Announcement

Collapse
No announcement yet.

HS3 RPi c#-scripts not working, crashes the system!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • rjh
    replied
    I think the issue here is with C# scripting. We added the support to MONO using a third party module. I know it worked when I added it, but I have not used it in quite some time and I guess there is an issue with it now. Might be related to the MONO version. So this is something the developers have to look into and I will log it as an issue to work on.

    Originally posted by sparkman View Post

    Thanks Rich, that's what I expected.

    Leave a comment:


  • sparkman
    replied
    Originally posted by rjh View Post
    We can support issues like bugs with the scripting interface, but we cannot support questions about how to write a script. The support staff are not programmers and just don't know anything about scripting.
    Thanks Rich, that's what I expected.

    Leave a comment:


  • rjh
    replied
    We can support issues like bugs with the scripting interface, but we cannot support questions about how to write a script. The support staff are not programmers and just don't know anything about scripting.

    Originally posted by sparkman View Post

    lol. I wonder if they meant that they won't help people with their scripts. rjh Can you clarify what level of support on scripting functions we can expect?

    Leave a comment:


  • sparkman
    replied
    Originally posted by simplextech View Post

    I would say ask them but they would probably just email me again.
    lol. I wonder if they meant that they won't help people with their scripts. rjh Can you clarify what level of support on scripting functions we can expect?

    Leave a comment:


  • simplextech
    replied
    Originally posted by rmasonjr View Post

    Well, thats a new one... Why would they not support scripting?
    I would say ask them but they would probably just email me again.

    Leave a comment:


  • rmasonjr
    replied
    Originally posted by simplextech View Post

    Just so you're aware and everyone else can be as well. HomeSeer Support sent me an email telling me that I SHOULD NOT be telling users to contact support about issues they are having in regards to scripting because they don't support it.
    Well, thats a new one... Why would they not support scripting?

    Leave a comment:


  • simplextech
    replied
    Originally posted by vsl52 View Post
    Thanks for the info.

    Kind regards,
    Léon
    Just so you're aware and everyone else can be as well. HomeSeer Support sent me an email telling me that I SHOULD NOT be telling users to contact support about issues they are having in regards to scripting because they don't support it.

    Leave a comment:


  • vsl52
    replied
    Thanks for the info.

    Kind regards,
    Léon

    Leave a comment:


  • simplextech
    replied
    Originally posted by vsl52 View Post
    First of all thanks for the response.

    What is the error message you are getting? There is no error message in the system log because the moment I manually trigger the event the system(Raspberry Pi 3B+ or HomeSeer?) is dead. After a couple of minutes it is rebooted and functioning again. The .cs script is working fine on a HS3/Windows 10 system. I've tried your suggestion with the parameters but unfortunately the same negative result. So my conclusion is that calling a specific function in a vb-script works, but not in a cs-script. Actually I can't believe that I'm the first one running into this problem.

    Do you have any suggestion where I can drop this problem?

    Thanks again for your time.

    Kind regards,
    Léon
    First you should always raise issues to support@homeseer.com. Secondly there is a history of issues with cs-script with Mono and will be very dependent on the version of Mono you are using. I do think the majority of people are using VB scripts so this is not a widely used functionality so you probably won't find too many posts about it which again makes HS support your best option.

    Leave a comment:


  • vsl52
    replied
    First of all thanks for the response.

    What is the error message you are getting? There is no error message in the system log because the moment I manually trigger the event the system(Raspberry Pi 3B+ or HomeSeer?) is dead. After a couple of minutes it is rebooted and functioning again. The .cs script is working fine on a HS3/Windows 10 system. I've tried your suggestion with the parameters but unfortunately the same negative result. So my conclusion is that calling a specific function in a vb-script works, but not in a cs-script. Actually I can't believe that I'm the first one running into this problem.

    Do you have any suggestion where I can drop this problem?

    Thanks again for your time.

    Kind regards,
    Léon

    Leave a comment:


  • aa6vh
    replied
    What is the error message you are getting? See the system log.

    I do my HS programming in vb.net, but they are very similar. I suspect the problem is that you are declaring your function parameters as an array of objects, but have a non-array object being passed in. (i.e. parameter mismatch.) Try taking the array brackets out? "public object Main(object parm)".

    Leave a comment:


  • vsl52
    started a topic HS3 RPi c#-scripts not working, crashes the system!

    HS3 RPi c#-scripts not working, crashes the system!

    I'm running HS3 on a Raspberry Pi 3B. Works great. I like to do a lot of scripting, preferably C#. However I can't use the option to run a specific sub or function from a script .(see attached screenshot). HS3 crashes when I activate manually the event. Can somebody please help me?

    Current HS version is: HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.548
    Attached Files
Working...
X