Announcement

Collapse
No announcement yet.

Adding Insteon modules and X10 module’s not working on new MNS plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Adding Insteon modules and X10 module’s not working on new MNS plugin

    Hi, I’m New to HomeSeer and this forum. I have a number of Insteon clients who I’m hoping I can help with some new Homeseer PI’s and the Insteon plug-in that I have installed. ( day 3 of 30day trial).
    So far I’m finding it a lot of work as I wasn’t expecting to have to link each module individually to the Homeseer hub. Most of my modules are in ceiling fixtures, wall switches and remote areas that are not easily accessible. I was hoping there would be a way to see the existing Insteon modules in the Insteon hub through the HomeSeer Network… if anyone has an easier solution to adding the modules please let me know.
    As well I have some old X10 modules that I thought would work but it doesn’t seem as if I’m able to communicate with them, I have the setting set to allow X 10, not sure what I’m missing.

    #2
    *** Please help me if you know why I can’t get the x10 modules to work with the plug in

    Comment


      #3
      Why am I not getting reply’s to myx10 questions.?

      Comment


        #4
        Post your questions here ==>

        MNS Insteon for HS4 (mnsandler)

        - Pete

        Auto mator
        Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
        Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
        HS4 Lite - Ubuntu 20.04 / VB W7e Jetway JBC420U591
        Fanless Intel® Celeron N3160 SoC 8Gb
        HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 20.04/VB W7e 64 bit Intel Kaby Lake CPU - 32Gb
        HSTouch on Intel tabletop tablets

        X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Smartthings hub, Hubitat Hub, and Home Assistant

        Comment


          #5

          *** Please help me if you know why I can’t get the x10 modules to work with the plug in
          Ps. Pete; I couldn’t write anything in your post where you put the arrow
          1 Photo

          Comment


            #6
            I do not know much about the current Insteon plugin. Mark Sandler would know. I went to separate controllers here many many years ago which were

            1 - Insteon serial PLM (Mark Sandler Insteon for HS3 (mnsandler)


            2 - CM11A for X10. IE: Mark Fisher (X10 (mfisher))

            I do not use Insteon today. I still utilize X10 (and UPB, ZWave, Zigbee and MQTT)

            I do not see the photo.
            - Pete

            Auto mator
            Homeseer 3 Pro - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU 16Gb
            Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.548 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro
            HS4 Lite - Ubuntu 20.04 / VB W7e Jetway JBC420U591
            Fanless Intel® Celeron N3160 SoC 8Gb
            HS4 Pro - V4.1.18.1 - Ubuntu 20.04/VB W7e 64 bit Intel Kaby Lake CPU - 32Gb
            HSTouch on Intel tabletop tablets

            X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation-Tasmota-Espurna. OmniPro 2, Russound zoned audio, Smartthings hub, Hubitat Hub, and Home Assistant

            Comment


              #7
              Originally posted by Insthelp View Post
              *** Please help me if you know why I can’t get the x10 modules to work with the plug in
              Ps. Pete; I couldn’t write anything in your post where you put the arrow
              1 Photo
              You need to click on the link Pete supplied to go to the MNS Insteon subforum, where I am sure other insteon users and the plugin author will see your questions.

              https://forums.homeseer.com/forum/hs...teon-mnsandler

              Comment


                #8
                Thanks guys for your input and direction

                Comment

                Working...
                X