Announcement

Collapse
No announcement yet.

Factory reset on HomeTroller Plus - Solution

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kwinsteon
    replied
    Finally after a few iterations of deleting the users.cfg file to get back to using "default" for the username and password and a brief conversation today with the Tech Support folks (thanks!) I was able to add me as a new user, using the same username and password used for MYHS account, and ensured Edit Password, Admin User, and Use when Local were selected for my new entry I then deleted the "default" user then selected "Save". Finally it worked and my new user name and password can access the hub software from a browser or from the mobile MYHS app!

    Leave a comment:


  • 2BossDogs
    replied
    Worth reemphasizing that the default userid is "default" AND the default password is also "default" And worth suggesting changing the password once you are comfortable with the inner workings of the system.

    Leave a comment:


  • Kwinsteon
    replied
    Tried a few more times and finally got “default” for username and password to get in the HT Plus software. Glad you posted the instructions otherwise I would still be scratching my head on what yo do! Thanks.

    Leave a comment:


  • Kwinsteon
    replied
    I’m having the same problem but after deleting the user file I tried to log in with “default” for username and password and still couldn’t get in the hub’s HS4 software. Also tried “default” with the HT Plus password and that didn’t work either. I’m new at this and after several hours trying I must be missing something. Any suggestions would be much appreciated.

    Leave a comment:


  • Rupp
    replied
    Glad this helped. Let us know if you have any other questions or need assistance.

    Leave a comment:


  • 2BossDogs
    replied
    Thank you Rupp - your hint of "default" worked and got me in - and now we start down the replace Insteon ride. Thank you again.

    Leave a comment:


  • Rupp
    replied
    You may not need to reset the Plus. Is it the HS4 username and password you've misplaced? You can reset the user accounts using these procedures:
    • Shut down HS4 by closing the HomeSeer HS4 program windows. Once it is closed, navigate to the HomeSeer HS4 program folder and open the Config folder, the default file path is C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\Config.
    • From here, delete the users.cfg file. If you have file extensions hidden, this will appear as just "users".
    • Next, restart HS4. You will now be able to log in with the username and password "default".
    • Navigate to Setup, then the Users tab and add an account with your MyHS credentials and give it Admin and Local access, and you should be all set!
    If you look at the getting started guide there are instructions on how to use Remote Desktop to access the HT hub as well.
    https://homeseer.com/wp-content/uplo...-PLUS-QS-1.pdf
    See the section labeled - Alternate Ways to Access Your System

    Leave a comment:


  • 2BossDogs
    replied
    Is there any way to reset a Hometroller Plus without a keyboard and monitor (which I don't have...) - I am guessing I am an idiot and wrote down the ID or Password incorrectly.

    Leave a comment:


  • wy_al
    replied
    Works. Thanks!

    Leave a comment:


  • Rupp
    replied
    If you just want to start over for HS4 you can just uninstall HS4, remove the HS4 directory, and install HS4 again from the HS downloads page.

    Leave a comment:


  • wy_al
    started a topic Factory reset on HomeTroller Plus - Solution

    Factory reset on HomeTroller Plus - Solution

    I'm a noobie who's wrapped around the axle trying to setup (forgot password etc.) and would like to do a factory reset and start over (HomeTroller Plus, HT-PLUS-G1). I googled for "factory reset" and got this:
    • Attach a monitor and keyboard to your HT-SEL.
    • Restart your HomeTroller.
    • Upon restart wait for the HomeSeer Start / Restore Menu to show.
    • Select the System Restore option.
    • Press Enter when it prompts to you select the restore option (ie SEL_SYSTEMRESTORE_XXXXXX
    I don't see the System Restore Menu option on startup. Is System Restore the same as factory reset?
Working...
X