Announcement

Collapse
No announcement yet.

Proper HomeKit Support

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    I can confirm I have all my lights set as "lightbulbs" but I happily tell my Apple Watch to "Set Living Room Lights To 30%" and it happens in a split of a second 👍

    Comment


      #32
      I have been slowly adding accessories and now have 16 HS4 devices working with HomeBridge. But they have disappeared in the HS4 plugin. When I restart homebridge/plugin everything works but the accessories are not showing in the plugin?

      Steve
      HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368, Operating System: Microsoft Windows 10 - Home, Number of Devices: 373, Number of Events: 666, Enabled Plug-Ins
      2.0.83.0: BLRF, 2.0.10.0: BLUSBUIRT, 3.0.0.75: HSTouch Server, 3.0.0.58: mcsXap, 3.0.0.11: NetCAM, 3.0.0.36: X10, 3.0.1.25: Z-Wave,Alexa,HomeKit

      Comment


        #33
        Now homebridge will not restart!

        Click image for larger version

Name:	F4CD858A-6816-4917-8436-AEDFEBF244A8.png
Views:	572
Size:	462.0 KB
ID:	1420044
        HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368, Operating System: Microsoft Windows 10 - Home, Number of Devices: 373, Number of Events: 666, Enabled Plug-Ins
        2.0.83.0: BLRF, 2.0.10.0: BLUSBUIRT, 3.0.0.75: HSTouch Server, 3.0.0.58: mcsXap, 3.0.0.11: NetCAM, 3.0.0.36: X10, 3.0.1.25: Z-Wave,Alexa,HomeKit

        Comment


          #34
          Ok, I restored my config file from yesterday and now everything is working again. Homebridge restarted and my accessories(devices) are now back.

          Steve
          HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368, Operating System: Microsoft Windows 10 - Home, Number of Devices: 373, Number of Events: 666, Enabled Plug-Ins
          2.0.83.0: BLRF, 2.0.10.0: BLUSBUIRT, 3.0.0.75: HSTouch Server, 3.0.0.58: mcsXap, 3.0.0.11: NetCAM, 3.0.0.36: X10, 3.0.1.25: Z-Wave,Alexa,HomeKit

          Comment


            #35
            Hi guys,

            I have achieved to get Homebridge up and running and I can add lights, switches etc. It looks really promising

            However, I cannot figure out how to add thermostats.

            I am using the GUI and have tried to add the "ref" of the root device in the simple device setup. (I.e. when I press the root device in HS I can see the "ref=XXX" in the url and that is the number I use), however this does not work. I have also tried to insert the ref of the child device for e.g. setpoint. I also tried to insert the Z-wave node number.

            I have also tried the advanced setup adding the "ref" of the root device and the "ref" of the child devices but that does not work either.

            I would be really appreciated if somebody could guide on this i.e. what information do I need to pick from HS and insert into homebridge?

            Thanks

            Comment


              #36
              Originally posted by 8200 View Post
              Hi guys,

              I have achieved to get Homebridge up and running and I can add lights, switches etc. It looks really promising

              However, I cannot figure out how to add thermostats.

              I am using the GUI and have tried to add the "ref" of the root device in the simple device setup. (I.e. when I press the root device in HS I can see the "ref=XXX" in the url and that is the number I use), however this does not work. I have also tried to insert the ref of the child device for e.g. setpoint. I also tried to insert the Z-wave node number.

              I have also tried the advanced setup adding the "ref" of the root device and the "ref" of the child devices but that does not work either.

              I would be really appreciated if somebody could guide on this i.e. what information do I need to pick from HS and insert into homebridge?

              Thanks
              I have a Trane thermostat. My config.json has:

              {
              "type": "Thermostat",
              "name": "Living Room Thermostat",
              "ref": 599,
              "heatingSetpointRef": 604,
              "coolingSetpointRef": 605,
              "controlRef": 602,
              "stateRef": 603
              },

              Where:

              controlRef is the reference for the thermostat's mode (e.g. Auto, Off, Heat, Cool, etc.)
              stateRef is the reference for the operating state (idle, Heating, Cooling, etc.).

              Comment


                #37
                Thanks, that is very helpful and I suceeded in adding thermostats (Eurotronic) with the ref pointing to the device showing the temperature. However, I have a few Danfoss thermostats which do not have a devices showing current temperature or mode but only root devices, battery and setpoint. Those I have not figured out yet...

                Comment


                  #38
                  I would like to share my experience with HomeKit/HomeBridge/HomeBridge-HomeSeer4. It works. It's a bit ugly to get/keep the config.json straight, but Homebridge UI makes it relatively straight forward. I have deployed HomeBridge on a Raspberry PI, as the windows-based product is flakey at best. Yes, I'd prefer a native PI, but this is a workable solution.

                  Comment


                    #39
                    Originally posted by madmellow View Post
                    I would like to share my experience with HomeKit/HomeBridge/HomeBridge-HomeSeer4. It works. It's a bit ugly to get/keep the config.json straight, but Homebridge UI makes it relatively straight forward. I have deployed HomeBridge on a Raspberry PI, as the windows-based product is flakey at best. Yes, I'd prefer a native PI, but this is a workable solution.
                    How dare you call my ugly baby ugly.

                    Comment


                      #40
                      I’m using HOOBS on a rpi with the HS3 HS4 plugin. It’s fantastic. Very easy to setup because of the plug-in.

                      If you are asking for native HomeKit, don’t. This is probably better.


                      Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
                      _______________________________________________

                      HS3 : HSpro (3.0.0.460) on Win2012 (vm on ESXi)
                      Plugins: HSTouch, UPBSpud, Kinect, Nest, IFTTT, DirecTV, EasyTrigger, Imperihome, Zwave, RFXcom, UltraMon3, UltraWeatherBug3, UltraGCIR3, UltraLog3, UltraPioneer, PHLocation, Pushover, Pushalot, MCSSPrinklers S, JowiHue
                      Jon00 Plugins: Bluetooth Proximity, Performance Monitor, DB Chart, Links

                      Comment


                        #41
                        Originally posted by jlrichar View Post
                        I’m using HOOBS on a rpi with the HS3 HS4 plugin. It’s fantastic. Very easy to setup because of the plug-in.

                        If you are asking for native HomeKit, don’t. This is probably better.


                        Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
                        Can you elaborate a bit on how this works? Ease of use? Etc. I can't find a plugin anywhere.

                        rjh Are there any plans for HomeKit support?

                        Comment


                          #42
                          Originally posted by NET1 View Post

                          Can you elaborate a bit on how this works? Ease of use? Etc. I can't find a plugin anywhere.

                          rjh Are there any plans for HomeKit support?
                          Right here : https://support.hoobs.org/docs/5e875b610ab68b0344e872c5

                          And here : https://homebridge.io/

                          The plug-ins https://github.com/jvmahon/Homebridge-HomeSeer4



                          Eman
                          TinkerLand : Life's Choices,"No One Size Fits All"

                          Comment


                            #43
                            Wow never saw this before. Does this solve the "sorry your device isn't responding". I get this every once in a while.

                            Comment


                              #44
                              Originally posted by freeon View Post

                              Wow never saw this before. Does this solve the "sorry your device isn't responding". I get this every once in a while.
                              I set up on NAS but don't use. I use Home Remote and HStouch but if I ever find the need for it then it's there.

                              Eman.
                              TinkerLand : Life's Choices,"No One Size Fits All"

                              Comment


                                #45
                                Originally posted by madmellow View Post
                                as the windows-based product is flakey at best. Yes, I'd prefer a native PI, but this is a workable solution.
                                I am running HS3, homebridge and jvm 's plugin on windows. I have dozens of devices in homebridge config. This stuff just works, I don't touch it for months...

                                Comment

                                Working...
                                X