Announcement

Collapse
No announcement yet.

New Smartstick +

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    New Smartstick +

    Just upgraded from a old Aeotec Zstick to the HS Smartstick+. Followed the guidance to transfer old network to backup and restored to new Smartstick. Optimized and full optimized and all works fine. Problem is when viewing the Zwave nodes it does not show the routes like i have see others posting screen shots. Also nothing when viewing in Ztools.

    Anybodyelse have a smart stick amd do the routes shows in the Zwave Node screen?

    #2
    You're looking at the Node Information screen which is on the Z-Wave plugin tab, correct?

    HS said that we should fo a full optimize across all nodes but only those that you want to use as routing nodes.

    I ask if one should optimize all nodes but never got an answer but I've found it best to optimize all nodes but only fully optimize nodes you want to use as routers as HS has suggested.

    BTW, old non Z-Wave Plus nodes don't optimize well at all of they are and the range limits or were moved out of range of the controller node. I'm sure glad I'm almost done with those non-plus nodes.
    HomeSeer Version: HS3 Standard Edition 3.0.0.548
    Linux version: Linux auto 4.15.0-72-generic #81-Ubuntu SMP Tue Nov 26 12:20:02 UTC 2019 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    Number of Devices: 484 | Number of Events: 776

    Enabled Plug-Ins: 3.0.0.13: AirplaySpeak | 2.0.61.0: BLBackup
    3.0.0.70: EasyTrigger | 1.3.7006.42100: LiftMaster MyQ
    4.2.3.0: mcsMQTT | 3.0.0.53: PHLocation2 | 0.0.0.47: Pushover 3P
    3.0.0.16: RaspberryIO | 3.0.1.262: Z-Wave

    Z-Net version: 1.0.23 for Inclusion Nodes
    SmartStick+: 6.04 (ZDK 6.81.3) on Server

    Comment


      #3
      I have about 50/50 mix of 35 devices that are old and newer Zwave plus. The Node screen does not show any routes at all. It also has the same problem I seen previously reported of the SmartStick+ is operating at 40k vice 100k speeds.

      Possibly this due to I have one old Wayne Dalton outdoor relay module that is 9600k for ZWave speed. Will try more optimization or just a few of the 100k plus devices and see. I initially did not have any command classes listed after I restored to the new smart stick. This was after the direction stated to do three optimizations and one full optimization. Those all worked and I have good control of all devices. Restart of HS and now the command classes all appear. Now just have the weird speed of the stick and the lack of displayed routes like I have seen screen shots of that should be there with this new ZWave interface.

      Previously had a Aeon Smartstick.

      Comment


        #4
        urrent Date/Time: 7/24/2019 9:50:43 PM
        HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.531
        Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
        System Uptime: 0 Days 0 Hours 11 Minutes 44 Seconds
        IP Address: 192.168.2.184
        Number of Devices: 371
        Number of Events: 183
        Available Threads: 800
        HSTouch Enabled: True
        Event Threads: 1
        Event Trigger Eval Queue: 0
        Event Trigger Priority Eval Queue: 0
        Device Exec Queue: 0
        HSTouch Event Queue: 0
        Email Send Queue: 0
        Anti Virus Installed: Windows Defender
        In Virtual Machine: No MFG: dell inc.
        Enabled Plug-Ins
        2.0.61.0: BLBackup
        3.0.26.0: BLLock
        3.1.3.33206: Blue-Iris
        3.0.0.65: EasyTrigger
        3.0.1.0: MyHSToken
        0.0.0.45: Pushover 3P
        3.1.0.35: Sonos
        3.0.6551.16959: UltraGCIR3
        3.0.6922.16073: UltraM1G3
        3.0.6196.17229: UltraPioneerAVR3
        3.0.1.252: Z-Wave

        Comment

        Working...
        X