapse
No announcement yet.

hs.geturlimage not working

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    hs.geturlimage not working

    Hi,

    I spent days trying to get the following command to actually work. The following scripts throws no errors, but i cannot get a snapshot from my camera to save to a folder using this code. The snapshot link works just fine and i verified that i have access to write to the folder. Any ideas what im doing wrong?

    Sub Main(ByVal Parms As Object)
    hs.GetURLImageEx("http:\\192.x.x.x\Streaming\channels\1\pict ure","\html\netcam\frontcam.jpg",860)
    end sub

    Ive also tried the following;

    hs.GetURLImageEx("192.x.x.x","\Streaming\channels\1\picture" ,"\html\netcam\frontcam.jpg",860)

    hs.GetURLImageEx("192.x.x.x","/Streaming/channels/1\picture","/html/netcam/frontcam.jpg",860)

    hs.GetURLImage("192.x.x.x","\Streaming\channels\1\picture",f alse,860,"\html\netcam\frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("http:\192.x.x.x","\Streaming\channels\1\pict ure",false,860,"\html\netcam\frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("192.x.x.x","\Streaming\channels\1\picture",f alse,860,"html\netcam\frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("192.x.x.x","\Streaming\channels\1\picture",T RUE,860,"\html\netcam\frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("192.x.x.x","\Streaming\channels\1\picture",T RUE,860,"\html\frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("http://192.x.x.x","/Streaming/channels/1/picture",TRUE,860,"html/frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("http://192.x.x.x","/Streaming/channels/1/picture",TRUE,860,"/html/frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("http://192.x.x.x","/Streaming/channels/1/picture",860,"html/frontcam.jpg")

    hs.GetURLImage("http:\\192.x.x.x\Streaming\channels\1\pictur e",FALSE,860,"\html\netcam\frontcam.jpg")

    #2
    Is there a username/password required to view the camera image?
    HS4Pro Running on a Raspberry Pi4
    68 Z-Wave Nodes, 175 Events, 359 Devices
    UPB modules via OMNI plugin/panel
    Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
    HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

    Comment


      #3
      no username or password. The snapshot link by itself works just fine in a browser. http:\\192.x.x.x\Streaming\channels\1\picture

      Comment


        #4
        is /picture just an html page? Maybe the image itself is embedded in that page?

        From chrome, go to your /picture page, then right-click on the image itself and click "Copy image address" and try that link in your getURLImage
        HS4Pro Running on a Raspberry Pi4
        68 Z-Wave Nodes, 175 Events, 359 Devices
        UPB modules via OMNI plugin/panel
        Plugins: Z-Wave, OMNI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
        HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler

        Comment


          #5
          Try
          Code:
          Dim A As Object
          A = hs.GetURLImageEx("192.x.x.x", "\Streaming\channels\1\picture", "\html\netcam\frontcam.jpg", 860)
          . . .
          
          A = Nothing
          Mike____________________________________________________________ __________________
          HS3 Pro Edition 3.0.0.548, NUC i3

          HW: Stargate | NX8e | CAV6.6 | Squeezebox | PCS | WGL 800RF | RFXCOM | Vantage Pro | Green-Eye | X10: XTB-232, -IIR | Edgeport/8 | Way2Call | Ecobee3 | EtherRain | Ubiquiti

          Comment


            #6
            Originally posted by rmasonjr View Post
            Is there a username/password required to view the camera image?
            That was it! i realized when i tested the url originally, i had already logged in and was using cached credentials which is why it never asked for authentication. i tried it from homeseer and it asked for a password. Thanks for your help.

            Comment

            Working...
            X