Announcement

Collapse
No announcement yet.

GE/Jasco Switches

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    GE/Jasco Switches

    I have a fair number of GE Switches (50+) and having the same problem with 3 specific switches. These 3 switches sporadically stop working - - nothing, no events, no Alexa, no HomeSeer control, and they don't even work at the switch. If I turn the circuit breaker off, and then back on - everything functions normally for a time (sometimes days, sometimes weeks). I suspect the switches are going bad (they are several years old), but have no way to test.

    Any insight (before I spring for new switches) would be appreciated.

    #2
    I've had switches by other brands and have seen the same problems. Some could go even weeks to months then fail again till power cycling them. Lately I have replaced some switches (not the problem ones)with the newer HS switches, both dimmers and on/off and it seems that some of the problem switches near the replacements are behaving now that the newer zwave chips are in their proximity.
    Stuart

    Comment


      #3
      Originally posted by rwenner View Post
      I have a fair number of GE Switches (50+) and having the same problem with 3 specific switches. These 3 switches sporadically stop working - - nothing, no events, no Alexa, no HomeSeer control, and they don't even work at the switch. If I turn the circuit breaker off, and then back on - everything functions normally for a time (sometimes days, sometimes weeks). I suspect the switches are going bad (they are several years old), but have no way to test.

      Any insight (before I spring for new switches) would be appreciated.
      My experience with this is that it is the beginning of the end. Nearly every Jasco/GE switch I had has failed, perhaps all, and they all exhibited this behavior before the Z-wave died. Personally, you couldn't give me another anything made by Jasco/GE....
      HomeSeer Version: HS4 Pro Edition 4.2.19.0 (Windows - Running as a Service)
      Operating System: Microsoft Windows 11 Pro - Desktop
      Z-Wave Devices via two Z-Net G3s
      Zigbee Devices via RaspBee on RPi 3b+
      WiFi Devices via Internal Router.

      Enabled Plug-Ins
      AK SmartDevice 4.0.5.1,AK Weather 4.0.5.174,AmbientWeather 3.0.1.9,Big6 3.44.0.0,BLBackup 2.0.64.0,BLGData 3.0.55.0,BLLock 3.0.39.0,BLUPS 2.0.26.0,Device History 4.5.1.0,EasyTrigger 3.0.0.76,Harmony Hub 4.0.14.0,HSBuddy 4.50.128.5,JowiHue 4.1.3.0,LG ThinQ 4.0.25.0,ONVIF Events 1.0.0.5,SDJ-Health 3.1.1.9,TPLinkSmartHome4 2022.12.30.0,UltraCID3 3.0.6681.34300,Z-Wave 4.1.0.3

      Comment


        #4
        Thanks All

        Bought 3 switches and installed them over the weekend - - I'll wait a month before claiming victory.

        Thanks All

        Comment

        Working...
        X