Announcement

Collapse
No announcement yet.

Updated HS to 2.5.0.55, now having zwave COM port errors -Fixed!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Updated HS to 2.5.0.55, now having zwave COM port errors -Fixed!

    Hi, i've just updated to HS 2.5.0.55, I've restarted HS and it looks like HS cant open the com port properly, I've restarted PC, checked the com port number, all looks fine.

    I can see it initializes ok, but then throws the com port errors
    Any ideas?

    Code:
    Z-Wave  :- :- :- :- :- :- :- :- Initializing Z-Wave Interface -: -: -: -: -: -: -: -: 
    Z-Wave  Initializing Z-Wave Interface on COM port: 3 at 115K baud. 
    Z-Wave  Getting node information from controller... 
    Z-Wave  Z-Wave Serial API version: 5 
    Z-Wave  Z-Wave interface node ID: 1, Home ID: 014D0C55 
    Z-Wave  Found 2 Z-Wave nodes in interface node ID 1 
    Z-Wave  Controller Manufacturer: Aeon Labs, ID=0x1, Type=0x2 
    Z-Wave  Controller firmware version: 3.7 
    Z-Wave  This Z-Wave PC Controller Library Version is: Z-Wave 2.78 (ZDK Version 5.02 Patch 3) 
    Z-Wave  This Z-Wave PC Controller is Type: ZW_LIB_CONTROLLER_STATIC 
    Z-Wave  Starting Z-Wave Polling... 
    Z-Wave  Z-Wave services for communications to nodes utilizing the SECURITY COMMAND CLASS were successfully started. 
    Z-Wave  -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 
    Warning  Cannot open COM port, retrying... 
    Error  Cannot open COM port 3, will keep trying...: Unable to obtain a handle to the COM port 
    Warning  Cannot open COM port, retrying... 
    Error  Cannot open COM port 3, will keep trying...: Unable to obtain a handle to the COM port
    Thanks

    #2
    Check and see if you have the newest driver for the USB to serial converter built in to the Zstick. Update if you don't, it might help.

    Comment


      #3
      With HS running try unplugging and reinserting the ZWave stick. HS should be able to re-connect to it.
      Nicolai L

      Comment


        #4
        Thanks, I've tried to no avail.
        I ended up rolling back the OS prior to the update, the updated HS again and it worked ok, go figure!

        Cheers

        Comment

        Working...
        X