Announcement

Collapse
No announcement yet.

Discussions related to HomeSeer Beta builds 3.0.0.369->3.0.0.423

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Discussions related to HomeSeer Beta builds 3.0.0.369->3.0.0.423

    Discussions related to the Beta version of HS3, builds 3.0.0.369+

    The changes list is here:

    https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=181241
    website | buy now | support | youtube

  • #2
    Beta 3.0.0.379 is posted. Details on changes here:

    https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=181241
    website | buy now | support | youtube

    Comment


    • #3
      2-days V.377 Linux - steady stuff - no concerns relating to CPU/RAM utilization.

      HS3 lite day 1 110M

      [ATTACH]63994[/ATTACH]

      HS3 Lite day 2 110M to 113M
      [ATTACH]63991[/ATTACH]

      HS3 Pro day 1 155

      [ATTACH]63995[/ATTACH]

      HS3 Pro day 2 155 to 169MB
      [ATTACH]63992[/ATTACH]
      Last edited by Pete; October 19th, 2017, 11:01 PM.
      - Pete

      Auto mator
      Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
      Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

      X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

      Comment


      • #4
        I only have three plugins enabled, z-wave, rfxcom and jowihue and they are all running remotely. I turned off myhs, logging is set to 5MB. For several hours things looked good, but HSConsole just went from around 190MB to 310MB (monitoring with htop). Nothing going on. Nothing out of sorts in the log. I am now going to turn off event processing, reboot and let it run all night. I'll have to do the light controlling manually (otherwise I will have a revolt here if the lights don't work).

        Comment


        • #5
          I only have three plugins enabled, z-wave, rfxcom and jowihue and they are all running remotely.

          Remotely via mono plugin server ip?
          or
          Remotely via sertonet?

          Think you mentioned you are running on an RPi3 with Jessie lite; eh?

          I am not running RFXCOM or JOWIHUE here but noticed that my Z-Wave (remote via sertonet) is running steady at 145Mb's where as console is running at 117Mb.

          Looking at another HS3 user running Linux (46 days) but at V318 see his hsconsole steady at 412Mb, RFXCOM at 78k and JOWIHUE at 130Mb and ZWave at 154Mb.

          This is the same user I mentioned before where I saw a 100% HSConsole for days and never could figure it out.
          - Pete

          Auto mator
          Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
          Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

          X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

          Comment


          • #6
            Remote plugin over IP on a second rpi3. Yes, Raspbian Jessie.

            I've had fun with this, but I've got other things I want to spend time on.

            So, I have this rock64 with 4GB waiting in the wings, with Ubuntu 16.04 64 bit. I was going to wait for the rock64 OS development to stabilize a bit more, but it seems stable enough at this point for HS3. I am about to go that way.

            Comment


            • #7
              Yeah Homeseer will still run in 32 bit mode on the 64 bit Ubuntu.

              Mono will run at 64bit mode.

              Day three here at 129Mb for the HSConsole on HS3 lite up from 110Mb which is OK for me...want to see if it climbs some more. It should really plateau after a few days (hopefully).

              Well while watching HTop for a few minutes it went to 107Mb and settled there before exiting SSH.
              Last edited by Pete; October 20th, 2017, 09:02 AM.
              - Pete

              Auto mator
              Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
              Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

              X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

              Comment


              • #8
                Originally posted by rjh View Post
                Beta 3.0.0.379 is posted. Details on changes here:



                https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=181241


                Hello Rich,
                I am using an S6 with HS3 .376 for the last 7 days, it was running normal up until yesterday when I started to have issues trying to connect to HST via MyHS. When I got home and Remote Desktop into the Hometroller the CPU was between 80-96% and memory was at 1.5 GB. Normally the memory runs at 690MB with very low @1-30% CPU usage.
                I do not have BitDefender or any AV installed.


                Sent from my iPad using Tapatalk
                HS3 3.0.0.500 &HSTouch Designer 3.0.71 with 782 Devices, 479 Events
                Plugin's:
                BLBackup, BLOccupied, BLShutdown, EasyTrigger, Ecobee,
                EnvisaLink DSC, PHLocation, Pushover, SONOS, Blue Iris, UltraRachio3,
                weatherXML, Jon00 Alexa Helper, Network Monitor, Z-Wave 3.0.1.252

                Comment


                • #9
                  Originally posted by The Profit View Post
                  Hello Rich,
                  I am using an S6 with HS3 .376 for the last 7 days, it was running normal up until yesterday when I started to have issues trying to connect to HST via MyHS. When I got home and Remote Desktop into the Hometroller the CPU was between 80-96% and memory was at 1.5 GB. Normally the memory runs at 690MB with very low @1-30% CPU usage.
                  I do not have BitDefender or any AV installed.


                  Sent from my iPad using Tapatalk
                  I have had 4 instances of CPU utilization going through the ceiling in the last several weeks. Each time it was the Z-Wave plug-in that was consuming the extra, going from a normal 1-3% CPU to over 50%. Disabling/enabling the plug-in cures it. I have yet to figure out what triggers it in the first place. The most recent time it did it was at 1:30PM last Tuesday. At 3:30PM HS CPU spiked to 65% and that is when an event automatically disabled/enabled the Z-Wave plug-in.


                  Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	1
Size:	72.6 KB
ID:	1192758
                  Last edited by rprade; October 20th, 2017, 12:46 PM.
                  Randy Prade
                  Aurora, CO
                  Prades.net

                  PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by rprade View Post
                    I have had 4 instances of CPU utilization going through the ceiling in the last several weeks. Each time it was the Z-Wave plug-in that was consuming the extra, going from a normal 1-3% CPU to over 50%. Disabling/enabling the plug-in cures it. I have yet to figure out what triggers it in the first place. The most recent time it did it was at 1:30PM last Friday. At 3:30PM HS CPU spiked to 65% and that is when an event automatically disabled/enabled the Z-Wave plug-in.
                    [ATTACH]64010[/ATTACH]
                    Hey Randy,
                    I shutdown HS3 then relaunched the program, waited about 20 minutes and it was still showing 1GB Memory usage. It didn't get back down to 690MB until I restarted the Hometroller. What version of HS3 are you on? Which version of the z-wave plugin? I've pasted mine below.

                    Thinking that I will move to .379 to see if the more recent changes Rich made will help.

                    Current Date/Time: 10/20/2017 10:17:22 AM
                    HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.376
                    Operating System: Microsoft Windows Embedded Standard - Work Station
                    System Uptime: 0 Days 3 Hours 15 Minutes 52 Seconds
                    IP Address: 192.168.0.18
                    Number of Devices: 555
                    Number of Events: 253
                    Available Threads: 200
                    Event Threads:1
                    Event Trigger Eval Queue:0
                    Event Trigger Priority Eval Queue:0
                    Device Exec Queue:0
                    Plugin Callback Queue:0
                    HSTouch Event Queue:0
                    Email Send Queue:0

                    Enabled Plug-Ins
                    2.0.47.0: BLBackup
                    2.0.22.0: BLOccupied
                    1.0.3.0: BLShutdown
                    3.0.0.40: EasyTrigger
                    3.0.0.20: Ecobee
                    3.0.0.38: EnvisaLink
                    3.0.1.90: PHLocation
                    0.0.0.34: Pushover 3P
                    3.1.0.22: Sonos
                    3.0.6104.19146: UltraRachio3
                    3.0.0.77: weatherXML
                    3.0.1.130: Z-Wave
                    HS3 3.0.0.500 &HSTouch Designer 3.0.71 with 782 Devices, 479 Events
                    Plugin's:
                    BLBackup, BLOccupied, BLShutdown, EasyTrigger, Ecobee,
                    EnvisaLink DSC, PHLocation, Pushover, SONOS, Blue Iris, UltraRachio3,
                    weatherXML, Jon00 Alexa Helper, Network Monitor, Z-Wave 3.0.1.252

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by The Profit View Post
                      Hey Randy,
                      I shutdown HS3 then relaunched the program, waited about 20 minutes and it was still showing 1GB Memory usage. It didn't get back down to 690MB until I restarted the Hometroller. What version of HS3 are you on? Which version of the z-wave plugin? I've pasted mine below.

                      Thinking that I will move to .379 to see if the more recent changes Rich made will help.
                      Here you go:

                      Current Date/Time: 10/20/2017 11:41:35 AM
                      HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.379
                      Operating System: Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
                      System Uptime: 2 Days 3 Hours 30 Minutes 39 Seconds
                      IP Address: 192.168.2.36
                      Number of Devices: 2460
                      Number of Events: 1543
                      Available Threads: 800
                      HSTouch Enabled: True
                      Event Threads: 8
                      Event Trigger Eval Queue: 0
                      Event Trigger Priority Eval Queue: 0
                      Device Exec Queue: 0
                      Plugin Callback Queue: 8
                      HSTouch Event Queue: 0
                      Email Send Queue: 0
                      Anti Virus Installed: Windows Defender

                      Enabled Plug-Ins
                      1.0.0.142: Arduino Plugin
                      2.0.47.0: BLBackup
                      2.0.8.0: BLEditor
                      3.0.15.0: BLReminders
                      1.0.3.0: BLShutdown
                      2.0.69.0: BLSpeech
                      2.0.70.0: BLStat
                      1.2.0.0: Device History
                      3.0.0.18: DirecTV
                      3.0.0.18: DirecTV
                      3.0.0.18: DirecTV
                      3.0.0.18: DirecTV
                      3.0.0.18: DirecTV
                      3.0.0.40: EasyTrigger
                      3.0.0.38: EnvisaLink
                      3.6.5.0: Harmony Hub
                      3.0.0.7: Hyperion
                      1.1.17290.156: MyQ
                      3.0.1.109: PHLocation
                      0.0.0.34: Pushover 3P
                      3.1.0.22: Sonos
                      1.0.0.1: Store and Restore
                      3.0.6405.17148: Ultra1Wire3
                      3.0.6483.20715: UltraECM3
                      3.0.5917.35093: UltraLog3
                      3.0.6440.19101: UltraMon3
                      3.0.6377.20892: UltraWeatherWU3
                      3.0.0.77: weatherXML
                      3.0.1.150: Z-Wave
                      Randy Prade
                      Aurora, CO
                      Prades.net

                      PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

                      Comment


                      • #12
                        If you are doing any testing, please update to the latest beta build 379 and report any issues with that build. I am not tracking down issues with previous builds.
                        If you see an issue, please post the system profile from the help page as there is more information on that page.
                        website | buy now | support | youtube

                        Comment


                        • #13
                          Not sure if this is at all related, but I just thought I'd mention it. Disabling UPNP in my HS .318 -install (seems to have) fixed the memory problems I've had for ages.

                          https://forums.homeseer.com/showpost.php?p=1329238

                          Comment


                          • #14
                            Thank you Rich. Updated machines to V379
                            - Pete

                            Auto mator
                            Homeseer 3 Pro - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e 64 bit Intel Haswell CPU - Mono 6.4X
                            Homeseer Zee2 (Lite) - 3.0.0.534 (Linux) - Ubuntu 18.04/W7e - CherryTrail x5-Z8350 BeeLink 4Gb BT3 Pro - Mono 6.4X

                            X10, UPB, Zigbee, ZWave and Wifi MQTT automation.

                            Comment


                            • #15
                              379 ran overnight for about 20 hours with a gradual, but slow, increase in memory, from around 169M to 239M when I checked it around 7:30AM. I was OK with it, and was going to let it run. Around 8 AM, the system cpu spiked. According to webmin, about half of that spike was "iowait". I wasn't aware it was happening, so was not able to troubleshoot. I can't find anything in the logs to determine what might have triggered this.

                              The interesting thing, though, is that after the system recovered (and it did) the HSConsole memory started a much faster increase (it is now over 700M 10 hours later), and the HSConsole CPU is sustaining more than 100% according to htop, and it appears to be increasing.

                              Current Date/Time: 10/21/2017 6:38:50 PM
                              HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.379
                              Linux version: Linux rpi5855 4.9.35-v7+ #1014 SMP Fri Jun 30 14:47:43 BST 2017 armv7l GNU/Linux System Uptime: 1 Day 17 Hours 32 Minutes 14 Seconds
                              IP Address: 192.168.2.145
                              Number of Devices: 307
                              Number of Events: 172
                              Available Threads: 399
                              HSTouch Enabled: True
                              Event Threads: 0
                              Event Trigger Eval Queue: 0
                              Event Trigger Priority Eval Queue: 0
                              Device Exec Queue: 0
                              Plugin Callback Queue: 1655882
                              HSTouch Event Queue: 0
                              Email Send Queue: 0
                              Anti Virus Installed:

                              Enabled Plug-Ins

                              The remote plugins don't show up here. They are:
                              JowiHue 2.0.1.0
                              RFXCOM 3.0.0.35
                              Z-Wave 3.0.1.148

                              Comment

                              Working...
                              X