Announcement

Collapse
No announcement yet.

HomeTroller-SEL does not start up

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • rjh
    replied
    Yep, that feature that automatically goes to the next port # when it detects one in use is bad, especially for a controller. I have removed it.

    Originally posted by bobgott View Post
    OK, first 1,000,000 thanks to Ultrajones for solving this really 'weird' problem.

    To summarize (just for the record).

    When I tried to change from DHCP to Static IP within Homeseer .. 2 problem appeared. The first is that Homeseer cut/off part of my manually ip address, and two; it changed the listening port from 80 to 81!!! (that was fatal!!!)

    (Please note I also had to go into the linux network control and change from DHCP to static as well).

    Ultrajones figured out the port change.

    I changed back to DHCP (using a hard wire not wireless .. see other post on that problem) but for some reason Hometroller turned OFF all of my Z-Wave devices when I changed back to DHCP.

    HomeTroller SEL has some really serious bugs.

    Leave a comment:


  • bobgott
    replied
    Originally posted by bobgott View Post
    I changed back to DHCP (using a hard wire not wireless .. see other post on that problem) but for some reason Hometroller turned OFF all of my Z-Wave devices when I changed back to DHCP.
    Correction: Hometroller turned OFF all of my Z-Wave devices when I changed from Wireless (static IP) back to Hard Wire (DHCP). Everything worked fine after I turned Z-Wave devices back on.

    Leave a comment:


  • jseer
    replied
    Hello,

    Thank you for making light of this. I will look into this issue and make sure it does not happen again.

    Leave a comment:


  • bobgott
    replied
    OK, first 1,000,000 thanks to Ultrajones for solving this really 'weird' problem.

    To summarize (just for the record).

    When I tried to change from DHCP to Static IP within Homeseer .. 2 problem appeared. The first is that Homeseer cut/off part of my manually ip address, and two; it changed the listening port from 80 to 81!!! (that was fatal!!!)

    (Please note I also had to go into the linux network control and change from DHCP to static as well).

    Ultrajones figured out the port change.

    I changed back to DHCP (using a hard wire not wireless .. see other post on that problem) but for some reason Hometroller turned OFF all of my Z-Wave devices when I changed back to DHCP.

    HomeTroller SEL has some really serious bugs.

    Leave a comment:


  • bobgott
    replied
    Ultrajones ...
    Just sent you email w/my cell phone, am also running VNC if that would help.

    Leave a comment:


  • Ultrajones
    replied
    Hello bobgott, I may be able to help determine if it's dead if you have access to the HomeTroller-SEL. There are a few commands you can run to determine if HSConsole.exe is even running. Feel free to drop me an e-mail at ultrajones@hotmail.com with your telephone number and I'll call you.

    Regards,
    Ultrajones

    Leave a comment:


  • bobgott
    replied
    I might have to reset tonight .. as it has to be running tonight as it services some wheel chair bound folks in this home.

    Leave a comment:


  • macromark
    replied
    Originally posted by bobgott View Post
    I was adding new rooms to my HomeTroller system and noticed that it wasn't picking up all the changes in my android.

    I restarted the linux box and now the Hometroller program does not start up at all! All I get is a chromium message "This web page is not available". Keying in localhost, 127.1.1.1 or the Machine IP brings the same message,

    I'm not a linux guru .. and don't have a clue where to start. The system is D.E.A.D. Short of me re-configuring completely .. does anyone have any ideas?
    That's not good! Call the office Monday or put in a helpdesk ticket so one of our techs can troubleshoot with you.

    Mark

    Leave a comment:


  • bobgott
    started a topic HomeTroller-SEL does not start up

    HomeTroller-SEL does not start up

    I was adding new rooms to my HomeTroller system and noticed that it wasn't picking up all the changes in my android.

    I restarted the linux box and now the Hometroller program does not start up at all! All I get is a chromium message "This web page is not available". Keying in localhost, 127.1.1.1 or the Machine IP brings the same message,

    I'm not a linux guru .. and don't have a clue where to start. The system is D.E.A.D. Short of me re-configuring completely .. does anyone have any ideas?
Working...
X