Announcement

Collapse
No announcement yet.

Event Execution Delay Measurement Script discussion

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    5:10 PM script doing well.
    - Pete

    Auto mator
    Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
    Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

    X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

    Comment


    • #62
      Several improvements with 1.09.
      Real courage is not securing your Wi-Fi network.

      Comment


      • #63
        So script went from 1.08.2 to 1.09. Is it a drop in that I can do chaning only the dim variable statements stuff?
        - Pete

        Auto mator
        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

        Comment


        • #64
          Originally posted by Pete View Post
          So script went from 1.08.2 to 1.09. Is it a drop in that I can do chaning only the dim variable statements stuff?
          Yup.
          Real courage is not securing your Wi-Fi network.

          Comment


          • #65
            Thanks Greg. Updated to V1.09.

            Renamed it to Event Delay Check.vb and enabled the TTS sound for spikes. Running fine.

            Just now found a disabled plugin (CumulusR) still running. It started to error out last night so I disabled it; but it still ran all night (with VB SQL errors).

            Just noticed that there is no space or line return on the text for seconds for the updated script V1.09?
            Attached Files
            - Pete

            Auto mator
            Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
            Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

            X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

            Comment


            • #66
              Originally posted by Pete View Post
              Thanks Greg. Updated to V1.09.

              Renamed it to Event Delay Check.vb and enabled the TTS sound for spikes. Running fine.

              Just now found a disabled plugin (CumulusR) still running. It started to error out last night so I disabled it; but it still ran all night (with VB SQL errors).

              Just noticed that there is no space or line return on the text for seconds for the updated script V1.09?
              Did you read the updated doc?
              Your caption is showing the "seconds" twice. You can turn that off in Jon's config for the graph. ShowCurrentValue=0, ShowLowHighValues=0. Looks much better.
              Real courage is not securing your Wi-Fi network.

              Comment


              • #67
                Thank you Greg.

                What "me" read the docs?



                Adjusted. Working well.
                - Pete

                Auto mator
                Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
                Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

                X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                Comment


                • #68
                  Originally posted by Pete View Post
                  Thank you Greg.

                  What "me" read the docs?



                  Adjusted. Working well.
                  I know... it's a man thing.
                  Real courage is not securing your Wi-Fi network.

                  Comment


                  • #69
                    Just a question.
                    Does this look normal to you guys?
                    Why would my "Min" be a negative number?

                    Code:
                    12/4/2012 6:18:00 PM ~!~Info~!~Running script in background: Event Delay Measurement112.vb
                    12/4/2012 6:18:08 PM ~!~EventDelay~!~Current delay: 1.593 seconds [Delta: 0.437 Min: -58.938 Max: 6.828 @ 12/2/2012 11:00 AM] Last Event: EventDelayMeasurment.  Scripts running: Jon00RCCNM_A.vben,Event Delay Measurement112.vb
                    Thanks,
                    Tim
                    FB Page - https://www.facebook.com/pages/Capt-Tim/209398425902188

                    HSTouch Layouts - https://www.facebook.com/media/set/?...5902188&type=3

                    No, Im from Iowa. I only work in outer space. Captain Kirk

                    Comment


                    • #70
                      You may have an older version. I thought I'd fixed that.

                      Do make sure you're running the script at the same frequency as you've provided in the parameter.

                      For instance, my event frequency is 1 minute ::: Run script: Event Delay Measurement.vb("Main","1")
                      Real courage is not securing your Wi-Fi network.

                      Comment


                      • #71
                        I do have the latest, 1.12, in your post in the Script Library.

                        Thanks,
                        Tim
                        FB Page - https://www.facebook.com/pages/Capt-Tim/209398425902188

                        HSTouch Layouts - https://www.facebook.com/media/set/?...5902188&type=3

                        No, Im from Iowa. I only work in outer space. Captain Kirk

                        Comment


                        • #72
                          My bad.
                          I had corrected the negative MinTime back in late September, but had forgotten to post the new version 1.12.1. Posted today.
                          This also will require a small change to your existing event. Documentation is updated accordingly.
                          Real courage is not securing your Wi-Fi network.

                          Comment


                          • #73

                            Comment


                            • #74
                              I don't know why or what I am doing wrong. I went through everything, twice, and it just doesn't look right.
                              Here is from the log file -
                              Code:
                              5/27/2013 8:42:53 AM ~!~Event~!~Running script in background: Event Delay Measurement.vb("Main","2")
                              5/27/2013 8:42:53 AM ~!~EventDelay~!~Current delay: 53.062 seconds [Delta: 0 Min: 21.265 Max: 53.109 @ 5/27/2013 12:16 AM] Last Event: EventDelayMsrmnt.  Scripts running: SnevlWeatherWarnings.vb,Event Delay Measurement.vb
                              This is the latest file from your post and on a new machine with a new setup running HS .80.

                              Thanks,
                              Tim
                              FB Page - https://www.facebook.com/pages/Capt-Tim/209398425902188

                              HSTouch Layouts - https://www.facebook.com/media/set/?...5902188&type=3

                              No, Im from Iowa. I only work in outer space. Captain Kirk

                              Comment


                              • #75
                                You've defined the run frequency as 2 minutes. Your event needs to run every two minutes as well. I can't tell if this is the case or not from your info.
                                I do suggest that one minute would be a better choice.

                                If everything IS set up properly, then you probably do have the delay as it's been reported. IE. The script is doing its job.
                                Real courage is not securing your Wi-Fi network.

                                Comment

                                Working...
                                X