Announcement

Collapse
No announcement yet.

Zwave Device "Unknown" Status

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mikee123
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    There are no event triggers that would see that flag. It might be possible to run a script on a recurring trigger.

    EDIT: There is a trigger for "An Invalid or Error State" for Z-Wave devices. This may work.
    I have tried the event trigger "An Invalid or Error State", but for me it does not work. It does not trigger when the device changes to status unknown. Would be good if it did, you can send a notification so you know there is a problem...

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    Originally posted by shill View Post

    I've never used this, but your comment made me recall there is a trigger for "changes and becomes an INVALID/ERROR state." I have a Z-Wave door lock that has issues on a frustratingly frequent basis and ends up showing "Unknown", so I'm going to try this...
    I forgot that was there. It is only on Z-Wave devices, so it should work. If I remember correctly, I tried to use it 3 or 4 years ago when I had a Z-Wave switch module in the garage that was going to Unknown status and it never triggered.

    Let us know if it works for you.

    Leave a comment:


  • shill
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    There are no event triggers that would see that flag. It might be possible to run a script on a recurring trigger.
    I've never used this, but your comment made me recall there is a trigger for "changes and becomes an INVALID/ERROR state." I have a Z-Wave door lock that has issues on a frustratingly frequent basis and ends up showing "Unknown", so I'm going to try this...

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    There are no event triggers that would see that flag. It might be possible to run a script on a recurring trigger.

    EDIT: There is a trigger for "An Invalid or Error State" for Z-Wave devices. This may work.
    Last edited by rprade; August 25th, 2018, 06:19 PM.

    Leave a comment:


  • Rvtravlr
    replied
    Originally posted by rprade View Post
    It is a flag (DeviceInvalidValue) in the device that is not shown. It can be cleared with
    Code:
    &hs.DeviceInvalidValue(xxxx) = False
    where xxxx is the RefID of the device showing Unknown.
    Can an event be triggered if the flag becomes True?


    Leave a comment:


  • IanIreland
    replied
    I get unknown when a device can't be reached. Usually a plugin device and the socket has been switched off.

    Leave a comment:


  • rprade
    replied
    It is a flag (DeviceInvalidValue) in the device that is not shown. It can be cleared with
    Code:
    &hs.DeviceInvalidValue(xxxx) = False
    where xxxx is the RefID of the device showing Unknown.

    Leave a comment:


  • sonypoolplr
    started a topic Zwave Device "Unknown" Status

    Zwave Device "Unknown" Status

    When a zwave deice goes into unknown status I clicked on the Advanced tab to look at the status value and it either says On or Off with a value of either 0, 100 or 255. How does HS know the device is unknown and what is the value of this device? Why does it stay on or off in the advanced tab?

    Thank you
Working...
X