Announcement

Collapse
No announcement yet.

AmbientWeather and Ecowitt - Local protocol (no Cloud)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    alexbk66 I happened to look at my local Ambient Weather device and it doesn't appear to be showing Precipitation, Precipitation Day, or Precipitation Week. All three of those fields should have data as we're in the middle of a storm and it's been raining for the past two weeks. See screenshot.

    Click image for larger version

Name:	image_108361.png
Views:	136
Size:	72.1 KB
ID:	1517424

    Comment


      Originally posted by begunfx View Post
      alexbk66 I happened to look at my local Ambient Weather device and it doesn't appear to be showing Precipitation, Precipitation Day, or Precipitation Week. All three of those fields should have data as we're in the middle of a storm and it's been raining for the past two weeks. See screenshot.
      I need Log, you know the drill

      Comment


        Here you go. Looks like those values are being captured in the log, but aren't being displayed for some reason. See attached.
        Attached Files

        Comment


          Thank you.

          Precipitation is empty because in the log hourlyrainin = 0.000 and rainratein isn't present at all.

          But dailyrainin and weeklyrainin are present, which is strange, needs checking.

          Code:
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) dailyrainin = 4.579
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) weeklyrainin = 5.890
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) monthlyrainin = 12.969
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) yearlyrainin = 14.209
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) hourlyrainin = 0.000
          12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) eventrainin = 5.740

          Comment


            Originally posted by alexbk66 View Post
            Thank you.

            Precipitation is empty because in the log hourlyrainin = 0.000 and rainratein isn't present at all.

            But dailyrainin and weeklyrainin are present, which is strange, needs checking.

            Code:
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) dailyrainin = 4.579
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) weeklyrainin = 5.890
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) monthlyrainin = 12.969
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) yearlyrainin = 14.209
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) hourlyrainin = 0.000
            12/30/2021 5:33:09 PM [1513] Local: (AmbientWeatherLocal) eventrainin = 5.740
            Okay. Thanks for checking.

            Comment


              Next year.

              Happy New Year

              Comment


                Originally posted by begunfx View Post

                Okay. Thanks for checking.
                Hmm, I can't see any issues:

                Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-01-02 015954.png
Views:	104
Size:	48.2 KB
ID:	1517776

                Comment


                  Ver 4.0.2.16 (BETA) - A few reliability improvements for Local UDP based providers

                  Comment


                    Originally posted by alexbk66 View Post

                    Hmm, I can't see any issues:

                    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-01-02 015954.png
Views:	104
Size:	48.2 KB
ID:	1517776
                    Weird okay. Are your latest beta changes related to this by chance? Happy New Year!

                    Comment


                      Originally posted by begunfx View Post
                      Are your latest beta changes related to this by chance?
                      Not really.
                      I can't see how it doesn't work... May be try deleting devices.
                      Also you can set log to Trace and post JSON reply.

                      Comment


                        begunfx you can also try https://forums.homeseer.com/forum/hs...icial-protocol

                        Comment


                          Originally posted by alexbk66 View Post
                          Not really.
                          I can't see how it doesn't work... May be try deleting devices.
                          Also you can set log to Trace and post JSON reply.
                          Unfortunately, we don't get a lot of rain in Los Angeles, so I'll have to wait for the next rain event to do some more debugging.

                          Comment


                            Originally posted by begunfx View Post

                            Unfortunately, we don't get a lot of rain in Los Angeles, so I'll have to wait for the next rain event to do some more debugging.
                            You can pour some wather on the sensor

                            Comment


                              Originally posted by alexbk66 View Post

                              You can pour some wather on the sensor
                              Haha. The sensor is about 20 ft in the air.

                              Comment


                                Originally posted by begunfx View Post

                                Haha. The sensor is about 20 ft in the air.
                                ok

                                Comment

                                Working...
                                X