Announcement

Collapse
No announcement yet.

2GIG Temperature Wrong

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    2GIG Temperature Wrong

    Hi All

    Got my 2gig thermostat installed and hooked up to HS and HSTouch. Can now control heat setpoint up and down and set hold.

    However, the current Temperature displayed is wrong. I go upstairs and the unit says the current temp is 65, but in HS, it says 60.5. Anyone got the current temperature reporting properly, or any suggestions how to fix?

    It's a real shame it doesn't report the Heat Mode at all

    Regards

    mark
    ________________________

    Dell Zino HD - HSPRo 2.x
    HSTouch - iPhone 3GS, 4S, iPad2 and iPad 3, 3xKindle Fire (Wall mounted)
    2 x Brultech ECM1240 with UltraECM
    USB UIRT
    Cooper Aspire Z-Wave Switches
    WGL800 w ACRF2 and 3xDS10a (Sump Level/Activity sensing)
    HM ST812-2 Flood Sensor
    HSM100 - Motion Detector with Light and Temperature
    2GIG Thermostat
    BLDSC - Alarm Plug-in
    BLUPS
    UltraLog (SQL2008)
    Jon00 Plugins
    Host XR3 BT and Jon00 BT Proximity
    Global Cache IP2IR
    Foscam FI8918W

    #2
    did you run the thermostat plugin. set the 2gig on the device status to poll every 1 if you have t. c on 24 v. i do not have issues and gives me a status right away. you may want to consider blblade.
    aldo

    Comment


      #3
      Originally posted by mark_anderson_us View Post
      Hi All

      Got my 2gig thermostat installed and hooked up to HS and HSTouch. Can now control heat setpoint up and down and set hold.

      However, the current Temperature displayed is wrong. I go upstairs and the unit says the current temp is 65, but in HS, it says 60.5. Anyone got the current temperature reporting properly, or any suggestions how to fix?

      It's a real shame it doesn't report the Heat Mode at all

      Regards

      mark
      What version of HS are you running?
      -Rupp
      sigpic

      Comment


        #4
        I'm on 2.5.0.20

        I have with zwave thermostat and blstat pluig-in. both give same readings. Unfortunately, I'm on battery only. I could run 24v from a transformer to power it if I really needed to (easy cable run)

        Regards

        Mark
        ________________________

        Dell Zino HD - HSPRo 2.x
        HSTouch - iPhone 3GS, 4S, iPad2 and iPad 3, 3xKindle Fire (Wall mounted)
        2 x Brultech ECM1240 with UltraECM
        USB UIRT
        Cooper Aspire Z-Wave Switches
        WGL800 w ACRF2 and 3xDS10a (Sump Level/Activity sensing)
        HM ST812-2 Flood Sensor
        HSM100 - Motion Detector with Light and Temperature
        2GIG Thermostat
        BLDSC - Alarm Plug-in
        BLUPS
        UltraLog (SQL2008)
        Jon00 Plugins
        Host XR3 BT and Jon00 BT Proximity
        Global Cache IP2IR
        Foscam FI8918W

        Comment


          #5
          Definitely run with the C cable. I have done it for both my thermostats, it works great. Do you have this turned on "Wave Thermostats ZWave Thermostats Status N/A HSPI_ZWAVETHERM.DLL N/A Interface OK"

          Aldo

          Comment


            #6
            Originally posted by aldo View Post
            "Wave Thermostats ZWave Thermostats Status N/A HSPI_ZWAVETHERM.DLL N/A Interface OK"
            Hi Aldo,

            A bit puzzled by the above. Is this a setting somewhere I should be looking for?

            Regards

            Mark
            ________________________

            Dell Zino HD - HSPRo 2.x
            HSTouch - iPhone 3GS, 4S, iPad2 and iPad 3, 3xKindle Fire (Wall mounted)
            2 x Brultech ECM1240 with UltraECM
            USB UIRT
            Cooper Aspire Z-Wave Switches
            WGL800 w ACRF2 and 3xDS10a (Sump Level/Activity sensing)
            HM ST812-2 Flood Sensor
            HSM100 - Motion Detector with Light and Temperature
            2GIG Thermostat
            BLDSC - Alarm Plug-in
            BLUPS
            UltraLog (SQL2008)
            Jon00 Plugins
            Host XR3 BT and Jon00 BT Proximity
            Global Cache IP2IR
            Foscam FI8918W

            Comment


              #7
              You will find it by selecting Setup, Interfaces and Wave Thermostats ZWave plugin. Please turn it on.

              Aldo

              Comment

              Working...
              X