Announcement

Collapse
No announcement yet.

Can't communicate with lock

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NetworkGuy
    replied
    That is weird. I don't have any locks, but have a number of battery devices. Maybe locks operate differently because of what you indicate - they should be operable remotely.

    Sorry, you may need someone else with lock experience to help.
    Originally posted by larrywal32 View Post
    I guess what doesn't make sense is that sending lock and unlock commands aren't being respected either. And those should always work.

    The node information is also saying no known route. Very weird.

    Leave a comment:


  • larrywal32
    replied
    I guess what doesn't make sense is that sending lock and unlock commands aren't being respected either. And those should always work.

    The node information is also saying no known route. Very weird.

    Leave a comment:


  • NetworkGuy
    replied
    May not be a battery then, but battery devices are asleep most of the time. You cannot reach them without first waking them up. On their own, they wake up only periodically to report status (e.g. lock, battery, etc.).

    You will need to refer to the manual to find out how to wake it up.
    Originally posted by larrywal32 View Post
    No....how do I do a wake? Can I do that remotely?

    The lock is only a week old and was reporting 100% battery yesterday...

    Leave a comment:


  • larrywal32
    replied
    No....how do I do a wake? Can I do that remotely?

    The lock is only a week old and was reporting 100% battery yesterday...

    Leave a comment:


  • NetworkGuy
    replied
    I'd try a battery change. Did you wake it first before your rescan?

    Leave a comment:


  • larrywal32
    started a topic Can't communicate with lock

    Can't communicate with lock

    One of my locks says unknown status and hs3 is saying it can't communicate with the lock. It was fine yesterday.

    I tried going to the device z wave tab and pressing rescan and I also tried running optimize. It says it can't reach it.

    But on node config it says it's recognize about 50 neighbors.

    It's a schlage connect.

    What should I try next? It's a little disconcerting my door lock just started doing this...
Working...
X