Announcement

Collapse
No announcement yet.

Some devices missing

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Sounds like there's some work going on for this, but thought I'd put my example out there too in case it helps. I have the Insteon I/O linc garage door kit hooked up to my garage door and the opener/relay is showing up (child) but the open/closed sensor (parent root) is not showing up in Mobile. I tried all of the ideas in this thread (same floor same room, chose "show in mobile" and "unhide" from device listing screen) and it's still missing. I don't have my HSTouch running anymore so can't provide that as a working example. Noticed that some others are having issues with sensors (leak sensors) so maybe it has to do with devices that are status only?

    Really glad you guys came up with this app and keep up the great work refining it!! Excited for what the future holds.

    Comment


    • #32
      OK, was playing around with widget and somehow got the sensor to appear. Here's what I did.

      I added the opener (child) to a dashboard from the devices page in Mobile by selecting "add to dashboard". Left all selections as default and clicked the check mark to save. Then went to the dashboard I added it to and long pressed the widget and clicked "edit widget". In the "primary device" field, it showed "off" with "garage door opener" under it. I clicked the pencil (edit) icon off to the right and selected "no device" from the menu that appeared. Then I clicked the check mark to save. Lo and behold the widget changed to my status sensor (parent root) instead of the opener (child). The status sensor still does not show in the devices screen on Mobile, but now it shows on my dashboard (where I wanted it in the first place).

      So not sure if this is an issue/bug or this is how it's supposed to work, but I can now see if my garage is open or closed from a dashboard which is great!

      Comment


      • #33
        Originally posted by gduren View Post
        OK, was playing around with widget and somehow got the sensor to appear. Here's what I did.

        I added the opener (child) to a dashboard from the devices page in Mobile by selecting "add to dashboard". Left all selections as default and clicked the check mark to save. Then went to the dashboard I added it to and long pressed the widget and clicked "edit widget". In the "primary device" field, it showed "off" with "garage door opener" under it. I clicked the pencil (edit) icon off to the right and selected "no device" from the menu that appeared. Then I clicked the check mark to save. Lo and behold the widget changed to my status sensor (parent root) instead of the opener (child). The status sensor still does not show in the devices screen on Mobile, but now it shows on my dashboard (where I wanted it in the first place).

        So not sure if this is an issue/bug or this is how it's supposed to work, but I can now see if my garage is open or closed from a dashboard which is great!
        Wow, great find! I’m the guy with the Insteon Leak Sensors that only the Child (Heartbeat) devices were showing up. Your workaround absolutely worked for me, and I can add my Leak Sensor Root (Wet/Dry) devices. Thanks!

        Comment


        • #34
          Originally posted by automateme View Post

          Wow, great find! I’m the guy with the Insteon Leak Sensors that only the Child (Heartbeat) devices were showing up. Your workaround absolutely worked for me, and I can add my Leak Sensor Root (Wet/Dry) devices. Thanks!
          Awesome, glad to hear it helped!

          Comment


          • #35
            I'm using Jon00's Enable/Disable Plugin utility and only the Disable device is showing, any ideas?

            Comment


            • #36
              I cannot see my HS-FLS100+ Z-Wave Plus Floodlight Sensor at all. Since it does not appear in devices, there is no way to add a widget for it.

              Comment


              • #37
                Is this plugin still in Beta? I can't see a lot of devices and I really don't want the 'root' showing up in mobile views...

                I'm running the latest HS Zee released version of HS and Mobile apps.

                EDIT: Confirmed that you can't hide the 'status' from mobile views...
                --------------------------------------------------
                **** Do You "Cocoon"? ****

                Comment


                • #38
                  My HS Mobile setup was fine for a while, but now I have a lot of devices missing. I just started migrating from HS2 to HS3 two months ago, and I was able to see everything initially. I think there might have been a device that didn't show up in HS Mobile, but I don't know for sure.

                  Now that I started playing with dashboards, I've lost a lot of devices. I can't see any of the devices in the "outside" floor -- no sensors or devices at all in "back" or "garage", so it makes it really difficult to set up a dashboard. I was going to ask if there was a way to have a widget contain only two child devices (I have a couple of of the Aeon 6 sensors, and in the "Temp and Humid" dashboard, I want only the temp and humidity reported by those sensors in one widget, but now, HS Mobile can't even see the "Outside Back Motion" device anymore, so it's moot.)

                  Chris

                  Comment

                  Working...
                  X