Announcement

Collapse
No announcement yet.

Feature request - LAN polling

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • spud
    replied
    It looks like the timestamp given by the local connection is local time, whereas the one given by the cloud was GMT. So I need to fix that, but could you send a debug log file that has run for a few hours so that I can confirm.
    Thanks

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Actually looks like there may be a time zone error somewhere, as it's been recording data, but appears to be offset ~7 hours. Any suggestions? Screenshot from ~7am this morning: (spike at 7am yesterday is when I started testing the new plugin)
    Attached Files

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    After letting it run for the evening, the energy history page shows the current info, but it doesn't seem to be logging it to the DB (already changed graph to show the new device; interesting to note it still shows the old device - I had deleted them and the plugin / reinstalled to see if that was causing a problem earlier).


    Click image for larger version  Name:	energy.jpg Views:	4 Size:	69.0 KB ID:	1274463

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Cancel that, looks like it just took a while - from grid is updating now!

    Edit - just needed a reboot to get Eagle to show up in Energy DB.

    Cheers spud ! Love having ability of instant polling Now just to figure out who keeps leaving the non smart lights on

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Oh, also double checked and yes, needs to be Eagle Zigbee MAC (Smart Meter MAC throws error).

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Awsome! Errors are gone, and Demand and Price/kWh are working, just not the to/from grid items. Let me know if I you need anything else.

    Cheers!

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    Please try version 3.0.0.7, it should fix the error and populate all the devices.

    Can you confirm that the "Smart Meter MAC" didn't work, i.e it only works with "Eagle Zigbee MAC"?
    thanks

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    NVM, switched editor. Here's the log text (bit easier to read):

    Jan-09 12:14:43 DEBUG Sending 'POST' request:
    Jan-09 12:14:43 DEBUG <LocalCommand><Name>get_usage_data</Name><MacId>0xd8d5bxxxxxxxxxx</MacId></LocalCommand>
    Jan-09 12:14:43 DEBUG Response Code : OK
    Jan-09 12:14:44 DEBUG {"meter_status":"Connected",
    "demand":"1.5080",
    "demand_units":"kW",
    "demand_timestamp":"1547036080",
    "summation_received":"0.000",
    "summation_delivered":"99157.979",
    "summation_units":"kWh",
    "price":"0.1326",
    "price_units":"124",
    "price_label":"Block 2",
    "message_timestamp":"946684800",
    "message_confirmed":"N",
    "message_confirm_required":"N",
    "message_id":"0",
    "message_queue":"active",
    "message_read":"Y",
    "threshold_upper_demand":"18.260000",
    "threshold_lower_demand":"-2.000000",
    "fast_poll_frequency":"0x30",
    "fast_poll_endtime":"0x00000000"}

    Jan-09 12:14:44 ERROR System.Collections.Generic.KeyNotFoundException: The given key 'usage_timestamp' was not present in the dictionary.
    at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].get_Item (TKey key) [0x0001e] in <69599a71bc4d4cd3a8a6e4323fa57b86>:0
    at HSPI_RainforestEagle.Eagle100GatewayLocal.PollUsageData () [0x00068] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0
    at HSPI_RainforestEagle.Eagle100GatewayLocal.Poll () [0x0001a] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0
    at HSPI_RainforestEagle.RainforestEagleApp.OnPollTimerEvent (System.Object sender, System.Timers.ElapsedEventArgs e) [0x00000] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Okay, now using the Eagle Zigbee MAC, looks to be pulling all the info, but only populating the Instantaneous Demand HS device:

    Code:
    Jan-09 11:43:49 ERROR System.Collections.Generic.KeyNotFoundException: The given key 'usage_timestamp' was not present in the dictionary. at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].get_Item (TKey key) [0x0001e] in <69599a71bc4d4cd3a8a6e4323fa57b86>:0 at HSPI_RainforestEagle.Eagle100GatewayLocal.PollUsageData () [0x00068] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0 at HSPI_RainforestEagle.Eagle100GatewayLocal.Poll () [0x0001a] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0 at HSPI_RainforestEagle.RainforestEagleApp.OnPollTimerEvent (System.Object sender, System.Timers.ElapsedEventArgs e) [0x00000] in <eec508a36f6645a993a9db8e6bc4ade0>:0 Jan-09 11:44:04 DEBUG Sending 'POST' request: Jan-09 11:44:04 DEBUG <LocalCommand><Name>get_usage_data</Name><MacId>0xd8d5bxxxxxxxxxx</MacId></LocalCommand> Jan-09 11:44:05 DEBUG Response Code : OK Jan-09 11:44:05 DEBUG {"meter_status":"Connected", "demand":"1.7250", "demand_units":"kW", "demand_timestamp":"1547034240", "summation_received":"0.000", "summation_delivered":"99157.220", "summation_units":"kWh", "price":"0.1326", "price_units":"124", "price_label":"Block 2", "message_timestamp":"946684800", "message_confirmed":"N", "message_confirm_required":"N", "message_id":"0", "message_queue":"active", "message_read":"Y", "threshold_upper_demand":"18.260000", "threshold_lower_demand":"-2.000000", "fast_poll_frequency":"0x30", "fast_poll_endtime":"0x00000000"}
    Edit: any way to paste the log without losing the formatting?

    Leave a comment:


  • bsobel
    replied
    Originally posted by spud View Post
    This is not the ethernet MAC Address, I think this is what is referred as the Smart Meter Mac on the smart meter subpage:

    Click image for larger version

Name:	macid.png
Views:	12
Size:	160.0 KB
ID:	1274273
    If the "Smart Meter MAC" doesn't work, try the "Eagle Zigbee MAC"
    thanks
    Sorry, saw MAC and assumed ethernet (oops!)

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    This is not the ethernet MAC Address, I think this is what is referred as the Smart Meter Mac on the smart meter subpage:

    Click image for larger version

Name:	macid.png
Views:	12
Size:	160.0 KB
ID:	1274273
    If the "Smart Meter MAC" doesn't work, try the "Eagle Zigbee MAC"
    thanks

    Leave a comment:


  • bsobel
    replied
    Originally posted by spud View Post

    Are you sure the MAC ID is correct? It is supposed to be 16 characters
    Where did you find it?
    Also, please try with lower case for letters
    Maybe this isn't a MAC but a MAC is 48bits, so in hex 12 characters not 16...

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    Originally posted by baudfather View Post
    Okay, error's gone, but the HS device isn't getting updated.

    Jan-09 08:54:38 DEBUG Sending 'POST' request: Jan-09 08:54:38 DEBUG <LocalCommand><Name>get_usage_data</Name><MacId>0xD8D5B9xxxxxx</MacId></LocalCommand> Jan-09 08:54:38 DEBUG Response Code : OK Jan-09 08:54:38 DEBUG {}
    Are you sure the MAC ID is correct? It is supposed to be 16 characters
    Where did you find it?
    Also, please try with lower case for letters

    Leave a comment:


  • baudfather
    replied
    Okay, error's gone, but the HS device isn't getting updated.

    Jan-09 08:54:38 DEBUG Sending 'POST' request: Jan-09 08:54:38 DEBUG <LocalCommand><Name>get_usage_data</Name><MacId>0xD8D5B9xxxxxx</MacId></LocalCommand> Jan-09 08:54:38 DEBUG Response Code : OK Jan-09 08:54:38 DEBUG {}

    Leave a comment:


  • spud
    replied
    Originally posted by baudfather View Post
    Thanks for the update! Gave it a try, but getting the following error:
    Jan-09 7:19:59 AM RainforestEagle ERROR System.Net.WebException: The remote server returned an error: (417) Expectation Failed. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponseFromData (System.Net.WebResponseStream stream, System.Threading.CancellationToken cancellationToken) [0x00146] in :0 at System.Net.HttpWebRequest.RunWithTimeoutWorker[T] (System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] workerTask, System.Int32 timeout, System.Action abort, System.Func`1[TResult] aborted, System.Threading.CancellationTokenSource cts) [0x000f8] in :0 at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse () [0x00016] in :0 at HSPI_RainforestEagle.Eagle100GatewayLocal.SendCommand (System.String command) [0x00084] in <695829b3882b415a876ce3cee15cef13>:0
    Jan-09 7:19:59 AM RainforestEagle DEBUG get_usage_data0xD8D5B9xxxxxx
    Jan-09 7:19:59 AM RainforestEagle DEBUG Sending 'POST' request:

    Let me know if there's any other info you need!
    Please test version 3.0.0.6 that I just posted

    Also, enable log to File, and copy paste from the log file (Logs/Rainforesteagle.txt), because HS logs strips out the xml tags

    thanks

    Leave a comment:

Working...
X