Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need login help.. reset - Solved!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Need login help.. reset - Solved!

    My Zee s2 was having problems. I re-flash the micro SD card to no avail. I just purchased a HS PI hs4. Setup all devices and it's working fine, but it seems I'm now logged in as a guest. I tried all default logins.. default, admin, hsthsths4 but nothing works. Is there a way to get around this problem? HS support was no help.

    #2
    It is a little unclear exactly what you are trying to do. Are you trying to log into the web UI of HS4 or trying to SSH into the system to get to a command prompt?

    Comment


      #3
      I can get to the web gui and control devices. I can not access setup or backup "access denied". When I try to use BL Backup it states "Guests are not authorized to access this feature".

      Comment


        #4
        It appears your users.cfg file has been modified. To get the original users.cfg back to default:

        - Download the putty software, which can be found on the putty.exe link here: [http://www.chiark.greenend.org.uk/~s...y/latest.html]
        - Note down the IP address of your HS4 Rpi, and navigate to Tools > Linux > Shutdown HomeSeer
        - Open up Putty and enter the IP address in the appropriate field (leave the port as-is), and click Open. If you receive any errors or warnings, click yes.
        - Once connected, you will be asked to log in. The username is homeseer and the password is the system password which you set when first configuring the device. The default is hsthsths4. Keep in mind that you will not be able to see the letters you enter for the password, nor any indication of such. This is a security feature of Linux.
        - Type *sudo rm /usr/local/HomeSeer/Config/users.cfg*
        - After hitting Enter, you shouldn't see any warnings or errors. If so, use *sudo reboot* to restart your system.
        - You can now login using default/default and now you can add your myHS user account with identical credentials as you myHS account with admin plus local access.
        -Rupp
        sigpic

        Comment


          #5
          Rupp thank you. But shutdown = access denied

          Comment


            #6
            Try skipping that step.
            -Rupp
            sigpic

            Comment


              #7
              Click image for larger version

Name:	Untitled-1.jpg
Views:	40
Size:	33.1 KB
ID:	1455967 Here's what I got. When you say "use *sudo reboot* to restart your system" do you mean it will (The Gui) will go back to login page? Because after doing the steps first without the reboot and the with the reboot nothing changed. I still can't access setup. See Pics.

              Comment


                #8
                sudo reboot should restart your RPi software HS4 included.
                -Rupp
                sigpic

                Comment


                  #9
                  Why is there an asterisk in front of sudo?

                  Roger D

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by scg View Post
                    Click image for larger version

Name:	Untitled-1.jpg
Views:	40
Size:	33.1 KB
ID:	1455967 Here's what I got. When you say "use *sudo reboot* to restart your system" do you mean it will (The Gui) will go back to login page? Because after doing the steps first without the reboot and the with the reboot nothing changed. I still can't access setup. See Pics.
                    Why do you have asterisks in front and on back of your *sudo reboot*? It is just sudo reboot

                    Comment


                      #11
                      Well that worked ☺️ I'm back in and changed my login... Tried it twice and no problems. Should have come here first. Now I can't login to the mobile app. I'm using the local login.

                      Comment


                        #12
                        What do you mean by should have come here first. Did you put in a support ticket on this issue? If so do you have the number?

                        -Rupp
                        sigpic

                        Comment


                          #13
                          Yes I did go to support. They told me just about what you said but did not say "skip that step" and after that it got confusing. I deleted the support emails a couple of days ago.
                          I'm just happy its up and I can access everything. I still need to access HS Mobile... Can't login and I wish the GUI was like the HS3

                          Comment


                            #14
                            I would recommend putting in a new support ticket or continue the one you have as support will need to see your user accounts and system profile to get your HSMobile working.
                            -Rupp
                            sigpic

                            Comment


                              #15
                              I've got it all up and running now. Everything is working fine. Just logged in under the new password in HSMobile and that did it. Thanks for all your help!

                              Comment

                              Working...
                              X