Announcement

Collapse
No announcement yet.

Showing 0 of 0 devices. - Solved!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Showing 0 of 0 devices. - Solved!

    Something happened and my whole system is down. Actually happened about a month ago, on the morning I had to leave for a month long work assignment.

    I was on HS3, upgraded that install to HS4. For a while, the logging function wasn't working, but overall everything was well. One day nothing is working, and the Web Control page says "0 of 0 devices showing"

    I'm pretty sure a backup was created when I upgraded too HS4. Are backups created by default? Where can I find those? If not, can I use my backup from when I upgraded to HS4? Iv'e added stuff since, but better than starting from zero.

    My PC restarts every morning, here is the startup log from today.

    2/15/2021 3:00:53 AM HomeSeer~!~Database~!~Opening (Mode=Read Only) up HomeSeer LOG database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Logs\HomeSeerLog.hsd
    2/15/2021 3:00:54 AM HomeSeer~!~Startup~!~Loading Settings
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Settings Loaded.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~*************************************** *****************************************
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~ HomeSeer version 4.1.10.0 Edition: HS4 Standard Starting Now
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~*************************************** *****************************************
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Creating Class Objects...
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~COM port classes started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Application interface class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Web server class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~E-Mail SEND class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~E-Mail RECEIVE class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Plug-In Interface class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Local voice recognition class started.
    2/15/2021 3:00:55 AM HomeSeer~!~Startup~!~Loading configuration file ...
    2/15/2021 3:00:56 AM HomeSeer~!~Info~!~Loaded 421 Devices.
    2/15/2021 3:00:56 AM HomeSeer~!~Info~!~Loaded 151 Events.
    2/15/2021 3:00:56 AM HomeSeer~!~Startup~!~HomeSeer version is: 4.1.10.0
    2/15/2021 3:00:56 AM HomeSeer~!~Startup~!~Creating Speaker Client Interface Object...
    2/15/2021 3:00:56 AM HomeSeer~!~Startup~!~This version of HomeSeer is registered as a HS4STANDARD version.
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Web Server~!~Local IP address (subnet) is: 192.168.1.207 (255.255.255.0)
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Web Server~!~Web Server started on port 80
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Error~!~SQL Exception adding record(s) to the LOG database(0): database disk image is malformeddatabase disk image is malformed, Code=11 SQL=
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Startup~!~Start automation engine...
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Startup~!~Initializing Speaker Client Interface
    2/15/2021 3:00:57 AM HomeSeer~!~Speech~!~Listening for remote speaker connections on port 10401
    2/15/2021 3:00:58 AM HomeSeer~!~Database~!~Opening (Mode=Read/Write) up HomeSeer Energy database C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\Energy\Energy.hsd
    2/15/2021 3:00:59 AM HomeSeer~!~Startup~!~Updater services starting...
    2/15/2021 3:00:59 AM HomeSeer~!~Startup~!~Starting Find service...
    2/15/2021 3:00:59 AM HomeSeer~!~Info~!~Remote plug-in API interface started on port 10400
    2/15/2021 3:00:59 AM HomeSeer~!~Startup~!~Checking for available plug-ins
    2/15/2021 3:00:59 AM HomeSeer~!~Error~!~SQL Exception adding record(s) to the LOG database(0): database disk image is malformeddatabase disk image is malformed, Code=11 SQL=
    2/15/2021 3:01:01 AM HomeSeer~!~Plug-In~!~Found plug-in: AK Bond, version: 3.0.0.49
    2/15/2021 3:01:01 AM HomeSeer~!~Plug-In~!~Found plug-in: JowiHue, version: 2.1.1.1
    2/15/2021 3:01:02 AM HomeSeer~!~Plug-In~!~Found plug-in: MyQ, version: 1.2020.506.872
    2/15/2021 3:01:02 AM HomeSeer~!~Plug-In~!~Found plug-in: Nest, version: 3.0.0.34
    2/15/2021 3:01:02 AM HomeSeer~!~Plug-In~!~Found plug-in: Z-Wave, version: 3.0.2.0
    2/15/2021 3:01:02 AM HomeSeer~!~Startup~!~Initializing Plug-Ins
    2/15/2021 3:01:02 AM HomeSeer~!~Startup~!~HStouch server not started since it is disabled in setup.

    #2
    Update, I did find that I have my old HS3 folder, that I backed up when upgrading to HS4.

    Comment


      #3
      Shut down HS4 then Back up what you have then try deleting HomeSeer HS4\Logs\HomeSeerLog.hsd and \HomeSeer HS4\Data\filters_save.json then restart HS.
      Zwave = Z-Stick, 3xHSM100� 7xACT ZDM230, 1xEverspring SM103, 2xACT HomePro ZRP210.
      X10 = CM12U, 2xAM12, 1xAW10, 1 x TM13U, 1xMS13, 2xHR10, 2xSS13
      Other Hardware = ADI Ocelot + secu16, Global Cache GC100, RFXtrx433, 3 x Foscams.
      Plugings = RFXcom, ActiveBackup, Applied Digital Ocelot, BLDeviceMatrix, BLGarbage, BLLAN, Current Cost, Global Cache GC100,HSTouch Android, HSTouch Server, HSTouch Server Unlimited, NetCAM, PowerTrigger, SageWebcamXP, SqueezeBox, X10 CM11A/CM12U.
      Scripts =
      Various

      Comment


        #4
        Originally posted by enigmatheatre View Post
        Shut down HS4 then Back up what you have then try deleting HomeSeer HS4\Logs\HomeSeerLog.hsd and \HomeSeer HS4\Data\filters_save.json then restart HS.
        Thank you so much. This took care of it.

        Comment

        Working...
        X