Announcement

Collapse
No announcement yet.

KinCony - 2/4/8/16 CHANNEL ETHERNET WIFI RELAY MODULE – KC868-H2/4/8/16B

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    KinCony - 2/4/8/16 CHANNEL ETHERNET WIFI RELAY MODULE – KC868-H2/4/8/16B

    https://www.kincony.com/product/relay-controller

    Warning: "In short, you might get decent hardware, but don't expect anything resembling customer service"​​
    Click image for larger version  Name:	screenshot.png Views:	0 Size:	72.4 KB ID:	1540712 Click image for larger version  Name:	4CH-Ethernet-Relay_640x640 - Copy.jpg Views:	0 Size:	39.4 KB ID:	1540720

    #2
    Configuration
    Kincony user manuals located here: http://www.kincony.com/document

    Kincony setup instructions (not really required) https://www.kincony.com/kc868-h8wh32...manual.html​
    Step 1: Common AKWebIO setup for all supported devices: https://forums.homeseer.com/forum/hs...67#post1533867
    Step 2: Configure Kincony device
    I found connecting via Ethernet is much easier option (at least initially). Then you don't need to use dodgy Chinese S/W which Windows always finds suspicious and blocks.

    Once Kincony device is connected to the router using Ethernet cable, you can find its IP address and go in browser to this address (default login admin/admin).

    Make sure the Work Mode is set to "TCP Server" (important).

    For the example below, in the HS device settings page set the Server URL to 192.168.1.61:4196 (default port is 4196).
    Click image for larger version  Name:	2022-12-23 (2).png Views:	32 Size:	162.3 KB ID:	1582692
    Click image for larger version  Name:	2022-12-23 (3).png Views:	29 Size:	21.9 KB ID:	1582693
    Here you can also set-up WiFi connection if required.

    1. Set "Wifi AP Mode" to STA.
    2. Set Router Name(SSID), Encryption Method, Encryption Algorithm, Password (router).
    3. "Wifi IP Mode" set to Static (recommended)
    4. After clicking "Save" the device will reboot and connect to WiFi.
    5. Now in the HS device settings page you can set Server URL to "192.168.1.62:8899" (Wifi Server Port is 8899).
    Note: Ethernet "Work Mode" and "Wifi Work Mode" can be set/verified on the board using the buttons "Ethernet Mode" or "WiFi Mode". Make sure that the mode is set to "TCP Server" indicated by yellow LED.
    Click image for larger version  Name:	kc868-h4b-details.jpg Views:	28 Size:	78.6 KB ID:	1582694

    Comment


      #3
      is 16output port & 8input port version KC868-H16B also supported?

      Comment


        #4
        Originally posted by simon_bagola View Post
        is 16output port & 8input port version KC868-H16B also supported?
        I didn't add KC868-H16B because I don't own it. If you have KC868-H16B I can add it, it takes 10 minutes.

        [EDIT]

        BETA 4.0.4.1 - Added KinCony KC868-H16B. Untested.

        Comment


          #5
          Originally posted by alexbk66 View Post

          I didn't add KC868-H16B because I don't own it. If you have KC868-H16B I can add it, it takes 10 minutes.

          [EDIT]

          BETA 4.0.4.1 - Added KinCony KC868-H16B. Untested.
          Just ordered it - will need 2 weeks to arrive
          thank you

          Comment


            #6
            Have conected KC868-H16B now, but

            - The inputs stands on when nothing is conected to them.
            - When i turn on output 16 the lamp 8 in home seer turns on and when i turn on output 1 no lamp turns on in homeseer
            - 1-16 outputs open and closing the relays right

            Best Regards
            Jens

            Click image for larger version

Name:	Kincony 16.png
Views:	203
Size:	107.6 KB
ID:	1590770

            Comment


              #7
              I don't have 16 relay board, only tested with 4 relays.

              Please enable Log for the device (probably set to Trace), filter HS log by plugin (FILTER FROM) and EXPORT to file.

              Also output from Tools => Help.

              Comment


                #8
                Okey, coming back

                Comment


                  #9
                  Originally posted by Baxe View Post
                  Okey, coming back
                  BTW, the inputs are "Dry Contact" see KC868-Smart-Controller-parameters-v3.2.pdf - and should be "open" = "off", but I can confirm that it's opposite. I need to check the code and documentation. So don't worry about the inputs for the moment.

                  [EDIT]

                  But I still need the log for outputs
                  Attached Files

                  Comment


                    #10
                    Okey now it´s hear

                    Code:
                    Date/time=2023-02-06 12:07:30 Västeuropa, normaltid
                    Version=HS4 Pro Edition 4.2.16.0 (Windows)
                    License=Registered
                    Confguration File=C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\Data\HomeSeerData.json
                    In Virtual Machine=No MFG: intel corporation
                    Antivirus=Windows Defender
                    OS=Microsoft Windows 10 Pro - Work Station
                    OS Version=10.0.19044
                    Uptime=0 Days 5 Hours 55 Minutes 47 Seconds
                    Lan IP=192.168.1.141 (Jens-PC)
                    Device Count=1405
                    Event Count=86
                    Processor:=Intel64 Family 6 Model 142 Stepping 9 at 2,06 GHz
                    Modules/Threads=133 Modules, 108 Threads
                    Available Threads=1021
                    System Load=233 Processes, 29% Load
                    Free/Total Memory=2,21 GBytes / 15,89 GBytes (14% free)
                    Free/Total Virtual Memory=7,39 GBytes / 22,14 GBytes (33% free)
                    HomeSeer Memory Used=138 Mbytes
                    Plugin Memory Used=8 EXE Plug-Ins using 336 Mbytes
                    Plugins Installed=AK GoogleCast 4.0.5.1,AK SmartDevice 4.0.5.1,AK WebIO 4.0.5.0,EnvisaLink 3.0.0.42,JowiHue 4.0.8.6,SmartThings 4.0.17.0,Sonos4 4.0.1.21,Ultra1Wire3 3.0.7364.22993,Z-Wave 4.0.3.0​
                    Attached Files

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by alexbk66 View Post

                      BTW, the inputs are "Dry Contact" see [ATTACH]n1590781[/ATTACH] - and should be "open" = "off", but I can confirm that it's opposite. I need to check the code and documentation. So don't worry about the inputs for the moment.
                      Okey thanks

                      Comment


                        #12
                        Ok, please try ver 4.0.5.1 (BETA) - inverted input states, fixed display for relay states (16 and 32).

                        The relay control should work correctly, it's only the state display was wrong.

                        To install BETA please enable "Show Beta Plugins" on Plugins => Add page.

                        Since I can't test myself - please let me know how it goes.

                        Comment


                          #13
                          Lets see,

                          The inputs are working now, but you were probably convinced of that.

                          Relay output 1-8 works correctly with indication, but when you continue on, it starts to turn on and off both here and there.

                          But as we have said before, the relay itself works as it should, only the indication.

                          New log, hope it helps you.
                          Attached Files

                          Comment


                            #14
                            I need more info - what exactly is wrong. I don't have the H16 and the Chinese documentation is difficult to comprehend.

                            Can you please set relays one-by-one, look in the log for 'RELAY-GET_INPUT-255' and post the Response (i.e. '1111111100000000'), and post the screenshot of the wrong relays.

                            [EDIT]

                            I.e. from the log end (log is in reverse) i can see that you set at 19:04:21 relay 1 to Off ('RELAY-SET-255,1,0') which gives Response: '0111111100000000' - meaning that first output switched off. And relays 2-8 are On. But what do you have in reality - I don't know.

                            Comment


                              #15
                              Sorry, didn't think of that
                              Get back to you later​

                              Comment

                              Working...
                              X