Announcement

Collapse
No announcement yet.

shutter issue

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    shutter issue

    Hi, I have un problem with ma shutter Zigbee.
    Each time the plugin is started, the "Edit Controls" and "Edit Status/Graphics" become: (Capture1)
    After forcing on "Reset Graphic values for all features belonging to devices"
    Settings return to normal. (Capture2)

    How to get Homeseer to keep the correct settings.

    Thank's for you support

    #2
    Could you give the type and brand of shutter you are using? Also, on the properties page, you can select the JowiHue tab to find a Json string from deCONZ giving more details, could you copy this string and post it for me? It might help me to find what is happening...

    Thanks,

    Wim
    -- Wim

    Plugins: JowiHue, RFXCOM, Sonos4, Jon00's Perfmon and Network monitor, EasyTrigger, Pushover 3P, rnbWeather, BLBackup, AK SmartDevice, Pushover, PHLocation, Zwave, GCalseer, SDJ-Health, Device History, BLGData

    1210 devices/features ---- 392 events ----- 40 scripts

    Comment


      #3
      The shutter is an Haudang Zigbee Curtain Module ref : QS-Zigbee-C01 buy on amazon.
      That is the properties page? On Homeseer or DeCONZ ?

      Comment


        #4
        Homeseer last tab of a jowihue device

        Comment


          #5
          OK, I have only with in this tab
          (capture)

          Comment


            #6
            Yuch, not supposed to be empty there. I have searched for the device, the brand Haudang is not known on deCONZ. The modelid is known for a brand called Lonsonho. I guess this is some sort of Tuya device, which do confuse the plugin now and then.

            Could you do a trace for me, so I can have look what is happening here? To create the correct log, follow these steps:
            1. Enable the verbose logging and log to file options in the settings of the plugin
            2. Stop and start the plugin (so I have the start of the plugin in the log)
            3. When the plugin is started, try to go to the properties of the device and open the JowiHue tab (maybe an error is logged then)
            4. Then disable the verbose logging an log to file options in the settings of the plugin
            5. Find the log (JowiHue.log) in the \logs subdirectory of the HS installation location
            6. Send this log file to jowihue at ziggo dot nl?
            Thanks,

            Wim
            -- Wim

            Plugins: JowiHue, RFXCOM, Sonos4, Jon00's Perfmon and Network monitor, EasyTrigger, Pushover 3P, rnbWeather, BLBackup, AK SmartDevice, Pushover, PHLocation, Zwave, GCalseer, SDJ-Health, Device History, BLGData

            1210 devices/features ---- 392 events ----- 40 scripts

            Comment


              #7
              Hi, I have a problem with my shutter Zigbee again since somes weeks
              Each time the plugin is started, the "Edit Controls" and "Edit Status/Graphics" become: (Capture1)
              After forcing on "Reset Graphic values for all features belonging to devices"
              Settings return to normal. (Capture2)

              How to get Homeseer to keep the correct settings.

              Thank's for you support​

              Comment


                #8
                I think I am missing the captures?

                Wim
                -- Wim

                Plugins: JowiHue, RFXCOM, Sonos4, Jon00's Perfmon and Network monitor, EasyTrigger, Pushover 3P, rnbWeather, BLBackup, AK SmartDevice, Pushover, PHLocation, Zwave, GCalseer, SDJ-Health, Device History, BLGData

                1210 devices/features ---- 392 events ----- 40 scripts

                Comment


                  #9
                  Hello, it's the same as my 1st post

                  Comment


                    #10
                    Every time I restart my PC, my shutters are identified as lamps.
                    I have to go to the devices JowiHue settings and select "​Reset Graphic values for all features belonging to devices​"

                    Comment


                      #11
                      And there is stil no JSON on the bottom of the properties/JowiHue tab? This info could really shed some light on this?

                      Wim
                      -- Wim

                      Plugins: JowiHue, RFXCOM, Sonos4, Jon00's Perfmon and Network monitor, EasyTrigger, Pushover 3P, rnbWeather, BLBackup, AK SmartDevice, Pushover, PHLocation, Zwave, GCalseer, SDJ-Health, Device History, BLGData

                      1210 devices/features ---- 392 events ----- 40 scripts

                      Comment


                        #12
                        hello, if I have the JSON.
                        On the other hand, I only realize by default, the OPEN command is OFF and Closed is OFF too.
                        If I leave it like that, the shutter remains a shutter after reboot.
                        On the other hand, if I put ON for Open, that's when the device restarts as a lamp.​
                        Attached Files

                        Comment


                          #13
                          Indeed this part is a confusement of the plugin, but the values should not influence the device to be a light or a blind. I have corrected this for the next version of the plugin.
                          The issue is the fact that there is a bri value as well. I am afraid this is an issue in the DDF of deCONZ for this device? This attribute should not be there

                          Wim
                          -- Wim

                          Plugins: JowiHue, RFXCOM, Sonos4, Jon00's Perfmon and Network monitor, EasyTrigger, Pushover 3P, rnbWeather, BLBackup, AK SmartDevice, Pushover, PHLocation, Zwave, GCalseer, SDJ-Health, Device History, BLGData

                          1210 devices/features ---- 392 events ----- 40 scripts

                          Comment

                          Working...
                          X