Announcement

Collapse
No announcement yet.

HomeSeer lighting is Here!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • rjh
    replied
    We will put out firmware updates as needed to our switches, if that is what you mean. So far, no update is required. If this issue requires a firmware update, you will be offered it.

    Originally posted by jhearty View Post
    I noticed the problem the day after I ordered all the new switches. Hoping a firmware update or Z-Wave plugin update is all I need. I did ask earlier in this thread if they would be publishing firmware updates for existing switch owners but no one replied to that. Hoping they will. There's more of my business available for them to earn if they treat me right.

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Originally posted by waynehead99 View Post
    That's a big order. Personally I would hold out on giving up the cash until the issue was resolved. I only have the dimmer, but if I had the switch and it was doing that... I would send it back as a defect.

    These switches to have the ability to update OTA firmware, but my concern being, it will never get used and current issues with switches (ramp rate, flashing lights) will not get resolved in equipment that is already out to the masses.
    I noticed the problem the day after I ordered all the new switches. Hoping a firmware update or Z-Wave plugin update is all I need. I did ask earlier in this thread if they would be publishing firmware updates for existing switch owners but no one replied to that. Hoping they will. There's more of my business available for them to earn if they treat me right.

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Originally posted by rjh View Post
    Can you update your Z-Wave plugin to the beta ver 3.0.1.71. Let me know if you still see the issue. We are suspecting it might have something to do with our instant status handling.
    Yes, I'll try that tonight when I get home and report back.

    Leave a comment:


  • waynehead99
    replied
    Originally posted by jhearty View Post
    The WS100 does have a single LED on the lower right. It can also be configured in the Devices screen as to when it turns on. By default the LED turns on when the switch is off, and off when the switch is on.

    On another note, I'm still seeing the problem with one of my two WS100s where when you turn it on by pressing the top of the paddle it turns on for about 50ms then off for about 500ms and then on and stays on. To troubleshoot I powered down the Zee S2 controller. After powering down the first time I tapped the top of the paddle it still turned on/off/on, but every subsequent time I turned it on it worked normally, just turned on and stayed on. When I powered the Zee S2 up again the problem returned. I repeated this two more times, same results where the first time after power down the on/off/on defect happened, then cleared for all subsequent times I tapped the top of the paddle.

    Homeseer replied to my ticket that they observed this problem on some of the switches in their office but it cleared on its own. I offered to work with them to further troubleshoot. I also just ordered 10 more WS100s and 20 WD100s for the rest of the house, we'll see how they pan out.

    John
    That's a big order. Personally I would hold out on giving up the cash until the issue was resolved. I only have the dimmer, but if I had the switch and it was doing that... I would send it back as a defect.

    These switches to have the ability to update OTA firmware, but my concern being, it will never get used and current issues with switches (ramp rate, flashing lights) will not get resolved in equipment that is already out to the masses.

    Leave a comment:


  • rjh
    replied
    Can you update your Z-Wave plugin to the beta ver 3.0.1.71. Let me know if you still see the issue. We are suspecting it might have something to do with our instant status handling.

    Originally posted by jhearty View Post
    The WS100 does have a single LED on the lower right. It can also be configured in the Devices screen as to when it turns on. By default the LED turns on when the switch is off, and off when the switch is on.

    On another note, I'm still seeing the problem with one of my two WS100s where when you turn it on by pressing the top of the paddle it turns on for about 50ms then off for about 500ms and then on and stays on. To troubleshoot I powered down the Zee S2 controller. After powering down the first time I tapped the top of the paddle it still turned on/off/on, but every subsequent time I turned it on it worked normally, just turned on and stayed on. When I powered the Zee S2 up again the problem returned. I repeated this two more times, same results where the first time after power down the on/off/on defect happened, then cleared for all subsequent times I tapped the top of the paddle.

    Homeseer replied to my ticket that they observed this problem on some of the switches in their office but it cleared on its own. I offered to work with them to further troubleshoot. I also just ordered 10 more WS100s and 20 WD100s for the rest of the house, we'll see how they pan out.

    John

    Leave a comment:


  • rjh
    replied
    Yes, there is a setting to swap the LED, so it can be ON if the switch is OFF, or ON if the switch is ON. See attched pic of the available settings for the switch.

    Originally posted by TechFan View Post
    Good question. Does the switch version have a led light?
    Attached Files

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Originally posted by TechFan View Post
    Good question. Does the switch version have a led light?
    The WS100 does have a single LED on the lower right. It can also be configured in the Devices screen as to when it turns on. By default the LED turns on when the switch is off, and off when the switch is on.

    On another note, I'm still seeing the problem with one of my two WS100s where when you turn it on by pressing the top of the paddle it turns on for about 50ms then off for about 500ms and then on and stays on. To troubleshoot I powered down the Zee S2 controller. After powering down the first time I tapped the top of the paddle it still turned on/off/on, but every subsequent time I turned it on it worked normally, just turned on and stayed on. When I powered the Zee S2 up again the problem returned. I repeated this two more times, same results where the first time after power down the on/off/on defect happened, then cleared for all subsequent times I tapped the top of the paddle.

    Homeseer replied to my ticket that they observed this problem on some of the switches in their office but it cleared on its own. I offered to work with them to further troubleshoot. I also just ordered 10 more WS100s and 20 WD100s for the rest of the house, we'll see how they pan out.

    John

    Leave a comment:


  • waynehead99
    replied
    Originally posted by TechFan View Post
    Good question. Does the switch version have a led light?


    It didn't look like it from the pics.

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    Originally posted by jumper4000 View Post
    Is it possible to leave the very bottom LED on at all times? Even when the dimmer is turned off?

    Good question. Does the switch version have a led light?

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Started noticing flaky local control

    I have two HS-WS100 switches I bought the day they started selling them. One controlling a florescent light is OK so far. The other controlling LED flood lights started intermittently having a problem when locally switched on where it comes on for about 50ms, turns off for about 500ms and then turns on and stays on. I saw it happen yesterday, then a few times in a row this morning, then tested turning it on from HSTouch and did not observe the issue, then the local on/of/on issue did not reoccur. Unable to reproduce since then. I opened a Help desk ticket with the below details.

    Here are logs from the times around this morning's testing prior to it clearing after HSTouch control:

    Apr-17 6:10:18 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Set to OFF
    Apr-17 6:10:18 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Apr-17 6:10:17 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Pressed porch light on above, it did the double on bug.

    Apr-17 6:10:17 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Central Scene Set to 2000
    Apr-17 6:10:14 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Set to ON
    Apr-17 6:10:13 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Apr-17 6:10:13 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Central Scene Set to 1000
    Pressed porch light on above, it did the double on bug.

    Apr-17 6:10:10 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Set to OFF
    Apr-17 6:10:09 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Apr-17 6:10:09 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Central Scene Set to 2000
    Apr-17 6:10:04 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Set to ON
    Apr-17 6:10:03 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Apr-17 6:10:03 AM Z-Wave Device: First Floor Porch Main lights Central Scene Set to 1000
    Pressed porch light on above, it did the double on bug.


    Went back to bed here, unrelated logs snipped.

    Apr-17 5:23:34 AM Event Event Trigger "Lighting FrontPorch on/off pressed"
    Pressed porch light on above, it did the double on bug.


    Event referenced in some logs above when light was turned on/off (it just resets a counter):
    IF First Floor Porch Main lights Central Scene had its value set to Scene 001 Key Pressed

    OR IF First Floor Porch Main lights Central Scene had its value set to Scene 002 Key Pressed
    Then Reset counter LeaveFrontPorchOffOn to value 0


    Current Date/Time: 4/17/2016 6:59:40 AM
    HomeSeer Version: HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.258
    Linux version: Linux HomeTrollerZeeS2 3.18.11-v7+ #781 SMP PREEMPT Tue Apr 21 18:07:59 BST 2015 armv7l GNU/Linux System Uptime: 3 Days 10 Hours 5 Minutes 20 Seconds
    IP Address: 192.168.0.32
    Number of Devices: 62
    Number of Events: 50
    License: Registered
    License: 84999
    User Name and Access Level: jhearty (Admin)
    WAN IP Address: 184.96.190.173
    Web Server Port: 80
    Location: (Latitude) 39.9209 (Longitude) 105.3984

    Enabled Plug-Ins
    3.0.0.68: HSTouch Server
    3.0.5920.36174: UltraM1G3
    3.0.1.66: Z-Wave

    Leave a comment:


  • jumper4000
    replied
    Is it possible to leave the very bottom LED on at all times? Even when the dimmer is turned off?

    Leave a comment:


  • TechFan
    replied
    Originally posted by macromark View Post
    These are the features in HomeSeer switches that are missing in Dragon, GE, Evolve, Enerwave and Linear switches:


    • Instant status
    • 2-tap, 3-tap, press & hold event triggers
    • Persistent dim level indicator (Dragon indicator turns off after switch is set)

    I like the first two. Not sure about #3.

    Leave a comment:


  • macromark
    replied
    Originally posted by jumper4000 View Post
    What's the difference between these and Dragon Tech Zwave Plus devices? They seem to be exactly the same, except that these have a HomeSeer sticker on them. Is there anything else that's different?
    These are the features in HomeSeer switches that are missing in Dragon, GE, Evolve, Enerwave and Linear switches:
    • Instant status
    • 2-tap, 3-tap, press & hold event triggers
    • Persistent dim level indicator (Dragon indicator turns off after switch is set)

    Leave a comment:


  • waynehead99
    replied
    Originally posted by jumper4000 View Post
    Dragon Tech's seems a little cheaper - http://www.zwaveproducts.com/shop/z-...-dimmer-switch



    I already bought one from HomeSeer (haven't wired it in yet). Maybe I should buy the Dragon Tech's too to see if there's a difference. For example does that one support the double tap, triple tap feature too?


    My assumption would be it's a custom feature that is only supported in homeseer and as such built that way.

    Leave a comment:


  • jumper4000
    replied
    Originally posted by jhearty View Post
    On the ZWave tab of the root device for the new switches the Firmware Update section says:

    Current Firmware: Manufacturer = HomeSeer Tech Version: 5.13

    So they likely did some customization of the firmware. They are essentially the same price, and may work better with Homeseer than the Dragons presuming they made updates to the firmware. I'm supporting the hard working folks at Homeseer by purchasing all my switches from them.
    Dragon Tech's seems a little cheaper - http://www.zwaveproducts.com/shop/z-...-dimmer-switch

    I already bought one from HomeSeer (haven't wired it in yet). Maybe I should buy the Dragon Tech's too to see if there's a difference. For example does that one support the double tap, triple tap feature too?

    Leave a comment:

Working...
X