Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ultra View2 error message. please help!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Ultra View2 error message. please help!!

    Hi,

    I receiving the following error message while trying to run ultra_view2.asp.

    Can someone please help me out.

    Cheers,
    Bob

    ------------------------------
    Pentium 4 - 2 GHz
    1 GB DDR RAM @433Mhz
    Homeseer and Homeseer Phone
    DooMotion Plug-in
    HomeSeer PCI Voice Modem
    MR26A with plug-in
    Media Player Plug-in
    AT&T Natural Voices
    Neospeech Voices
    More to come....
    Attached Files
    Cheers,
    Bob
    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

    #2
    Its more than likely a "special" character in one of your device status strings. I used to have a lot of problems with the movies script putting a ` in the string. I also believe a degree symbol will cause this exact same error.

    -Rupp
    Why don't they just make mouse-flavored cat food?
    -Rupp
    sigpic

    Comment


      #3
      Where is the XML file that it is trying to parse when this error occurs?

      Cheers,
      Bob

      ------------------------------
      Pentium 4 - 2 GHz
      1 GB DDR RAM @433Mhz
      Homeseer and Homeseer Phone
      DooMotion Plug-in
      HomeSeer PCI Voice Modem
      MR26A with plug-in
      Media Player Plug-in
      AT&T Natural Voices
      Neospeech Voices
      More to come....
      Cheers,
      Bob
      Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

      Comment


        #4
        I am running it using the ultra_view2.asp file.

        Cheers,
        Bob

        ------------------------------
        Pentium 4 - 2 GHz
        1 GB DDR RAM @433Mhz
        Homeseer and Homeseer Phone
        DooMotion Plug-in
        HomeSeer PCI Voice Modem
        MR26A with plug-in
        Media Player Plug-in
        Gameport Plugins
        AT&T Natural Voices
        Neospeech Voices
        Whole House Audio
        More to come....
        Cheers,
        Bob
        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

        Comment


          #5
          It is generated on the fly. Point your browser to:

          http://localhost:80/ultra_view2_xml.vbs

          If your HomeSeer web server is listening on a different port other than port 80, then change :80 to the correct port.

          See http://www.w3schools.com/xml/xml_encoding.asp for more information on XML encoding.

          Regards,
          Ultrajones
          Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

          Comment


            #6
            I am confused!

            I am still getting the same error. I am not sure what character is causing the error. I am not sure where to look to see what is supposed to come after the CDATA[

            Can you help?

            Cheers,
            Bob

            ------------------------------
            Pentium 4 - 2 GHz
            1 GB DDR RAM @433Mhz
            Homeseer and Homeseer Phone
            DooMotion Plug-in
            HomeSeer PCI Voice Modem
            MR26A with plug-in
            Media Player Plug-in
            Gameport Plugins
            AT&T Natural Voices
            Neospeech Voices
            Whole House Audio
            More to come....
            Cheers,
            Bob
            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

            Comment


              #7
              I have read and read and cant find why my ultra status page does not display. I get this when running the .vbs file

              The XML page cannot be displayed
              Cannot view XML input using XSL style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


              --------------------------------------------------------------------------------

              An invalid character was found in text content. Error processing resource 'http://localhost:8080/ultra_view2_xml.vbs'. Line 136, Position 29

              <STRING><![CDATA[Winnetka55

              Comment


                #8
                An invalid character means a character within the XML document does not match the encoding attribute. Try some of the following encoding attributes by editing the ultra_view2_xml.inc file within the /HomeSeer/html/include directory.

                windows-1252
                ISO-8859-1
                UTF-8
                UTF-16

                I am currently using the top one.

                If changing the encoding method does not work, you will have to find and replace the invalid character. Using Interent Explorer 5 or greater, open the following URL:
                http://localhost/ultra_view2_xml.vbs

                It will tell you what character is causing the XML parser to choke.

                Regards,
                ultrajones
                Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

                Comment


                  #9
                  UltraJones

                  I got a little farther this time. Here is what I get now. Not sure why:

                  An invalid character was found in text content. Error processing resource 'http://localhost/ultra_view2_xml.vbs'. Line 99, Position 110

                  <ICON X="-100" Y="-100" Z="0" FLOOR="1"><![CDATA[<imgsrc='/images/weather/condition/10.gif'align='absmiddle'>

                  Cheers,
                  Bob

                  ------------------------------
                  Pentium 4 - 2 GHz
                  1 GB DDR RAM @433Mhz
                  Homeseer and Homeseer Phone
                  DooMotion Plug-in
                  HomeSeer PCI Voice Modem
                  MR26A with plug-in
                  Media Player Plug-in
                  Gameport Plugins
                  AT&T Natural Voices
                  Neospeech Voices
                  Whole House Audio
                  More to come....
                  Cheers,
                  Bob
                  Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                  Comment


                    #10
                    I got it work finally, but once the icons are loaded onto my floor image, it messes up the look of the floor and cuts off the bottom of it.

                    See the attached picture:

                    Cheers,
                    Bob

                    ------------------------------
                    Pentium 4 - 2 GHz
                    1 GB DDR RAM @433Mhz
                    Homeseer and Homeseer Phone
                    DooMotion Plug-in
                    HomeSeer PCI Voice Modem
                    MR26A with plug-in
                    Media Player Plug-in
                    Gameport Plugins
                    AT&T Natural Voices
                    Neospeech Voices
                    Whole House Audio
                    More to come....
                    Attached Files
                    Cheers,
                    Bob
                    Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                    Comment


                      #11
                      Make sure you set the height and width of the floor image property within the ultra_view2.asp file. See the setup instructions for more details.

                      Regards,
                      Ultrajones
                      Plug-ins: UltraMon, UltraM1G, UltraCID, Ultra1Wire, UltraLog, UltraWeatherBug, UltraPioneerAVR, UltraGCIR

                      Comment


                        #12
                        UltraJones,

                        Here is my line from the ultra_view2.asp file:

                        <img id="floor" border="0" src="firstfloor.gif" style="display: ; position: relative; left: 0; top: 0" width="743" height="1039">

                        When I used to get the XML parser error, it display the floor plan perfect. Now since I got the devices showing up on the floor plan, it screws up the image.

                        Not sure why would it would do this

                        Cheers,
                        Bob

                        ------------------------------
                        Pentium 4 - 2 GHz
                        1 GB DDR RAM @433Mhz
                        Homeseer and Homeseer Phone
                        DooMotion Plug-in
                        HomeSeer PCI Voice Modem
                        MR26A with plug-in
                        Media Player Plug-in
                        Gameport Plugins
                        AT&T Natural Voices
                        Neospeech Voices
                        Whole House Audio
                        More to come....
                        Cheers,
                        Bob
                        Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                        Comment


                          #13
                          Your Floor Plan is too large. Check the setup file "ultra view2 setup" for instructions. It sez no larger the 700 X 600.

                          Comment


                            #14
                            That was it. It is working now!

                            Thanks a lot

                            Cheers,
                            Bob

                            ------------------------------
                            Pentium 4 - 2 GHz
                            1 GB DDR RAM @433Mhz
                            Homeseer and Homeseer Phone
                            DooMotion Plug-in
                            HomeSeer PCI Voice Modem
                            MR26A with plug-in
                            Media Player Plug-in
                            Gameport Plugins
                            AT&T Natural Voices
                            Neospeech Voices
                            Whole House Audio
                            More to come....
                            Cheers,
                            Bob
                            Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board

                            Comment


                              #15
                              An invalid character was found in text content. Error processing resource 'http://localhost:8080/ultra_view2_xml.vbs'. Line 136, Position 29

                              <STRING><![CDATA[Winnetka64

                              Ok.. how do I go about finding line 136 position 29 .. do I just open the ultra_view2_xml.inc file in notepad and count down 126 lines ?
                              I believe that it has something to do with the temperature in my city "<STRING><![CDATA[Winnetka64 " ???

                              Comment

                              Working...
                              X