Announcement

Collapse

Contacting HomeSeer This Week

HomeSeer is open and operational this week. All orders are being processed and shipped as usual. However, some staff are working from home. If you need to contact HomeSeer for support or customer service, please use our Email or Chat options. https://homeseer.com/contact-us/
See more
See less

Please help with problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Please help with problem

    For several days in a row my HS3 ( Pro 3.0.0.318) has gone crazy. Here is a sample of the log:
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Office Garage Door Status to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Porch Garage Door Indicator to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Z-Wave"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Loft Garage Door Indicator to Off (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Insteon"
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Clear Garage Door Indicators"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Office Garage Door Status to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Porch Garage Door Indicator to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Z-Wave"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Loft Garage Door Indicator to Off (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Insteon"
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Clear Garage Door Indicators"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Office Garage Door Status to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Porch Garage Door Indicator to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Z-Wave"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Loft Garage Door Indicator to Off (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Insteon"
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Clear Garage Door Indicators"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Office Garage Door Status to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Porch Garage Door Indicator to Closed (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Z-Wave"
    6/5/2017 15:51 Device Control Device: 15-Indicator Loft Garage Door Indicator to Off (0)
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Garage Door Closed-Insteon"
    6/5/2017 15:51 Event Event Trigger "Security Clear Garage Door Indicators"

    Nothing is being done to the garage door. I've removed the batteries from the door sensor so I know it's not sending repeated signals.

    So what else could make this go crazy. It fills the log and I can't scroll back far enough to see the first occurrence so I could maybe see what's happening.

    It's happened 3 days in a row. The first two days, restarting HS fixed it. But today I've restarted HS 3 times and it just comes back after a while.

    Can anyone give me a clue about how to fix this?

    Thanx!

  • #2
    It appears all of these are one "event" that all repeated in the same second. Try adding a do not retrigger to the event and it should solve this issue.
    -Rupp
    sigpic

    Comment


    • #3
      Originally posted by jrjmpls7 View Post
      Nothing is being done to the garage door. I've removed the batteries from the door sensor so I know it's not sending repeated signals.

      So what else could make this go crazy. It fills the log and I can't scroll back far enough to see the first occurrence so I could maybe see what's happening.

      It's happened 3 days in a row. The first two days, restarting HS fixed it. But today I've restarted HS 3 times and it just comes back after a while.

      Can anyone give me a clue about how to fix this?

      Thanx!
      Like Rupp said, it could be an event repeatedly triggering. It also could be a loop among the Events. Without seeing the actual events it is difficult to see what is happening. Could you post screenshots of these three Events:

      Security Garage Door Closed-Z-Wave
      Security Garage Door Closed-Insteon
      Security Clear Garage Door Indicators

      It's possible one or more the Events could be reconfigured to stop repeated triggering.
      Randy Prade
      Aurora, CO
      Prades.net

      PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

      Comment


      • #4
        It's worked for over a year without this problem so not sure what's going on. I'll try setting the do not retrigger and see if that helps.
        Thanx!

        Comment


        • #5
          Here is screenshot:
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Setting to not allow retriggering right away seems to have fixed the problem. But today I had the same problem with a different set of trigger and events. These also had been working fine for many months. Hopefully, setting them to not allow retriggering right away will fix these two as well. But can anyone see a reason why these would suddenly start acting up after working fine for months?

            Comment


            • #7
              You have a feedback loop. In the screenshot above the first event has a trigger:

              OR IF 15-Indicator Office Garage Status had its value set to Closed

              This event runs the 2nd and 3rd events.

              The third event has an action:

              Then Set 15-Indicator Office Garage Door Status to Closed

              This action will trigger the first event again, calling the third event, triggering the first event and on and on.

              If you change your trigger to:

              OR IF 15-Indicator Office Garage Status changes and becomes Closed

              you will break the loop. Your Cannot Re Run for 1 minute in the third event also breaks the loop, but it will still cause the first event to trigger again once, but it cannot cause the second and third events to run again for at least 1 minute. .
              Randy Prade
              Aurora, CO
              Prades.net

              PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

              Comment


              • #8
                OK thanks. I can fix that. But I still don't understand whey it worked for months.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by jrjmpls7 View Post
                  OK thanks. I can fix that. But I still don't understand whey it worked for months.
                  I have no idea, because the problem should have been there from the beginning.
                  Randy Prade
                  Aurora, CO
                  Prades.net

                  PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                  Comment

                  Working...
                  X