Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rename of Devices

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Rename of Devices

    I installed 2 range extenders, 2 temps sensors and 1 water sensor in Deconz. It's my understanding that Deconz will at some point rename the devices. Once the devices have renamed I can scan for devices from the plugin. I restarted Deconz and when it started back up I lost one of the sensors. Being that they have not renamed I am not sure which one. How long should it take before the devices rename in Deconz? It's been about 11 hours and only one range extender has renamed. Am I doing things correctly?

    Thanks
    Jim




    Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	72
Size:	47.6 KB
ID:	1401885



    Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	45
Size:	270.8 KB
ID:	1401886

    #2
    Jim,

    I do not know really. Range extenders have no active function in Phoscon or JowiHue and I honestly do not know how deCONZ handles it. If it should be renamed in the interface, the only way I could think of to enforce deCONZ to proceed on recognision is to start a new scan for devices and an immediat power pull (count till 10) and resinsert to power - or perform the reset during this search to proceed in discovery?

    Wim
    -- Wim

    Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
    650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

    Comment


      #3
      I uninstalled Deconz and started over. I have only did one temp sensor but it's been about an hour and it has not renamed. Don't I need to wait till the device gets renamed before the plugin will see the device?

      Jim



      Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	47
Size:	57.7 KB
ID:	1401949

      Comment


        #4
        Jim,

        During scanning for devices (2 minutes) keep this temp sensor busy. Is it Xiaomi or Aqara? If it is, press the small button once per one second or so, ot start a rescan of devices and reset the device by holding the small button for 4 to 5 seconds (blue light blinks). In deconz you do NOT need to remove the device and you should see a dot blinking on the new device. Here it takes max 10 seconds to recognize the device. If this does not work, try in Phoscon as well?

        Wim
        -- Wim

        Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
        650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

        Comment


          #5
          It's a Aqara temp sensor. I tried 4 times, Did not rename. I tried the Phoscon app but my password not working. I pulled the Conbee II to power cycle and password reset failed so I no longer can login to Phoscon.

          Comment


            #6
            I just uninstalled everything. Reinstalled, reset ConBee II, put in new password for Phoscon. Still didn't work and again password not working. What's the default password for Phoscon?

            Comment


              #7
              Jim,

              Try going through the dresden electronics gateway site: http://phoscon.de/app does it give you the opportunity to set or reset the password?

              Wim
              -- Wim

              Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
              650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

              Comment


                #8
                I unplugged the ConBee II several times and finally got it to reset the password but every time I need to log back in it says wrong password. I used Phoscon to get both temp and both water sensors in. Now the Webapp says invalid password so I can't register the bridge. I never changed the password.

                Comment


                  #9
                  I unplugged the Conbee again and was able to reset the password. In the plugin, there is two Phoscon-GW. Is this correct?


                  Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	51
Size:	57.5 KB
ID:	1401989

                  Comment


                    #10
                    I did get the 2 water and 2 temp sensors to add and rename through Phoscon. I do have a button I couldn't get added either way. I added the 2 Routers in deCONZ.

                    Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	51
Size:	54.2 KB
ID:	1401993

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by jbfoster View Post
                      I unplugged the Conbee again and was able to reset the password. In the plugin, there is two Phoscon-GW. Is this correct?


                      Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	51
Size:	57.5 KB
ID:	1401989
                      Jim,

                      The device you are looking at is 1 Devices and 1 Feature. Welcome to HS4
                      -- Wim

                      Plugins:RFXCOM, HSTouch Server, Squeezebox, BLGData, Restart, Jon00's Perfmon and Network monitor, WeatherXML, BLBackup, TenScripting, BC4, Pushover, PHLocation, JowiHue, Zwave, Sonos
                      650 devices ---- 336 events ----- 40 scripts

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by w.vuyk View Post

                        Jim,

                        The device you are looking at is 1 Devices and 1 Feature. Welcome to HS4
                        Ok thanks. I just wanted to make sure I didn’t do something wrong.

                        Jim


                        Sent from my iPhone using Tapatalk

                        Comment

                        Working...
                        X