Announcement

Collapse
No announcement yet.

European wheather alarm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • European wheather alarm

    Discussion for European wheather alarm originaly at http://board.homeseer.com/showthread...716#post920716

    This vbs script from 2010 just has been updated to for HS3

    European wheather alarm:
    This is just a parsing script for european weather alarm .
    http://www.meteoalarm.eu
    It will check for weather alerts and update two devices.

    Languages : en, fr, de, nl, no (ask author for other language support if needed).
    If you want the setup page to be in your language, send me a translation and it will be included. (available for en, fr, nl)

    Please feel free to post any thoughts or comments on this script.

    Latest update is after this post
    Unzip the .zip file in your homeseer directory, check the meteoalarm.doc help-file.
    Attached Files
    Last edited by Pierre; February 17th, 2015, 06:10 AM.
    Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

  • #2
    Hi Pierre,
    thanks for this great script,
    Can you change your meteo script for German language ?

    Best regards,
    Fischi

    Comment


    • #3
      Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

      Comment


      • #4

        Comment


        • #5
          Hi, Pierre,
          It isn't enough only to change to "de".
          There comes an error message in HS log.
          What do I also have to change ?

          Regards, Fischi

          Comment


          • #6
            Yves,

            If you look at the www.meteoalarm.eu page for a location in France with a Yellow alert, you will see there is no danger associated for yellow alert.
            I suggest you just set the parameters to alert_level = 3 to be noticed only for orange and red alerts, since the 2-Yellow alert is useless in France.
            Belgian, German and Dutch countries are using the yellow alert, but I guess it will be useless anyway to be noticed for these, as they happen very oftenly.
            Domotiquement
            Pierre
            Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

            Comment


            • #7
              Great thanks, Pierre,
              now it runs perfect !

              Best regards, Fischi

              Comment


              • #8
                Originally posted by Pierre View Post
                I suggest you just set the parameters to alert_level = 3 to be noticed only for orange and red alerts, since the 2-Yellow alert is useless in France.
                Thanks a lot Pierre,
                As I need/like to know when it's different from green, I've set alert_level = 2 and now it's works great.
                Best Regards
                Yves

                Comment


                • #9
                  I just saw today that more than one warning could be present for the same day, (as there is a red+orange warning today in the south of France).
                  The script has been updated to take care of this situation.
                  The device string will now show both alerts and the device value is updated to the top value.
                  Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

                  Comment


                  • #10
                    Hi, Pierre

                    Thanks for this script, my old script (from touteladomotique) don(t run correctly since MeteoFrance has changed there web pages...


                    In the south of France (FR091) we have 3 alertes .....
                    Avalanches
                    Crues
                    Pluies

                    Jean-francois

                    Comment


                    • #11
                      Jfla,
                      Have a look at the last release, it will handle up to 4 alerts
                      Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

                      Comment


                      • #12
                        Hello Pierre,

                        I have installed your script, but I can get it to work.
                        I think I do something wrong.

                        This is the url
                        http://www.meteoalarm.eu/ne_NL/0/0/N...d-Holland.html

                        This is what I see in my log

                        16-01-13 19:36:47 meteoalarm.vb Morgen: Danger: Sneeuw/IJzel/Bevriezing
                        16-01-13 19:36:47 meteoalarm.vb Morgen: Niveau: Geel
                        16-01-13 19:36:46 meteoalarm.vb Vandaag: Danger: Mist
                        16-01-13 19:36:46 meteoalarm.vb Vandaag: Niveau: Geel


                        This is what i see on my device,s


                        Geen speciale alertheid vereist Weer Weer Vandaag T35 Status Only Today 19:36:46


                        Geen speciale alertheid vereist Weer Weer Morgen T36 Status Only Today 19:36:47



                        This is the script

                        '**********user setup starts here **********************
                        'url for meteoalarm
                        alert_url = "http://www.meteoalarm.eu/"
                        ' no alarm will be set for level under alert_level (in france level 2-Yellow is useless) Green=1 Yellow=2 Orange=3 Red=4
                        alert_level = 2
                        'language to be used, set to "fr" for french, "en" for english, "nl" for nl ---> ask author for any other language
                        lang = "nl"
                        'devices that will be updated, these devices have to be created in HS before running the script
                        device1 = "t35" 'device for today
                        device2 = "t36" 'device for tomorrow


                        'AREA CODE. YOU CAN FIND IT IN THE URL THAT SHOWS WHEN SELECTING YOUR AREA IN http://www.meteoalarm.eu
                        area = "NL009" 'NL, Zuid-Holland

                        area="NL009"
                        'area="NO018"
                        'area ="IT018"
                        'area ="HR002"
                        'area ="ES036"
                        'area ="DE010"

                        'set the debug_level to 1 to have entries in the HS log, 0 for no logging
                        debug_level = 1

                        '**********user setup stops here **********************


                        Maybe you can give a hint


                        Thanks in advanced

                        Ed

                        Comment


                        • #13
                          Hi, Ed,
                          I had the same issue and i found a solution :

                          'AREA CODE. YOU CAN FIND IT IN THE URL THAT SHOWS WHEN SELECTING YOUR AREA IN http://www.meteoalarm.eu
                          area = "NL009" 'NL, Zuid-Holland

                          area="NL009" change this line to 'area="NL009" (see the ' before the word area)

                          'area="NO018"
                          'area ="IT018"
                          'area ="HR002"
                          'area ="ES036"
                          'area ="DE010"

                          'set the debug_level to 1 to have entries in the HS log, 0 for no logging
                          debug_level = 1

                          '**********user setup stops here **********************

                          I hope this will help you.

                          Regards, Fischi

                          Comment


                          • #14
                            Hi Ed,

                            It seems I could improve my dutch, there was a typo in the coulours ...
                            See the last version and enjoy this great weather we have in Europe this week.
                            (Good weather for testing .....)
                            Visit zee e-maison : http://www.e-maison.com

                            Comment


                            • #15
                              Hello, Pierre/Fischi

                              Sorry for the late reaction
                              Thanks for the solution everything is working now.
                              Its great weather to test haha

                              Ed

                              Comment

                              Working...
                              X