Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alexa reports temp in Celsius

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Alexa reports temp in Celsius

    So this has been happening for a while now , when I ask for the stat temp it says "23 degress"... it saying the temp in Celsius where my settings are in farenheit.. Anyone found a cure for this??
    Hector
    ____________________________________
    Win.2003 OS, HS3
    BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
    BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
    MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
    AP800,Honeywell Stat

  • #2
    Did you try Googling this? A quick search shows the exact steps to change this.
    -Rupp
    sigpic

    Comment


    • #3
      Rupp, if you are referring to the settings on the app, that has been checked , the app is enabled for farenheit.
      Hector
      ____________________________________
      Win.2003 OS, HS3
      BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
      BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
      MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
      AP800,Honeywell Stat

      Comment


      • #4
        Which stat are you using? Do you have F selected on your Tools > Setup > General Tab > Temperature Scale?
        -Rupp
        sigpic

        Comment


        • #5
          Same here. My thermostat is connected to the ElkM1g and interfaced to HS via the ElkM1G Ultra plugin. It worked a while back but from the last year or so it reports house temp in celsius. There are some other threads where this was discussed. It is not the Alexa app settings. Something happened in the HS side of the skill that seems to cause some thermostats to do this and report temps in Celsius.


          Sent from my iPad using Tapatalk

          Comment


          • #6
            Same here with CT-100 thermostats. Reports in Celsius.
            Michael

            HS3 Pro 3.0.0.470 | 849 devices | 349 events | OpenSprinkler | BLShutdown | EasyTrigger | NetCAM | Harmony Hub | Sonos | SDJ-Health | BLUPS | PHLocation | BLBackup | BLLock | Z-Wave 3.0.1.243 | weatherXML | Pushover 3P | Blue-Iris | AirPlaySpeak

            Comment


            • #7
              Originally posted by Rupp View Post
              Which stat are you using? Do you have F selected on your Tools > Setup > General Tab > Temperature Scale?
              All my setting are correct.. as it been said, this is a HS skill issue, I hope the people in HS can take a look at this, it's easy to reproduce just ask alexa to get stat temp..
              Hector
              ____________________________________
              Win.2003 OS, HS3
              BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
              BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
              MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
              AP800,Honeywell Stat

              Comment


              • #8
                I just tested this here and it's working just fine. Which skill are you using? Have you tried removing the stat and adding it back to your network?
                -Rupp
                sigpic

                Comment


                • #9
                  I am using the smart home skill, how do I know if there a update to the skill..?
                  Hector
                  ____________________________________
                  Win.2003 OS, HS3
                  BLDSC,BLstat,BLRadar,BLRamdom,BLOccupied
                  BLups,BLrain8,HSTouch,Ultrajones Weatherbug,
                  MyTrigger,ACRF2,W800,Zwave
                  AP800,Honeywell Stat

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Rotech View Post
                    I am using the smart home skill, how do I know if there a update to the skill..?
                    If there's an update it will be automatically picked up as changes are dynamic. I would recommend using the remove/delete a node from within the Z-Wave controller management and then add the stat back to HS3 and this should fix this.
                    -Rupp
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      This is still not fixed. Alexa is set up for
                      Fahrenheit. Homeseer Temperature Scale is Fahrenheit. Trane Zwave thermostat has been removed and readded, still reports temperature as 23.9 degrees.

                      Comment

                      Working...
                      X