Announcement

Collapse
No announcement yet.

windows server 2012 r2 essentials domain help

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • windows server 2012 r2 essentials domain help

    Ok guys i know a few of you are using 2k12 essentials...

    I setup active directory and all.. not sure if i did it right as it has been some years since i was server ops... but anyway I cant get my computers to join the domain.

    now more interesting... it seems it is saying my domain name is RiggsFamily then followed by a .local... not sure why that is so but no biggie..

    when I went to join my computer.. a touchsmart with the name ummm touchsmart (yeah real complex huh) I cannot join...

    so please see attached and tell me what I am supposed to join or do...
    thanks!
    Attached Files
    HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

    HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

    Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

    Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

  • #2
    Originally posted by TeleFragger View Post
    Ok guys i know a few of you are using 2k12 essentials...

    I setup active directory and all.. not sure if i did it right as it has been some years since i was server ops... but anyway I cant get my computers to join the domain.

    now more interesting... it seems it is saying my domain name is RiggsFamily then followed by a .local... not sure why that is so but no biggie..

    when I went to join my computer.. a touchsmart with the name ummm touchsmart (yeah real complex huh) I cannot join...

    so please see attached and tell me what I am supposed to join or do...
    thanks!
    I have found the easiest way to join the computer to the server domain is to point the browser on the computer you want to set up to //WSEServerName/connect and let it install the connector and do all the work.

    I also preferred to join all my computers to the server without joining the domain. It is a simple registry hack.

    Put this in a batch file and run it at an elevated command prompt on the client computer:

    Code:
    reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows Server\ClientDeployment" /v SkipDomainJoin /t REG_DWORD /d 1
    Randy Prade
    Aurora, CO
    Prades.net

    PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

    Comment


    • #3
      I know about the reghack... connector wont install. Think that is because of not using the reghack. Does .local look right?

      Sent from my Samsung Galaxy Note 3
      HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

      HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

      Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

      Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

      Comment


      • #4
        Originally posted by TeleFragger View Post
        I know about the reghack... connector wont install. Think that is because of not using the reghack. Does .local look right?

        Sent from my Samsung Galaxy Note 3
        Yes the .local is correct, but the domain name for joining is without the .local. It would just be RIGGSFAMILY. What kind of failure are you getting with the connector install? Mine went swimmingly on 13 computers, with the hack. I also joined a couple as domain members initially before I found the hack.
        Randy Prade
        Aurora, CO
        Prades.net

        PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

        Comment


        • #5
          So i did the hack then the connector worked... i for some reason was then able to connect to the domain... with .local... weird but 1 connected. I did another computer and hd died.. i hate old parts....

          Also putting 4 ms accounts on one machine is a pain with phone verification.....

          Sent from my Samsung Galaxy Note 3
          HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

          HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

          Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

          Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface

          Comment

          Working...
          X