Announcement

Collapse
No announcement yet.

external Connection to the web interface & Homeseer mobile issues

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    external Connection to the web interface & Homeseer mobile issues

    Hello HS4 users,

    i moved from hs3 to hs4 and all seems to work fine but i face 2 problems:

    1) i can't connect anymore to the web interface from the wan any more, i have the right port direction in the router, the right IP, but is just doesn't work,whilst on the lan it works fine going directly to the IP and port. I struggle to find old menus where i could enable https, allow external access, i only see in setup network, the possibility to choose the port. do you know here this is now in the menu ?

    2) HStouch still works fine, but i can't get Homeseer mobile to work in a direct IP connection. it almost doesn't start: as as soon as push login, i get "the system is not responding, please check your connection and try again", it feels HS mobile doesn't even go out my iphone.


    does those challenges ring a bell, anything you could share on good practices to help my journey ?

    Many thanks !
    Phil

    #2
    I had the same issues at first. Then I realized that the default passwords I had used for HS Mobile (admin among others) don't exist in HS4 anymore. So I had to change the log in for HS Mobile and poof... it work... I wasn't getting you "check connection" but nothing found anywhere... just blank pages

    Comment


      #3
      Thanks Ecetron, could you point me where the details for HS mobile login are to be entered in the setup ? i can't find so far, or is is just the normal users' menu ?
      Many thanks

      Comment


        #4
        Yes... the users for the HS Mobile login are the same as in the users section. I had left the default 'admin' account from HS3 in my HS Mobile ... so i reset it to what I entered in the Users section of HS4...

        Comment


          #5
          Hello Ecetron, i juts realised that hsmobile port is actally not the HStouch port, but the web port of the web client !!! it works !
          Maybe a last question, where do we choose to have an https connection to HS4 ?
          Many thanks !
          Phil

          Comment


            #6
            i don't see it anymore .. might have to do with the complexity of adding a proper security certificate

            Comment

            Working...
            X