Announcement

Collapse
No announcement yet.

Public Static IP Works - By DNS Name it Doesn't -IOS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aponte2
    replied
    Any idea when this will be fixed?

    Leave a comment:


  • chiphead
    replied
    It is not a firewall thing, I go thru nord vpn and it connects fine but not locally without vpn!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Leave a comment:


  • aponte2
    replied
    Having same problem here. Can confirm it is only with host name. Works great on android, just not IOS. If I put in IP, it is fine so it is something with DNS resolution.

    Leave a comment:


  • Skinnez
    replied
    Originally posted by phillb View Post
    Yes I have no issues with touch..... apart from the fact it’s unusable without customisations thand it costs a fortune to buy the editor even though I bout it for hs2 ! But at least the dns name resolved ok
    I made my HS3Touch screens years ago. Got nice icons and everything. However, it was that long ago we have had 2 or 3 iPhone screen size changes or additions since. EVERY time I’ve had to rearrange and resize everything, and takes almost as long as hstouch takes to load 😏.
    I thought this new app was a godsend, until It was rendered useless by the last update. I’ve got nearly 1000 devices so you can imagine I’m hacked off that I’ve potentially lost days of work. I hope the next update comes soon, and I haven’t lost the lot.

    Cheers

    J

    Leave a comment:


  • phillb
    replied
    Yes I have no issues with touch..... apart from the fact it’s unusable without customisations thand it costs a fortune to buy the editor even though I bout it for hs2 ! But at least the dns name resolved ok

    Leave a comment:


  • Skinnez
    replied
    Originally posted by phillb View Post
    I have the same issue the help desk is very nice but keeps on insisting that it’s a fire wall issue on my server I have explained to him that if that were the case I would not be able to login using an IP address. How ever he can login to my account using android app so my conclusion is that it’s an issue with iOS and dns look up not resolving the IP address.
    It resolves fine with HS3Touch for me but the same dns address does not with this new app. Have you tried using HS3Touch?

    Cheers

    J

    Leave a comment:


  • phillb
    replied
    I have the same issue the help desk is very nice but keeps on insisting that it’s a fire wall issue on my server I have explained to him that if that were the case I would not be able to login using an IP address. How ever he can login to my account using android app so my conclusion is that it’s an issue with iOS and dns look up not resolving the IP address.

    Leave a comment:


  • Pete
    replied
    Here switched over to using a VPN client on any device outside of the home lan. That and have used no-ip dot com now for over 10 years. The VPN connection uses the DNS name for connectivity. Works perfect.

    The VPN tunnel allows for HSTouch, HS3 GUI access, Windows Servers and Ubuntu servers here.

    No need to configure any open ports on the firewall if using VPN.

    It is much easier to configure VPN clients on any (ios, Android or Windows or Ubuntu) remote mobile or tablet or PC these days.

    Also have tested one of my tabletop HS3 touchscreens configured with VPN talking via the Mobile WiFi sharing and it has worked just fine.

    Leave a comment:


  • Skinnez
    replied
    I have connected via DNS name to my static ip for years via port 443 on HS3Touch. HomeSeer mobile doesn’t work directly. I can only connect via myHomeSeer.

    Cheers

    J

    Leave a comment:


  • chiphead
    replied
    Just using windows 10’s firewall, turned it off didn’t make any difference.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Leave a comment:


  • DonMor
    replied
    I did get the same error, it was my firewall, after looking in bitdefender it was blocking the apps, after allowing it everything work.

    Leave a comment:


  • chiphead
    replied
    Not sure where to post.
    I get an unexpected network error when I try connect to locally. When I go to lte on my os on my iphone the HomeSeer mobile app works well, but when I go to my WiFi I get the error. I figured it was the windows firewall but it wasn’t because I turn it off I still get same error. Made sure home network wasn’t public and it wasn’t. Any ideas?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Leave a comment:


  • mwaite
    replied
    Originally posted by Eman View Post

    Did you enable the option in the HomeSeer settings "Labs" == Enable SSL Secure Server?




    Eman
    He's not trying to connect via SSL, he's trying to connect via DNS name. The Mobile app does not honor the naming convention (expects only an IP address). This is NOT a minor issue, as anyone with a dynamic IP address can fail to connect whenever the IP address changes. I too, and others, are having the same issue. Seems like it shouldn't be difficult to fix, but it's been this way since the beginning. Additionally, based on user experiences I've read on this forum electing to connect to my server via MyHS is not a favorable option for me.

    Leave a comment:


  • Eman
    replied
    Originally posted by Guitarman View Post
    Hi, Cool new app! I like it.

    IOS/iphone

    I am having one issue, I can connect to my HS3 server using the public static IP, but if i use the DNS public name it immediately gives me an error connecting like its not using DNS. my other apps and the HS3Touch are still working by the same public DNS name.

    The error:
    unexpected Error, Please try again. An unexpected network error has occurred.

    I did add :8080 to the end of the DNS name just like I do for the IP address. Which didn't follow the online help page. My port number is one i set, not everything can be on port 80 outside the firewall!
    Did you enable the option in the HomeSeer settings "Labs" == Enable SSL Secure Server?




    Eman

    Leave a comment:


  • randman
    replied
    Using https doesn't work for me. Doesn't matter if I use my LAN IP, public static IP, or my DDNS name. https doesn't work. http works. MyHS works. Just not https.
    rjh mentioned that there is a problem with SSL connections, which they plan to fix in the next update:

    https://forums.homeseer.com/forum/ho...90#post1282790

    Leave a comment:

Working...
X