Announcement

Collapse
No announcement yet.

HomeSeer lighting is Here!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Blade
    replied
    Originally posted by langenet View Post
    Bob,

    You can get them closer to home @ www.aartech.ca
    Since we both live in Ontario, you'll likely get them next day as I did.

    Robert
    Thanks for letting me know
    Looks like they have quite a bit of stock at aartech of the new zwave HS switches
    I need to stock the new house that is being built right now.

    Leave a comment:


  • Blade
    replied
    I missed those. I just placed an order with them this week

    Leave a comment:


  • langenet
    replied
    Originally posted by Blade View Post
    I saw a new batch of switches would be in stock by June 15th but now it says the end of August. Is that true?
    Bob,

    You can get them closer to home @ www.aartech.ca
    Since we both live in Ontario, you'll likely get them next day as I did.

    Robert

    Leave a comment:


  • waynehead99
    replied
    That's crazy. I ordered a couple last week, they will be here tuesday. I wonder if they pulled selling them for right now until they get the updated firmware in them.

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Originally posted by Blade View Post
    I saw a new batch of switches would be in stock by June 15th but now it says the end of August. Is that true?
    Interesting. Just the HS-WD100+ dimmers are out of stock. 8/31 is a long ways off for back in stock. Better hurry and buy your HS-WS100+ switches before they're gone too!

    I bought a few more of both kinds a couple of weeks ago to finish off the detached garage, have not installed yet. If someone is desperate, for the right price...

    Leave a comment:


  • cheeryfool
    replied
    Originally posted by Blade View Post
    I saw a new batch of switches would be in stock by June 15th but now it says the end of August. Is that true?
    Wow. Those have sold like hotcakes. Obviously one of the most desired feature-sets with the right price point. Nice work HS, but ramp up that production quickly.

    Leave a comment:


  • Blade
    replied
    I saw a new batch of switches would be in stock by June 15th but now it says the end of August. Is that true?

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    Originally posted by rjh View Post
    Remember that exclusion does not route, so it has to be within range of the controller, so not being able to exclude at distance is not odd.

    Does the device in HS report the taps when you double tap the paddle?
    I left it disconnected overnight. This morning I was able to exclude it and include it again. It now works as expected and all of the settings work. It is a little slower updating status than the Cooper it replaced, but otherwise it is just fine.

    For the record all of the devices I am replacing with the new HS devices have excluded properly,much further away than 10 feet. They are Cooper and Jasco devices.

    Leave a comment:


  • rjh
    replied
    Remember that exclusion does not route, so it has to be within range of the controller, so not being able to exclude at distance is not odd.

    Does the device in HS report the taps when you double tap the paddle?

    Originally posted by rprade View Post
    I think this one is bad. It also doesn't report instant status and will not initiate an exclusion. I noticed that when I tried to adjust the step level from 1 it would just freeze up, so I thought I would exclude and include it again. I power cycled it, still no go. It rescans without error. It is controllable by HomeSeer, but doesn't report the scene changes or a change in status on the multilevel device. My Z-Net did not see the process initiated. It is 10 feet from the controller. I'll get a fresh start tomorrow, but it looks like I am 0 for 2 on these switches.

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    Originally posted by cheeryfool View Post
    Randy

    Mine are definitely not working the way you describe. Mine are working like I believe you expect them to:
    I think this one is bad. It also doesn't report instant status and will not initiate an exclusion. I noticed that when I tried to adjust the step level from 1 it would just freeze up, so I thought I would exclude and include it again. I power cycled it, still no go. It rescans without error. It is controllable by HomeSeer, but doesn't report the scene changes or a change in status on the multilevel device. My Z-Net did not see the process initiated. It is 10 feet from the controller. I'll get a fresh start tomorrow, but it looks like I am 0 for 2 on these switches.

    Leave a comment:


  • cheeryfool
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    I installed a few of the switches, so I thought I would try the dimmers. I assumed there would be local control of dimming, but I can see no way to do it.

    Am I missing something? Is my switch not working properly, or is this the result of the stuck ramp rate? I thought it worked like the Jasco dimmer before I included it, where a press and hold of the top or bottom paddles while it is on adjusts the dim level.

    Right now a single tap on top returns it to last level, a single tap on the bottom turns it off. A press and hold of the top when it is on at any level sends it to full brightness. A press and hold of the bottom when on, turns it off. I assumed that there would be a way to control the brightness locally.

    All of the scenes report properly.

    I really cannot see any way to do this with events that will meet the approval of other members of the household.
    Randy

    Mine are definitely not working the way you describe. Mine are working like I believe you expect them to:

    - Single tap on top returns to last level
    - Single tap to bottom turns it off
    - Long press on top increments light level until released
    - Long press on bottom decrements light level until released
    - Double and Triple tap on top/bottom give the expected 4 additional control points from the scenes

    I am running core .291 and Z-Wave .77

    My dimmers are showing:
    Z-Wave Lib Version 4.05 (ZDK 6.51.6)
    Application Version 5.13
    Hardware Version 255

    Don't know whether this helps other than to confirm that my experience is not the same as yours

    Cheers
    James

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    I installed a few of the switches, so I thought I would try the dimmers. I assumed there would be local control of dimming, but I can see no way to do it.

    Am I missing something? Is my switch not working properly, or is this the result of the stuck ramp rate? I thought it worked like the Jasco dimmer before I included it, where a press and hold of the top or bottom paddles while it is on adjusts the dim level.

    Right now a single tap on top returns it to last level, a single tap on the bottom turns it off. A press and hold of the top when it is on at any level sends it to full brightness. A press and hold of the bottom when on, turns it off. I assumed that there would be a way to control the brightness locally.

    All of the scenes report properly.

    I really cannot see any way to do this with events that will meet the approval of other members of the household.

    Leave a comment:


  • rjh
    replied
    That is a problem with the Z-Wave plugin, it will be fixed in the next update.

    Originally posted by jhearty View Post
    Any ETA on the WD100 firmware to fix the ramp ms value stuck at 3?

    Leave a comment:


  • jhearty
    replied
    Originally posted by rjh View Post
    This is fixed, try the latest release, if its not fixed there, the fix will be in the update.
    Any ETA on the WD100 firmware to fix the ramp ms value stuck at 3?

    Leave a comment:


  • ServiceXp
    replied
    Thank you Mark.

    Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

    Leave a comment:

Working...
X